Az Érsekvadkert húzta be a rangadót

Érsekvadkert SE II. – Patak SE  4 : 3 ( 2 : 1 )
Játékvezető: Béres Krisztián ( Ifj. Szakal Tamás, Rácz Dániel )

Érsekvadkert II.: Puruczki – Varga V, Farkas, Medvik ( Bella 88′ ), Pálfi – Gubik ( Csejk 73′ ), Szabó Lá, Pádár, Benyó – Sipos ( Őszi D 84′ ), Szabó Le ( Beluczki 76′ )

Patak: Oláh R – Kürtössy O ( Szabó Z 55′ ), Simó Zs, Csókási Cs, Mócsány R – Paulicsek M, Németh L ( Krausz T 46′ ) – Oravecz R, Faludi T ( Huttyán A 46′ ), Majer F ( Horváth B 88′ ) – Bogdány Zs

Gólszerzők: Benyó B ( 31′ ), Szabó Le ( 44′ ), Szabó Lá ( 56′ ), Medvik F ( 75′ ) ill: Oravecz R ( 18′ ), Bogdány Zs ( 49′ ), Majer F ( 70′ )

Sárgalap: Pálfi T ( 50′ ), Pádár Z ( 80′ ) ill: Oláh R ( 36′ ), Bogdány Zs ( 45′ ), Faludi T ( 45′ ) Simó Zs ( 74′ ).

Rangadóval, igazi presztízs csatával folytatódott a nyugati megye hármas pontvadászat. Az első helyen álló Érsekvadkert vendégei voltunk. Csapatunk jelenleg a második pozíciót foglalja el azonos pontszámmal a házigazdánkkal, bár nekik még van egy elmaradt meccsük az őszről.
Az első negyedórában mindkét oldalon voltak kósza kísérletek, de komolyabb helyzet nem alakult ki. Aztán a 18. percben egy baloldali gyors támadást követően Oravecz volt eredményes! Nem sokkal ezután gólszerzőnk duplázhatott volna, de kecsegtető helyzetben fölé durrantott. Vezettünk ugyan, de igazából nem játszottunk jól, sokat könnyelműsködött a csapat és túl sok teret engedett át a hazaiaknak, akik ezt jól használták ki, sokat volt náluk a labda, volt idejük szervezni a játékot. Ennek a 31. percben meg is lett az eredménye, Benyó góljával egyenlítettek a vadkertiek. A félidőig mindkét csapat próbálkozott, előbb Kürtössy lőtt kapufát, majd a másik oldalon Benyó lövését tolta ki Oláh. Aztán a félidő vége előtt jött az újabb hazai találat! Ezzel csupán annyi a baj, hogy legkevesebb két méteres lesen tartózkodott a hazaiak játékosa Szabó Levente. A jogos reklamálás után ráadásul Faludi és Bogdány is besárgult! A játékvezető és asszisztense által szabályosnak ítélt találat után nem kis feszültség volt a játékosainkban, valljuk be férfiasan, teljesen jogosan.

Majer Ferenc ma a gólja mellett egy asszisztot is jegyezhet.

A szünet után már nem jött ki Németh és Faludi, őket Huttyán és Krausz váltotta és szinte azonnal Huttyán gólt szerezhetett volna, de az utolsó pillanatban a vissza futó Puruczki szögletre mentett. Vélhetően megzavarta a hazai csapatot, a patakiak higgadt, céltudatos játéka, valószínűleg nem erre számítottak az első játékrész végi események után. Bogdány csapott le egy labdára, majd adott be jobbról és az érkező Huttyán az ötösről lőtt a kapuba a 49. percben. A játékvezető nem akarta megadni, de az asszisztensével való egyeztetés után nem volt más választása. Örömünk nem tartott sokáig, mert egy bedobásból ismét gólt kaptunk, Szabó László fejelt tisztán az ötösön belül! Ez a gól a védelmünk számlájára írható! Próbálkoztunk becsülettel az újabb egyenlítésért, amihez Oravecz volt a legközelebb, miután a felső lécre emelt egy támadás után. Szabó Z szerzett labdát a félpályánál, a labda Bogdányhoz került, aki jó ütemben ugratta ki Majert, támadónk higgadtan gurított a jobb alsó sarokba mindezt a 70. percben! Szinte azonnal Bogdány lőhetett volna gólt, de ma nem mellettünk állt a szerencse, jó helyzetben mellé lőtt. A 75. percben szabadrúgást végezhetett el a hazai csapat, Medvik állt a labda mögé és a sorfal fölött a bal alsó sarokba lőtte csapata negyedik találatát!
Már csak néhány perc volt hátra amikor Majert sodorták el a tizenhatoson belül, de sem a játékvezető sem a segítője nem láttak szabálytalanságot. Ilyenkor felmerül a kérdés, ha néhány perccel korábban ugyanilyen szituáció pontrúgást ért, amiből gólt is szereztek a hazaiak, akkor a másik oldalon az miért nem ér ugyanannyit? Ezzel számoljon el majd a játékvezető és asszisztense!
A mérkőzést végül a hazai csapat nyerte és ezzel megerősítette vezető pozícióját. Csapatunk második félidei játékáért és hozzáállásáért mindenképpen dicséretet érdemel, az egyébként rangadóhoz mérten sportszerű mérkőzésen.

Gubik Ákos: – Rangadóhoz méltó mérkőzést játszottunk a nagyon jó erőkből álló Patak csapata ellen. Ettől függetlenül szerintem mindkét csapat tud ennél sokkal szebb focit játszani. A mai meccsre inkább a brusztolós, hajtós játék volt jellemző mindkét csapatra. Az első félidőben szerintem mindkét oldalnak megvoltak a lehetőségei, itt is ott is voltak hibák, kiegyenlített volt a játék, bár egy szerencsés góllal megszereztük a vezetést. A második félidőben is játszott mindkét csapat. Talán jobban kezdett a Patak, megnyugodtak a vendégek és dominálni tudtak az első öt-tíz percben. Aztán itt is ott is születtek gólok. Igazából egy szép szabadrúgásból nyertük meg ezt a mérkőzést. Ma mi voltunk a szerencsésebb csapat. További sok sikert kívánok az ellenfélnek! A meccs végén lekezeltünk, mint jó barátok, aztán megittunk „egy” sört és „egy” pálinkát.

Bella Sándor: – A mai mérkőzésen a hazai csapat jobban alkalmazkodott a körülményekhez és a szerencse is melléjük állt, így megérdemelten tartották otthon a három pontot! Hiába szereztünk vezetést, nem éreztem csapatom játékában azt a pluszt, amibe kapaszkodhattunk volna. A szünetre már a vadkert mehetett előnnyel. A folytatásban kétszer is egyenlítettünk, de Fortuna ma vadkerti mezben volt, a hajrában újabb gólt szereztek a hazaiak, ami a győzelmet jelentette számukra. Ma csapatként kaptunk ki, csapatként is fogjuk helyrehozni! Gratulálok Gubik Ákosnak és csapatának a győzelemhez! ( Nógrádifutball honlap )

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.