A hibátlan rivális Dejtárt is bedarálta csapatunk

Patak FC – Dejtár SE  4 : 1 ( 3 : 1 )
Játékvezető: Dobsonyi László (Kiss Tamás, Gyetvai Béla)

Patak: Pincze G – Kürtössy O (Mócsány R 60′), Simó Zs, Csókási Cs, Fábián L – Paulicsek M, Várhegyi T – Huttyán A (Németh L 60′), Váró P (Sinkovics K 70′), Pásztor G ( Horváth B 89′) – Bogdány Zs (Oravecz R 79′)

Dejtár: Kopó L – Balatoni M, Szorcsik L, Gál N, Csabai L (Lázár P 75′) – Gál M, Kürtössy K, Pap I, Balla G (Lantos Á 60′) – Vachó K, Szandai Á.

Gólszerzők: Bogdány Zs ( 14′, 27′ ), Pásztor G ( 18′ ), Németh L ( 90′ ) ill: Gál M ( 45′ )

Sárgalap: Faludi T ( 32′ ), Paulicsek M ( 34′ ), Németh L ( 85′ ), Várhegyi T ( 86′ ) ill: Kürtössy K ( 32′ ), Vachó K ( 38′ ), Gál N ( 65′ )

Nagy érdeklődés kísérte a kilencedik fordulóban a két hibátlan csapat, a két ősi rivális összecsapását, ami végre méltó volt a nevéhez! már csak ez a két csapat maradt hibátlan a bajnokságban így természetes volt, hogy mindkét gárda szerette volna ezt megtartani és győzni akart! Így egy igazán izgalmas mérkőzésnek ígérkezett az örökrangadó. Rég volt már, talán nem is volt rá példa, hogy a bemelegítéskor szinte tele volt a pálya mindkét térfele, a hazai oldalon tizennyolc míg a vendégtérfélen tizenhét játékos melegített intenzíven. A hazai oldalon körülnézve feltűnhetett, hogy ott van a melegítő játékosok között Huttyán Attila is, de a kispadot végigmustrálva is elégedetten csettinthettek a hazai szurkolók, mert az előző körben az Érsekvadkert elleni meccs hősei Oláh Roland és Németh László mellett Horváth Bence, Mócsány Roland, Oravecz Roland, Sinkovics Kornél és Faludi Tamás vártak bevetésre.

Szandai Ádám volt a Dejtár legveszélyesebb játékosa, de Simó Zsolt végig kitartóan „figyelt” rá!

A mérkőzést a vendégek kezdték intenzívebben, előbb Szandai lövésénél kellett Pinczének résen lennie, majd Gál M élesen belőtt labdáját rúgta ki a mezőnybe. A 14. perc hozta meg csapatunknak a vezetést, Huttyán és Paulicsek közösen könnyedén szereltek a középpályán, majd Váróhoz jutott a labda aki nem sokat teketóriázott, egyből Bogdányt indította! Támadónk rávezette a kapusra ahol egy cselt csinált, de érkezett Szorcsik akinek a lábáról a saját kapujába került a labda! Szinte azonnal egyenlíthetett volna Dejtár! A középkezdés után Vachóhoz került a labda, aki Szandainak játszotta, de lövését Pincze bravúrral védte! Aztán jött a második hazai találat! Huttyán, Bogdány, Pásztor csatártriót nehezen tudták tartani a vendég védők így Huttyán egy parádés indítással hozta kihagyhatatlan helyzetbe Pásztort, aki a kimozduló Kopó mellett laza bokamozdulattal juttatta kapuba a labdát! A mérkőzés aztán a 27. percben el is dőlt! Kopó bizonytalanságát Bogdány használta ki és a cselezni akaró kapust letámadva szerzett gólt! Néhány perccel később akár növelhettük is volna az előnyt, de a kapura törő Bogdányt Gál N elütötte, de a játékvezető sípja néma maradt. Már az utolsó percben jártunk a félidőnek amikor a Dejtár szöglethez jutott. A belőtt labda mindenki fölött átszállt, a hosszún senki nem figyelt az egyedül maradt Gál Mátéra, aki egy pattanás után nagy erővel lőtt a rövid felső sarokba! Kár volt ezért a gólért, de ami szép az szép…
A szünetben egyik csapat sem cserélt és ugyan azzal az elánnal indult a második játékrész is, mint az első, A Dejtár próbált újra dominálni, de nagyon meddőnek bizonyult minden kísérlete, A hazai csapat egy percig sem hagyta magát kizökkenteni a maga ritmusából és így a vendégek erőlködése most sem tartott sokáig. Aztán Kürtössy K eresztett el egy lövést, amit Pincze szép vetődéssel a léc fölé ütött. Németh indulhatott volna kapura, de a keresztező Gál Normannal ütközött miután a vendég védő a földön maradt. Németh ezután kapura fordult, majd a partjelző csak ezután emelte a zászlót, megakadályozva ismét csapatunkat az újabb gólszerzésében! Ez már a második olyan hiba, ami góltól fosztotta meg csapatunkat! Németh parádésan ugratta ki Oraveczet aki egy sprint után a kifutó kapusban elakadt, nagy helyzet lehetett volna! Aztán az utolsó percben egy kezezést követően tizennyolc méterre a kaputól Németh végzett el szabadrúgást, lövését Kopó nem tudta védeni, így az utolsó pillanatban alakult ki a végeredmény!
A mérkőzés végig sportszerű volt, a kiosztott hét sárgalap inkább a játékvezető „bőkezűségének” köszönhető, mintsem a durva játéknak. A csapat ma ismét nagyot ment és nagyobb rutinjával, fegyelmezettebb játékával felülmúlta a fiatalos lendületet! Csapatunk továbbra is hibátlanul áll a tabella élén! Szép volt fiúk! Hajrá Patak!

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.