25. forduló: Drámai végjátékban háromgólos hátrányból győztük le a rivális Varsányt!

Patak SE – Varsány SE  4 : 3  ( 0 : 2 )
Játékvezető: Kiss T ( Bozó Patrik, Kalmár Petra )

Patak: Pincze G ( Várhegyi T 46′ ) – Kürtössy O ( Gál M 46′ ), Simó Zs, Pincze D, Fábián L – Mácsik L, Paulicsek M, Németh L, Varga F – Oravecz R, Huttyán A ( Bogdány Zs 46′ )

Varsány: Baráth (Strehó, 46.) – Rigó (Takács R., 68.), Virág, Mlinkó (Csizmadia, 46.), Géczi – Király, Fábián R., Tiszttartó Á., Takács G. – Kiss Á., Bárány M. (Lehoczki, 80.)

Gólszerzők: Németh L ( 75′ ), Bogdány Zs ( 81′ ), Paulicsek M ( 84′ ), Oravecz R ( 91′ ) ill: Tisztartó Á ( 8′ ), Király Sz ( 35′ ), Paulicsek M ( ÖNGÓL 70′ )

Sárgalap: Varga F ( 23′ ) ill: Bárány M ( 22′ ), Takács R ( 74′ )

Három csapat, rajtunk kívül még a Szügy és a Varsány volt versenyben a negyedik hely megszerzéséért, ebből mi fogadtuk a Varsányt, Szügy pedig a bajnoki címért harcoló Bánk vendége volt. Ebből látható, hogy a mieink voltak kedvezőbb helyzetbe, persze mindez csak papíron! A kezdő sípszót követően a vendégek voltak kezdeményezőbbek, próbálták egyből a kezükbe venni az irányítást. És hogy milyen jól csinálták! A nyolcadik percben egy bődületes szabadrúgást varrtak a kapunk bal felső sarkába! Jól kezdett a Varsány, több ígéretes helyzetet dolgoztak ki játékosai a láthatóan elképzelés nélkül futballozó mieink ellen. Lassan ébredeztünk, amikor Huttyán játszotta magát ziccer helyzetbe, de a kapusba lőtt! Egyenlítési lehetőség volt, de sajnos kimaradt! Idegesen és zavarodottan futballoztunk, szerettünk volna egyenlíteni, de helyette a Varsány növelte az előnyét egy újabb pontrúgást követően, most éppen szöglet után került a labda a kapunkba! A két csapat játékát nézve nem alaptalanul vezettek a vendégek, sajnos mi erőtlenek voltunk, bár az akarat látszott a csapaton. A szünetben három cserét is végrehajtottunk, a kapusunk Pincze Gábor, védőnk Kürtössy Ottó és támadónk Huttyán Attila nem folytatta, helyettük a Várhegyi – Gál – Bogdány trió szállt harcba. Ez mellett még a hadrendünkön is változtattunk, mert nem ártott a középpályánkat stabilabbá, labdabiztosabbá tenni. Az biztos, hogy egy másfajta mérkőzés kezdődött…

A második félidőben jóval többször kerültünk a varsányi kapu elé, aminek a meccs végére meg is lett az eredménye.

Simó a kapuba, előtte a Gál, Paulicsek, Pincze, Fábián. Öt középpályásunk volt, Mácsik, Várhegyi, Németh, Varga F, Oravecz és elől Bogdány. Egy alaposan átszervezett csapat kezdte a második félidőt és már látszott a szervezettség. Jobban koncentrált a csapat és szép lassan a mérkőzés irányítását is át vette csapatunk. De a várva várt gól nem akart jönni! Aztán a 70. percben csapatunk megkezdte a gólgyártást! Paulicsek talált közelről a kapuba, kis szépség hiba, hogy ezt a saját kapujába lőtte! Öngól! Itt több szurkolónál egyértelművé vált, hogy hiába játszunk jobban a második félidőben, ez a hajó elment!
De nem úgy a játékosainknál! Öt perc múlva Németh szögletből szépített, majd az igazi dráma a 81. percben kezdődött, ekkor Bogdány volt eredményes egy tanári támadást követően! Ekkorra már érződött, ha sikerül megnyomni az utolsó perceket, még egyenlíthet is a csapat. a 84. percben jártunk amikor Paulicsek a vendég tizenhatos bal oldaláról hatalmas dugót ragasztott a jobb alsó sarokba, ezzel egalizálta az eredményt! És még nem volt vége! Oravecz  kapott pazar passzt bogdánytól, és szinte lemásolva csapattársa Paulicsek gólját, ő is gyönyörű gólt szerzett, mind ezt a 91. percben! Az öröm és felszabadultság elmondhatatlan volt, a csapat küzdeni tudásának a diadala ez a győzelem! A tavasszal sok fájdalmas pofon érte a társaságot, de ez a mai győzelem feledteti azokat a kínos perceket! A csapat a mai győzelmével bebiztosította a negyedik helyet! Szép volt fiúk! Hajrá Patak!

Bella Sándor: Az első félidőt szó szerint átaludtuk, mire észbe kaptunk, hogy már megy a meccs, már hátrányban is voltunk! Egyenlíthettünk volna, de helyette újabb gólt kaptunk, így kétgólos hátrányban fordultunk. A meccs fordulópontja a szünetben az öltözőben volt! Három helyen változtattunk, majd kicsit átalakítottuk ka hadrendünket is, amivel a középpályát szerettük volna stabilizálni. Sokkal jobb lett a játékunk, de egy öngóllal már háromra nőtt a vendégek előnye. Az utolsó negyedórában szinte csodát tettek a fiúk és négy remekbe szabott góllal megfordították a mérkőzést! Az ősz hajszálaimat nekik köszönhetem, de ettől függetlenül nagyon büszke vagyok ezekre a srácokra! Sportszerű mérkőzés volt, további sok sikert a Varsány csapatának!

Fábián Róbert: Tavaszi szezonunk egyik legjobb meccsét játszottuk, a mi taktikánk bizonyult jobbnak, amivel megleptük ellenfelünket. Sok helyzetet dolgoztunk ki, emellett sikerült három gólt szereznünk. Ezek a dolgok működtek is, egészen a 77. percig, ami után jött a hirtelen zárlat, és kicsúszott a kezünkből a mérkőzés, ezzel odaajándékoztuk a három pontot a Pataknak. Csapatomnak szeretnék gratulálni a 77 percig nyújtott teljesítményhez, de mint tudjuk, egy meccs a hármas sípszóig tart. Sajnos ez a jónak mondható játék nem ért egy pontot sem! Gratulálok a Pataknak! ( Nógrádfoci.hu )

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.