A bunkerfocit játszó Nagyoroszi ellen „ötösre” vizsgázott a csapat

Nagyoroszi SK – Patak FC  1 : 5 ( 0 : 3 )
Játékvezető: Dobsonyi László ( Csillik Levente )

Nagyoroszi: Lakatos – Botos, Dávid Á, Garazsi D, Kovács P – Pásztor, Virág Zs, Busai, Virág D – Vasas, Víg

Patak: Oláh R – Simó Zs, Ordasi I, Csókási Cs ( Mócsány R  58′ ), Kürtössy O – Horváth B ( Szabó Z 58′ ), Paulicsek M, Várhegyi T ( Faludi T 58′ ), Varga O ( Majer F 58′ ) – Huttyán A, Pásztor G

Gólszerzők: Virág Zs ( 80′ ) ill: Várhegyi T ( 11′ ), Varga O ( 16′ ), Pásztor G ( 40′, 56′, 88′ )

Sárgalap: Lakatos Gy ( 89′ ), Virág Dániel ( 89′ )

Szomszédainkhoz volt ma jelenésünk. A Nagyoroszi vendégeként léptünk pályára az idei év utolsó idegenbeli mérkőzésünkön. Az esélyek csapatunk mellett szóltak és a játékosok ennek eleget is téve, magabiztosan gyűjtötték be a három bajnoki pontot egy nem túl színvonalas mérkőzésen. A mai mérkőzést a két sérült Németh és Fritz mellett az eltiltását töltő Bogdány, valamint a beteg Oravecz és a munkahelyi elfoglaltsága miatt Krausz hagyta ki csupán, így egy egészen bő keret állt a rendelkezésre.

Pásztor Gábor ( 9 ) a mesterhármas mellett jó mezőnymunkával is jeleskedett.

A hazaiak mindössze tizenegy fővel készültek.
Az várható volt, hogy a mérkőzést csapatunk irányítja majd, a hazaiak inkább a védekezésre rendezkedtek be, és ez már az első percektől kirajzolódott. Ennek ellenére már a 11. percben csapatkapitányunk Várhegyi megszerezte a vezetést, majd kisvártatva Varga O is gólt szerzett, ő a 16. percben volt eredményes. Ezután sokáig nem esett újabb gól, csupán néhány helyzetet jegyezhettünk fel. Jól játszott a csapat, szinte minden játékos a hazai térfélre volt be tömörülve és még így is többször is remek egy-két érintős passzokkal próbálták áttörni a hazaiak reteszét.
A félidő előtt a 40. percben Pásztor törte meg a gólcsendet és növelte csapata előnyét.
A szünetben még nem volt csere, így ugyanaz a tizenegy folytatta a játékot, láthatóan nagyobb nyomás alá helyezve a hazai kaput. Pásztor remek lövéssel szerezte meg a negyedik pataki találatot az 56. percben, majd nem sokkal ez után négyen is pályára léptek. Csókásit Mócsány, Horváthot Szabó Z, Várhegyit Faludi és Vargát Majer váltotta. Csapatunk előtt sok helyzet adódott és még több volt, ami a hazai blokkban akadt el, Ordasi fejese pedig a kapufáról vágódott vissza a mezőnybe!  Majd váratlanul szépített a hazai csapat, tényleg szinte a semmiből talált Virág Zs a kapuba a 80. percben! De ne felejtsük el, hogy a hazai csapat ekkor már csak tíz emberrel volt a pályán! Hogy ne így érjen véget a mérkőzés, arról Pásztor gondoskodott, a lefújás előtt két perccel lőtt góllal állította be a végeredményt!
Csapatunk hetven percig nagyon fegyelmezetten játszott, utána viszont kissé elszaladt a ló és már pozíciók cserélődtek fel, indokolatlanul is el-el lődöztük a labdákat! Pásztor ismét mesterhármast rúgott, idén ősszel már másodszor! Szép volt fiúk! Hajrá Patak!

