9. forduló: Súlyos egyéni hibák miatt két gólos előnyből szenvedtünk vereséget Becske ellen

KSE Becske – Patak SE  3 : 2 ( 1 : 2 )
Játékvezető:Varga Patrik Balázs

Becske: Ferkó – Tamaskovics, Szabó A ( János D 46′ ), Gyetvan ( Hári 54′ ), Bóta – Takács B, Molnár, Takács J, Turi – Mikus ( Gangl 74′ ), Kosik

Patak: Pincze G – Balla G, Simó Zs, Gál M, Szabó Z – Kollár B ( Sándor L  ), Csejk B, Várhegyi T, Dombi D ( Szenecei M 46′ ) – Szabó P, Bogdány Zs

Gólszerzők: Kosik J ( 40′ ), Takács B ( 55′ ), János D ( 81′ ) ill:  Bogdány Zs ( 16′ ), Csejk B ( 36′ )

Sárgalap: Mikus G ( 8′ ), Tamaskovics A ( 67′ ), Kosik J (76′ ) ill: Pincze G ( 77′ )

Majdnem napra pontosan nyolc éve, 2010.10.02.-án játszottunk Becskén utoljára bajnoki mérkőzést, ahol 2 : 0 arányban alul maradtunk! Az akkori csapatból hárman ma is pályára léptek, Pincze Gábor, Csejk Balázs és Várhegyi Tamás! 
Nehezen indult számunkra ez a mai mérkőzés, hiszen mára több alapemberünk is „kiesett”, de a végére azért tizenhárman képviselni tudták a csapatot. Nem érkeztünk vérmes reményekkel, bár egy sikerrel a dobogóra is felkerülhettünk volna! Ugye ez pár héttel ezelőtt még mennyire elképzelhetetlennek tűnt…
Mi is motiválhatta volna jobban a fiúkat, ha nem ez?

Pedig szépen indult minden: Bogdány gólja után fogadja a gratulációkat.

A hazaiak kezdték a játékot és mégis majdnem mi szereztünk vezetést. Egy rossz passz után került a labda Bogdány elé, aki túl hamar és túl gyatrán lőtt, így oda lett a szezon leggyorsabb gólja!
Szép lassan csordogált a mérkőzés, de az nagyon szembetűnő volt, hogy mindkét alakulat borzasztó gyenge focit produkál idegesítően sok hibával! Itt azért hozzá kell tenni, hogy egy nagyon rossz minőségű pályán kellett játszani. De az agresszív játék, a párharcok vállalása vagy akár egy kis futás soha nem a pályán múlik! Aztán történt valami végre, átlépve az első negyedórát Szabó Z vállalkozott távoli lövésre, amit Bogdány fejelt a kapuba, miután az vissza pattant elé. Sokat támadtunk, igazából irányítottuk a mérkőzést. A becskének elszórt kontrái voltak csupán. Igaz, ezekből az elsdő félidőben két kapufát is szereztek!
A 36. percben jártunk, amikor Dombi D adott pontos labdát a bal oldalról, ami átszállt a kapus és egy védő fölött is, de pontos volt középpályásunknak Csejknek, aki két lépésről a kapuba fejelt. Két gólos előny, meccs kézben, mi rossz lehet? Hát lett…
Még közel sem vagyunk olyan helyzetben, hogy egy két gólos előnyt ilyen könnyelműen elherdáljunk! Mi megtettük. A 40. percben a félpályánál történő labda vesztés után ( egy egyszerű labda kezelési hiba ) gyors kontra végén szépítettek a hazaiak házi gólfelelősük Kosik révén!
Sajnos a szünetben kényszerű cserét kellett végre hajtani, mert fiatal középpályásunk Dombi megsérült és nem tudta folytatni a játékot. Takács az 55. percben egyenlített, ezzel vissza hozva a hazai csapatot a meccsbe! Az előzmény: ketten is csupán métereken át kísérik a felfutó játékost anélkül, hogy megpróbálnák feltartóztatni, szerelni, azt! Hátra volt még több mint fél óra és ekkorra már elfogyott a szufla, ötlet meg addig se volt, ezért félő volt, hogy az egyre jobban és egyre vehemensebben támadó hazai csapat a győzelmet is meg szerezheti. Sajnos ez be is következett a 81. percben! A felező vonalnál bedobás volt a javunkra, amit képtelenek voltunk bent tartani így jöhetett a hazai csapat dobása ami után a csereként beálló János D talált a kapunkba beállítva ezzel a végeredményt.
Kár ezért a meccsért, ebbe bizony több volt, ez egy nyerhető meccs volt, amit jól elbaltáztunk! Az a csapat nyert ma, aki kevésbé keresett kifogásokat és tette a dolgát az utolsó sípszóig!

( Nógrádfoci.hu )

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.