A futball sokszor igazságtalan, a Patak focizott, a Nézsa nyert!

Patak SE – Nézsa SE  3 : 4 ( 1 : 3 )
Játékvezető: Makovinyi Róbert ( Makovinyi Zoltán, Szabó László )

Patak: Pincze G – Simó Zs, Csókási Cs, Mócsány R, Kürtössy O – Várhegyi T – Szabó L, Paulicsek M ( Gál M 46′ ), Faludi T, Mák Cs ( Szabó Z  ) – Bogdány Zs

Nézsa: Szunyogh – Lestyán Balázs ( Rapavi 91′ ), Nyáry, Fritz, Lestyán Bence ( Havjár 74′ ) – Varga V, Kovács L ( Nándori 85′ ), Urbán Zs ( Heintz 46′ ), Bach – Burai ( Kohlács 46′ ), Molnár M ( Juhász 78′ )

Gólszerzők: Mák Cs ( 24′ ), Faludi T ( 49′, 84′ tizenegyesből ) ill:Burai D ( 10′, 17′, 41′ ),Kohlács A ( 73′ )

Sárgalap: Urbán Zs ( 21′ ), Fritz I ( 83′ ), Kohlács A ( 95′ )

Kiállítva: Nyáry ( 95′ )

Húsvét vasárnap ragyogó időben szép számú néző előtt ismét egy bajnokesélyes csapatot a Nézsát láttuk vendégül.  Csapatunkból a múlthéten megsérült Huttyán hiányzott, viszont már a kispadon foglalt helyet a régóta maródi Gál.
Azok a nézők akik a mai mérkőzésünket választották, egy nem mindennapi kilencven percet kaptak! Csapatunk vereséget szenvedett úgy, hogy a teljes mérkőzésen egyértelmű fölényben játszottunk és a három gólunk mellett nem kevesebb mint öt! ziccert hibáztunk el! De a „fekete leves” az volt, hogy a bajnokaspiráns Nézsa a mérkőzés alatt mindössze négy alkalommal lőtt kapura úgy, hogy a védelmünk kapitális hibákat vétett előtte és ezekből tudtak gólokat szerezni! Így Nézsa elmondhatja, hogy száz százalékos helyzetkihasználással játszottak!

Jellemző kép a mérkőzésről. Patak támad, Nézsa védekezik!

Jól kezdtünk és már a második percben gólt szerezhettünk volna. De ami nem sikerült nekünk az sikerült a vendégeknek mindjárt az első támadásukból! A 10. percben egy nagy védekezési hiba után a nézsai csatár Burai közelről lőtt, de Pincze G nagy bravúrral bele ütött ami ismét a támadó elé került és másodikra már nem hibázott! Hat perccel később egy óriási gólt ragasztottak a jobb felső sarokba mintegy 20 méterről, de ahhoz, hogy ekkora gólt szerezzen Nézsa ismét nagyot kellett hibáznunk!
Negyedóra elteltével két gólos hátrányba kerültünk, de csapatunkat nem törte meg és ugyanolyan elszántan és fegyelemmel játszott tovább. Mezőnyfölényünk egyértelmű volt, labdabirtoklásban messze a Nézsa fölé nőttünk! Érett a gól és végül a 24. percben szépíteni tudtunk. Bogdány tizenhat méteres csavarása megpattant egy védőn így a labda Mák elé került aki a rövid sarokra érkező kapus keze mellett lőtt a kapuba!
A következő percek arról szóltak mikor egyenlít ki csapatunk. Szabadrúgásaink kaput találtak, de a vendégek kapusa minden alkalommal résen volt és hárította ezeket a lövéseket. Ezeken kívül persze voltak más helyzetek is köztük két ordító ziccer!
Nos az egyenlítés elmaradt, viszont a vendégcsapat növelte előnyét és megint a semmiből! Újfent nagyot hibáztunk védekezésben amiből a Nézsa támadója Burai egészen közelről a kapuba lőtt!
A szünetben annyi változás történt, hogy Paulicsek helyett Gál folytatta és hadrendet is váltottunk. Ennek nagyon gyorsan meg is lett az eredménye. A 48. percben az egész mérkőzésen agilisen játszó Szabó L jobb oldalról egy csel után az alapvonalról vissza gurított és az érkező Faludi a Bal alsó sarokba lőtt! Remek támadás, remek befejezés volt! Ismét olyan percek következtek amikor gólt, gólokat szerezhettünk volna, de még a gólvonalról sem tudtuk belőni azt a fránya labdát a kapuba! Egy ízben pedig egy teljesen egyértelmű kezezés maradt megtorlatlanul, elmaradt a büntető! Csapatunk hozzáállását és alázatát látva szurkolóink joggal bíztak az egyenlítésben, de ma már negyedszer is hatalmas hibát követtünk el ami után a vendég támadó az alapvonalról keresztbe gurított a gólvonalon, majd az érkező Kohlács egy lépésről lőtte csapata negyedik gólját a hazai kapuba, mindezt a 73. percben! Kaphattunk akár négy kapitális potya gólt, de csapatunkat nem törte meg, fegyelmezetten tette a dolgát továbbra is és ismét felcsillant a remény! Bogdány került ( ismét ) a földre gyanús körülmények között amiért most már ( harmadszorra! ) büntetőhöz jutottunk. Faludi magabiztosan értékesítette és lőtt a bal alsó sarokba a 84. percben! Ezzel tette teljesen nyílttá a hátralévő perceket! És ezekben a percekben egy elszánt és lelkes hazai csapatot, valamint egy kétségbe esve védekező vendégcsapatot láthattak a nézők! A ráadásban már az idegek is felmondták  a szolgálatot a  vendégeinknél és Nyáry a kiállítás sorsára jutott!
Végül csapatunk vereséget szenvedett egy olyan mérkőzésen, ahol a labdabirtoklás 70 – 30 százalék volt a vesztes javára! Csapatunknak nincs szégyenkezni valója a mai mérkőzés után még akkor sem, ha négy kapitális hibát vétettünk! Ha csak a ziccereinket gólra váltjuk még akkor is több góllal kellett volna nyernünk!
Így viszont ki kaptunk és nem marad más, mint sportszerűen gratulálni ellenfelünknek a győzelemhez!
Mi pedig nem csak beszélünk arról, hogy nálunk csapatépítés folyik, de ma láthatták azt is, hogy ez jó úton halad! Hajrá Patak!

Bella Sándor: Szép számú nézősereg láthatta, hogy jó úton halad az építkezésünk! A tizenhatodik perctől kétgólos hátrányba kerültünk, mégis olyan fegyelmezetten futballoztunk ami ritka megye III.-as szinten! A csapat kétszer is vissza jött a mérkőzésbe, de a Nézsa kétszer is vissza állította a két gólos különbséget, mégsem tört meg minket! Mezőnyben nagy fölényben és szépen játszottunk, voltak szép megoldásaink, helyzeteink, de volt legalább öt nagy ziccerünk is! Sajnos védekezésben elkövettünk négy kapitális hibát, olyat amilyeneket nem lett volna szabad és ezeket a hibákat minden alkalommal góllal büntette az ellenfél! Egy csapatot a győzelmek erősítik, teszik jobbá, de mi a mai vereségünkből is nagyot merítünk! Alakuló csapatunk alapjába ma egy nagy és erős pillér került! Büszke vagyok a fiúkra! Gratulálok Rapavi Petinek és csapatának! További sok sikert nekik!

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.