17. forduló: A második félidei jobb helyzetkihasználással itthon tartottuk a három pontot

Patak SE – Ipolyszög SE  3 : 0 ( 0 : 0 )
Játékvezető: Reviczki János ( Moldován Péter )

Patak: Pincze G – Gál M ( Kürtössy O 54′ ), Simó Zs, Csókási Cs, Mócsány R ( Horváth B 62′ ) – Csabai L ( Molnár M 46′ ), Paulicsek M ( Fritz I 62′ ), Faludi T ( Várhegyi T 46′ ), Szabó L ( Varga O 46′ ) – Kutnyik T ( Szenecei M 62′ ), Bogdány Zs

Ipolyszög: Ivanics Tóth Á, Jakus J, Sági, id. Trepinszki ( Maglódi 54′ ) – ifj. Trepinszki, Kovács I (  Jakus 63′ ), Keresztes, Medve – Bognár, Bache.

Gólszerzők: Bogdány Zs ( 54′, 60′, 86′ )

Sárgalap: Kovács I ( Ipolyszög 36′ )

Majdnem teljes kerettel, tizennyolc fővel készült csapatunk az ellen az Ipolyszög ellen, aki az előző fordulóban kiütéses ( 6 : 0 ) győzelemmel indították a tavaszt Erdőkürt ellen! A mieinknek jócskán volt javítani valójuk, mert egy héttel korábban keserves döntetlennel ( 3 : 3 ) startoltak.
Be került a csapatba Simó, Csabai, Faludi és Kutnyik, míg a kispadon Kürtössy, Molnár, Szenecei, Várhegyi, Fritz, Varga és Horváth foglaltak helyet.

A mérkőzés főszereplői: Varga Olivér ( 16 ) és Bogdány Zsolt ( 20 )

Már az első percektől igyekezett csapatunk támadólag fellépni, ami inkább kevesebb, mint több sikerrel sikerült. Sehogy sem akart összeállni a csapat játéka, hátul még rendben volt minden, de az előre játék az dadogott de nagyon! Keveset futott a csapat, pontatlanok voltunk és ráadásul nem kerestük a párharcokat sem! Mégis mindezek ellenére a mieink szervezhettek többet, Ipolyszög az átlövésekkel próbálkozott. Helyzetek sem nagyon alakultak ki, talán kicsivel mi álltunk közelebb a gólszerzéshez.
A szünetben aztán három cserét is végre hajtott csapatunk, már nem jött vissza Csabai, Faludi és Szabó L, helyettük Molnár, Várhegyi és Varga folytatta.
Kicsit javult a játék és a várva várt gól is jött amire kilenc percet kellett várni! Az 54. percben jártunk amikor egy hosszúnak tűnő labdát Varga még utolért az alapvonal előtt amit középre adott, Tóth Á csak beleérni tudott így a labda Bogdány elé került aki az ötösről egyből a kapuba lőtt!
Hat percet kellett várni az újabb találatra, Várhegyi vezette középen a labdát amit jó ütemben tálalt a bal oldalon beinduló Varga elé amit középpályásunk egyből középre passzolt és az ötösön érkező Bogdány higgadtan az üres kapuba lőtt! Ez igazán szép támadás volt és ismét a Varga – Bogdány páros volt a főszereplő!
Már biztos volt a vezetésünk és az Ipolyszögnek nem volt helyzete sem újabb cserékkel frissítettük a csapatot. A már korábban beálló Kürtössy Gált váltotta, majd újabb három csere következett. Mócsányt Horváth, Paulicseket Fritz és Kutnyikot Szenecei váltotta a 62. percben.
Ipolyszög sem adta még föl, próbálkozásaikat védelmünk könnyűszerrel semlegesíttette, hátvédsorunk ezen a mérkőzésen jól futballozott. Aztán elérkeztünk a 86. perchez, Fritz gyűjt be egy labdát a vendég térfél közepén majd Varga felé ível, középpályásunk előbb át vette, majd egy remek mozdulattal kapura csavarta, de a labda a jobb ficakról vissza pattant a mezőnybe, amire ismét Bogdány érkezett és úgy fejelt a kapuba, hogy a labda a bal kapufáról vágódott a gólvonal mögé!
Nem vitás, hogy a mai mérkőzésen kulcsszerepet játszott a Varga – Bogdány páros, de mielőtt még hasra esnénk a mai győzelemtől, jó ha tudjuk, hogy csupán a második félidő volt elfogadható! Még mindig sok mindenben kell javulni, hogy visszanyerjük őszi formánkat! Szép volt fiúk! Hajrá Patak!

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.