5. forduló: Gólgazdag mérkőzésen győzelem idegenben

Tolmács SE – Patak SE  2 : 4  ( 1 : 2 )
Játékvezető: Urbán Viktor ( Szász Kornél )

Tolmács: Gyuricza P – Gyuricza A, Varsányi ( Bodnár 66′ ), Gyuricza G, Ujlaczki – Garai, Patzek, Belovai, Szunyogh ( Havay 46′ ) – Babicska, Kiss R.

Patak: Simó Zs – Balla G, Gál M, Ánik G ( Sándor L ), Szabó Z – Kollár B ( Szabó P ), Csejk B, Várhegyi T, Dombi D – Szabó L, Bogdány Zs

Sárgalap: Kiss R, Havay  ill: Várhegyi T

Gólszerzők: Gyuricza A ( 29′ ), Gyuricza G ( 77′ ) ill: Szabó L ( 15′, 23′ ), Bogdány Zs ( 66′, 89′ )

Újabb győzelmet aratott csapatunk, pedig elég vérszegény keret érkezett Tolmácsra. A ma reggel még tizenhét főből a kezdésre csupán tizenhárman maradtunk úgy, hogy a kapusunk az indulás előtt jelezte, hogy nem fog tudni védeni, így vészkapusként Simó Zs állt ma a gólvonal mögé!
Mindezek ellenére támadó hadrendben léptünk pályára, mert célunk így sem változott, pontokat akartunk szerezni.
Az első tíz perc nem sok izgalmat hozott, próbáltunk alkalmazkodni a nehéz talajhoz, valamint az ellenfelünkhöz. Az első negyed óra végén aztán az első valamire való helyzetünket a nyáron éppen Tolmácsról érkező Szabó L váltotta gólra, miután egy formás labda járatást követően lőtt a kapuba, majd nem sokkal ezután duplázott! Ánik G szlalomozott át a hazai játékosok között és kulcspasszát lőtte a kapuba! kézben tartottuk a meccset, de nem volt könnyű ezen a pályán játszani. Helyenként voltak nagyon szép megoldásaink, de ugyanakkor pontatlanok is voltunk, több labdát eladtunk.
A hazai csapat váratlan szépítése nem törte meg a csapat lendületét, de figyelmünk azért nem lankadhatott. Az első félidő 2 : 1-es vezetésünkkel zárult, a hazaiaknak nem sok említésre való eseményük volt.

„Ezt a lábat figyeljétek!” Szabó Péter az utolsó percben ollózva továbbított Bogdány Zsolt elé, aki bebiztosította a csapat győzelmét!

A folytatásban szinte azonnal gólt szerezhettünk volna, de Bogdány fejese elkerülte a kaput. Dolgoztunk, brusztoltunk, de az újabb gól nem jött, pedig lett volna rá lehetőségünk. Aztán sokadik bal oldali támadásunk után Dombi D szinte az alapvonalról passzolt középre, és Bogdány Zs két lépésről helyezett a kapuba. Lehet, hogy a magabiztos vezetés tudatában, nem tudni, de tény, hogy a csapat játéka kicsit leült és magára húzta a hazaiakat, akik, nem is kis szerencsével, újból szépíteni tudtak, ezzel nyílttá tették a hajrát! Ekkor nem voltunk a helyzet magaslatán és akár az egyenlítés is benne volt a levegőben, de a hazai csapat nem tudott gólt szerezni. Az utolsó percben azonban ismét villantottunk valamit foci tudásunkból. Szabó P ollózva továbbította a labdát a kilépő Bogdány elé, aki miután átvette a labdát a hosszú sarokba lőtt, ezzel végleg lezárva minden lényegi kérdést!
A mai találkozó jó hangulatban zajlott, játékosaink felszabadultak voltak. A labda birtoklásunkon van még mit javítani! Szép volt fiúk! Hajrá Patak!

( Nógrádfoci.hu )

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.