Garazsi József: Megint elfogytunk a végére. Huszonhárom játékosunk van, abból most tizenegy tudott eljönni. Nyolc emberről aznap délelőtt tudtam meg, hogy nem jön. Az is felvetődött, szólunk a patakiaknak, hogy nem tudunk kiállni, de maradt még négy fő, akiben bíztam, hogy velük lesz két-három cserénk. Egészen addig tartott ez a reménykedés, míg ki nem értünk a pályára, ahol kiderült, hogy tizenegyen vagyunk. Négy emberről nem tudtam semmit, nem szóltak, nem jeleztek. Úgy voltunk tizenegyen, hogy két sérült játszott végig. Egy játékos pedig most lépett pályára ebben az idényben először. Sajnos megint a kapusunkat kell negatív értelemben kiemelnem. Az első félidőben hármat kaptunk, ő pedig mindegyikben nyakig benne volt. A második félidőben általában össze szoktunk esni, érdekes módon viszont, ez most elmaradt. Rúgtak egy szép gólt a vendégek, majd szépítettünk. Az ötödiket akkor kaptuk, amikor már csak tízen voltunk, mert az egyik játékosomnak le kellett mennie. Elég érdekes körülmények között született az utolsó találat…Hozzáért a pataki játékos kezéhez a labda, a mieink megálltak, a csatár viszont nem, a bíró pedig megadta. Így alakult ki a végeredmény. Tudom, hogy vereség alkalmával nem nagyon szoktam senkit megdicsérni, a most pályára kerülő tíz mezőnyjátékos azonban maximálisan végrehajtotta, amit kértem tőlük, nem tehetnek róla, hogy az első félidőben rossz napot fogott ki a kapusunk. Egyedül ő lógott ki a sorból, de ő nagyon. Érdekes módon, a szünet után ragadt hozzá a labda, nem tudom, korábban mi történt. Egy kívülállónak nagyon sima meccsnek tűnik, de aki ott volt, láthatta, milyen gólok voltak… Ha úgy véd a kapusunk, mint a második félidőben, ez egy szoros mérkőzés is lehetett volna! Ezzel nem a vendégektől akarom elvenni a győzelem jogosságát, mert minden szempontból megérdemelték, jobbak voltak, egykapuztak, de nem tizenöt helyzetből rúgtak ötöt, hanem hármat kapushibából, a második félidőben pedig a gólokon kívül nem tudtak kialakítani igazi ziccert, távoli lövésekkel próbálkoztak. Szóval túlzásnak tartom az eredményt, bár a kezdés előtt kiegyeztem volna egy ilyen aránnyal. Gratulálok a csapatnak! Ha így játszottunk volna az előző fordulókban, előrébb lennénk a tabellán. Úgy néz ki, rájuk lehet számítani! Nem értek egyes embereket, Miért nem tudatják, Hogy nem jönnek! Ha tudom, hogy tizenegyen vagyunk, lehet, hogy nem állunk ki. Így viszont nem akartam megcsinálni azokkal, akik megjelentek, illetve a patakiak is készültek. Még egy meccsünk van ebben az évben, aztán tavasszal kezdhetünk újra építkezni, kiegészülve hátha tudunk majd egy jobb idényt futni. Pár emberrel már nem számolok! Ilyen hozzáállás még ilyen szinten sem elfogatható, valaki a szezon előtt vállal valamit, úgy álljon hozzá, ha pedig nem tud jönni, legalább telefonon szóljon, ha nem akar velem beszélni, sms-ben.

Bella Sándor: Egy nagyon egyoldalú mérkőzést játszottunk, ahol a hazai csapat a bunkerfocira épített, de az erőfeszítéseiket így is dicséret illeti. Csapatom hetven percig kifejezetten jól és fegyelmezetten játszott, utána már erősen csökkent a figyelmünk, és több ízben is hibáztunk! Lehet, hogy a mérkőzés képe hozta ki a csapatból, lehet, nem vagyunk profik, de azért a jövőben jó lenne, ha a játékfegyelem kitartana kilencven percen keresztül! Mindezek ellenére büszke vagyok csapatom teljesítményére! A Nagyoroszi csapatának pedig sokkal több sikerélményt kívánok! ( Nógrádifutball.hu )

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.