A második félidőben törtük fel a Becske szívós, kemény játékát

KSE Becske – Patak SE  0 : 4 ( 0 : 1 )
Játékvezető: Nánási József (Szűcs Martin László, Reviczki János )

Becske: Boldizsár – Ocztos ( Gangl 46′ ), Hári, Bóta ( Szőllősi 85′ ), Szalatnyai – Takács B ( Ferkó 78′ ), Takács J ( Takács K 70′ ), Molnár J, ifj. Jele – Radics ( Tóth B 65′ ), Kosik.

Patak: Pincze G – Fritz I, Simó Zs, Csókási Cs, Kürtössy O – Gál M ( Kutnyik T 67′ ), Csabai L ( Szenecei M 74′ ), Várhegyi T, Varga O ( Szabó Z 67′ ) – Molnár M, Bogdány Zs

Gólszerzők: Bogdány Zs ( 42′ ), Várhegyi T ( 50′ ), Hári Gy ( öngól 69′ ), Szenecei M ( 84′ )

Nem várt ma csapatunkra könnyű túra és ahogy azt gondoltuk be is igazolódott. Tizennégy fős keret készült arra, hogy a becskei kirándulásunk után is három ponttal gazdagabban hagyjuk el a pályát. A korábbi két fordulóhoz képest két helyen változott a kezdőcsapatunk, bal oldali védőként Kürtössy, valamint a középpályán Csabai kezdett. Ami azonnal bizonyossá vált, hogy egy nagyon nehéz talajon kell játszani a csapatnak, valamint a „lelkes” hazai csapat az elején meg akarta mutatni, hogy nem adja olyan könnyen a győzelmet. Az első percekben néhány alattomos belépővel szerették volna elvenni csapatunk kedvét a játéktól, de a csapat minden tagja fejben rendben volt az első perctől az utolsóig!
Néhány elszórt támadást vezettünk a széleken, de az öt fővel védekező hazai védelmet nem tudtuk áttörni. Az első kapura lövésünk csak a 21. percben volt amikor jobbhátvédünk Fritz lódult meg, majd futtából lőtt és a labda centikkel suhant el a bal kapufa előtt! Már félórája játszottak a csapatok, amikor egy hazai támadás után kapusunknak Pinczének kellett egy közeli bombát bravúrral védenie! Az ellentámadásból Gál jobb oldali beadását Bogdány fejeli kapura amit most a hazai hálóőr Boldizsár véd bravúrral!
És végre vezetünk! Gál a jobb oldalon robog el, betör a tizenhatoson belülre majd kicselezi a kapust is, de hosszan tolja meg a labdát ami így Bogdány elé kerül, támadónk pedig az üres kapuba lövi vezető gólunkat a 42. percben! Lélektanilag a legjobbkor jött ez a találat!

Várhegyi Tamás a második félidő elején szabadrúgásból növelte csapatunk előnyét!

A második félidőt szinte azonnal góllal kezdtük. Csabai futott keresztbe a kaputól mintegy tizennyolc méterre amikor felrúgták. A letett labdát Várhegyi csavarta a kapu bal alsó sarkába! Ez már nagy pofon volt a mérkőzést szinte csak végig reklamáló hazaiaknak.
Biztosan tartottuk az előnyünket, de a labdát tartogatni, tologatni nem lehetett, ha nem akartunk megsérülni, mert bizony több esetben is komoly sérülés veszély volt a hazaiak „szereléseiben”! Aztán jöttek a frissítések és az újabb gól. Bogdány szemfülességét dicséri ahogy labdát szerzett a hazai tizenhatos előtt amivel betört a tizenhatoson belülre és a túloldalon érkező, frissen beállt Kutnyik elé akart passzolni, de a menteni akaró becskei védő Hári a saját kapujába továbbította a labdát! Öngól!
Ez történt a 69. percben és itt már biztossá vált csapatunk győzelme. Ez a gól már a hazaiakat láthatóan megviselte, viszont továbbra is inkább a reklamálással akartak valamit elérni. Több önkéntes játékvezető is volt köztük…
73. perc, Pincze kirúgása hosszú, így az a hazai kapus kezébe került, amit aztán kiejtett így nagy ziccerbe került Kutnyik, de az üres kapura tartó lövésébe egy védő bele tudott csúsztatni. Aztán jött a hideg zuhany. Bogdány remekül ugratta ki Szeneceit, aki egy védővel a nyakán egy igazítás után beállítja a végeredményt!
Egy nagyon rossz minőségű pályán egy kellemetlen ellenféllel kellett ma megküzdenünk a pontokért. Lehetetlen volt folyamatos, pontos játékot kialakítani ezen a pályán így sikerünk mindenképpen felértékelődik! Ez a mai siker annak köszönhető, hogy fejben együtt volt a csapat, az ellenfél nem tudott kizökkenteni minket az előre „megírt” szerepünkből. És tegyük hozzá, az is nekünk kedvezett, hogy a becskei játékosok a kilencven perc során végig reklamáltak és nem a játékra koncentráltak, így több esély volt a hibázásra, amit mi ki is használtunk! Szép volt fiúk! Hajrá Patak!

( Nógrádfoci.hu )

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.