Pincze Gabriella az Astra HFC női NB I.-es csapatának játékosa

Pincze Gabriella a Patak SE történetének egyetlen női labdarúgója, aki patakról elkerülve nagyon szép utat járt be, és rengeteg élménnyel gazdagodott, NB I.-es bajnoki címek, BL szereplés, Magyar Kupa győzelem mellett többszörös utánpótlás válogatottság!

1. Nálunk kezdted labdarúgó pályafutásod, azóta eltelt pár év, meséld el, hogy azóta milyen utat jártál be!

Pincze Gabriella

Pincze Gabriella az Astra HFC NB I.-es csapat játékosa.

Annak idején 2003-ban kezdtem el focizni csapatban itthon a Patak SE-nél. Néhány év múlva egy véletlen folytán kerültem az akkori magyar bajnok utánpótlás csapatához 2006-ban az 1.Fc Feminához. Vácon jártam középiskolába ahol kollégista is voltam. Az egyik labdarúgó ismerősöm szólt, hogy olvasta az iskolába a faliújságon, hogy Vácon lánycsapatot szeretnének csinálni, szerinte próbáljam meg. Szerencsémre elmentem, és a Femina egy utánpótlás edzője tartotta az edzést, aki még aznap mondta, hogy szerinte érdemes lenne szerencsét próbálnom, így is tettem. Ott 3 évet futballoztam, majd az akkor még NB2-es Taksony csapatához igazoltam, a mai Astra HFC elődjéhez, azóta is itt focizom. Közben belekóstoltam a nagypályás labdarúgás mellett a futsal világába is, és jelenleg mindkét bajnokságban játszom a Astra csapatában.
2. Amikor patakról eligazoltál, az akkori legjobb női csapatba, a Feminába igazoltál, milyen érzés volt egy más világba csöppenni?
Mielőtt ide igazoltam volna, azt sem tudtam, hogy van női labdarúgás..Eleinte nagyon furcsa volt, hogy lányokkal focizom, hogy heti három edzés van, de mivel ez 17évesen történt, amikor már a fizikai adottságok kijönnek egy lány és egy ifista fiú életében, így úgy éreztem megérkeztem egy új világba amire egész eddig vártam. 
3. Feminás éveid alatt rengeteg jó dolog történt veled, bajnoki címek, BL szereplés, válogatottság! Azóta már Magyar Kupa győztesnek is mondhatod magad! A tehetséged mellett sok munka is fekszik ebbe a sikerbe.

Magyar Kupa győztes!

Magyar Kupa győztes!

Igen mondhatni ennél jobb helyre nem is igazolhattam volna az időben. Rengeteg tapasztalatban volt részem Feminásként, és az akkori játékosoktól rengeteget tanultam. A mai női labdarúgásban szinte mindegy, hogy mennyire vagy tehetséges, ha nincs benned akarat és alázat.
Én olyan típusú játékos vagyok, vagy lettem nem tudom mi a helyes fogalmazás, de a lényeg, hogy szeretek küzdeni, és nem adom fel, így ha van is hátrányom akár technikailag a támadókkal szemben (védő vagyok), még az utolsó percben is harcolok.
4. Jelenleg az Astra HFC NB-I.-es csapatának tagja vagy, a bajnokságban jól szerepeltek, mindössze négy pont hátrányba vagytok a listavezető MTK mögött, esetleg egy újabb bajnoki cím?
Sokan mondják, hogy pesszimista vagyok… Én úgy látom, hogy a négy pont ellenére messze állunk az MTK-tól. Sajnos a döntő helyzetekben meginogunk és a fontos meccseken nem sikerül győznünk, ennek ellenére nem feltett kézzel megyek ki a mérkőzésre, és nyerni akarok, de a szerencse is kell ahhoz, hogy megfogjuk a bajnokot. Tehát bármi lehet.
5. Többször szerepeltél utánpótlás válogatottba, mi a helyzet a felnőtt válogatottal, mi nagyon bízunk benne, hogy ott is láthatunk majd?!
Remélem én is, hogy sikerül bekerülnöm, nem rajtam fog múlni. Eddig sajnos nem nagyon kaptam meghívást a felnőtt válogatottba,de idén megpróbálok még keményebben dolgozni azért, hogy sikerüljön.
6. Egykori csapatod ( Patak SE ) eredményeit, híreit szoktad-e követni?
Amikor otthon vagyok, és Patakon játszik a csapat ha tehetem mindig kimegyek a mérkőzéseket megnézni a fiúkat, nem fogom elfelejteni, hogy honnan jöttem, és hálás vagyok! Az interneten szoktam olvasgatni, hogy mi történik otthon, mikor időm engedi.
7. Szivesen emlékszel vissza az itt töltött időszakra? Volt-e olyan mérkőzés ami nyomot hagyott benned?
Nagyon szerettem fiúkkal játszani, teljesen más világ. Sokszor gondolok vissza a boldog időkre mikor csatár lehettem (viccelek, most is az lennék szívem szerint de a védekezés jobban megy). Konkrét mérkőzés nincsen amire emlékszem, de egy gólra igen szögletből jött a beadás Kovács Geri nem fejelte el mondta lőjjem és kapásból gólt lőttem, körülbelül 15 évesen a fiúk között, ez nagy dolog volt számomra.
8. Végül, ha hallhatnánk valamit a terveidről?

Az egyik legjobb védőként tartják számon.

Az egyik legjobb védőként tartják számon.

Külföld mindig tervben van, de most jól érzem magam itthon, van egy állásom, amit nehezen adnék fel jelen pillanatban az ismeretlenért, itthon van a családom, akikhez ha ritkán is tudok jönni, de nagyon szeretek hazajárni. Minden évben eltökélem, hogy jobb leszek, idén is ez a terv aztán meglátjuk, hogy a külföldre igazolás mikor lesz számomra első számú, addig is szeretnék úgy teljesíteni, hogy elégedett legyek önmagammal.

Nagyon szépen köszönjük az interjút és kívánjuk, hogy terveid váljanak valóra, mi szurkolni fogunk neked!

Vélemény, hozzászólás?