Az év legfontosabb mérkőzésén ősi riválisunk otthonából ellentmondást nem tűrő játékkal hoztuk el a három pontot

Dejtár SE – Patak FC  0 : 4 ( 0 : 3)
Játékvezető: Urbán Viktor (Pál Adrienn,Szász Kornél)

Dejtár: Kopó  – Gál M, Gál N, Szorcsik, Balatoni (Pap 46′) – Kürtössy K (Csabai 56′), Jakus (Balla 89′), Dombi Zs (Hársfalvi 76′), Varga – Szandai, Vachó

Patak: Pincze G (Oláh R 43′) – Kürtössy O (Fábián L 69′), Paulicsek M, Csókási Cs, Horváth B – Oravecz R (Szabó L 81′), Várhegyi T, Németh L (Tóth A 75′), Dombi D (Sinkovics K 60′) – Bogdány Zs, Pásztor G (Mócsány R 60′)

Góllövők: Pásztor G (8′), Dombi D (22′), Várhegyi T (28′), Bogdány Zs (71′)

Sárgalap: Varga (27′), Vachó (77′)

Az első helyezett fogadta a második helyezettet, szomszédvárak és ősi riválisok, tét a bajnoki cím! Kell-e ennél több, hogy nagy érdeklődés kísérje ezt a sohasem mindennapi rangadót? Két remek csapat nézett farkasszemet szombaton kora délután, abban a reményben, hogy begyűjtik a három bajnoki pontot. A hazai oldalon döntetlen esetén már hűthetik a pezsgőt, győzelem esetén akár már ünnepelhetnek is, ezzel szemben a vendég oldalon egyedül a győzelem adhatott reményt!
A mérkőzés előtt egyperces gyászszünettel emlékezett meg a két csapat Gróf Feri bácsiról a Dejtáriak ikonikus egykori edzőjéről! Nyugodj békében Feri bácsi! A kezdő sípszót követően azonnal egymásnak estek a csapatok, gyorsan egymás tudtára adták a csapatok,hogy mik is a szándékok, egy-egy lövési kísérlettel. A 8. percben Bogdány emel pazar mozdulattal  Pásztor elé, aki a kapu közepébe bombázott! Remek találat volt, ez tovább lelkesítette amúgy is nagyon motiváltan játszó csapatunkat. A 22. percben szabadrúgást végezhettünk el, Bogdány lövése kijött a kapusról amire Pásztor csapott le, megelőzve a hazai kapust, majd mellette egy remek mozdulattal középre sarkalta az érkező Dombi D pedig védőjét megelőzve közelről a kapuba lőtt! A hazaiak még fel sem ocsúdhattak a sokkból, amikor ismét szabadrúgást végezhettünk el a kaputól mintegy 18-19 méterre. Várhegyi állt a labda mögé és a kapus fölött csavarta a kapuba a labdát! A hazaiak kapusa csak beleérni tudott. Nem sokan gondolhatták, hogy 28 perc után a vendégcsapat hárommal megy majd a rangadón…

Játékosaink egy percre sem vették le szemüket ellenfelünk támadóiról.

Egy dejtári támadást követően a bal oldali beadás után Pincze és Szandai ugrottak fel, kapusunk elütötte a labdát miközben csúnyán ütköztek a levegőben. Egyik részről sem volt szándékosság ezt rögtön jegyezzük meg,  néhány percig még védett, de jelezte, cserét kér! A félidő előtt szabadrúgást végezhetett el Dejtár, majd be is találtak, de leshelyzet miatt érvénytelen volt a gól.
A folytatásban hazai oldalon egy csere érkezett, vendég részről nem volt változtatás. Továbbra is jó iramban folyt a találkozó, a hazaiak próbálkoztak, küzdöttek becsülettel, de a Patak fegyelmezett és nagyon szervezett futballjára nem volt ellenszerük, tulajdonképpen helyzetbe sem kerültek egész mérkőzés alatt! Csapatunk is elkezdte a frissítéseket, ezáltal a hadrend is változott. Még biztonságosabbá vált a védekezés, de a támadások is ugyanúgy folytatódtak. Sajnos sok esetben az asszisztens zászlaja akadályozta meg, hogy gólt vagy gólokat szerezzünk még. Egy kirúgásnál a csereként beszálló kapusunk Oláh is megsérült, először úgy nézett ki, ő sem tudja folytatni, de végül össze szorított fogakkal ugyan, de a kapuba maradt! A 71. percben azért egy remekbe szabott gyors támadás után bevittük a kegyelemdöfést a hazai csapatnak. Oravecz futott el a jobb oldalon, beadása után Bogdány lőtt a Dejtári kapuba! A Dejtár becsületére váljon, hogy az utolsó percig küzdöttek, legalább a „becsületgól” meglegyen, de csapatunk ma nem volt olyan engedékeny, mint a korábbi meccseken, így végül magabiztos és teljesen megérdemelt diadalt arattunk az év legfontosabb mérkőzésén! Szurkolóinknak köszönjük a lelkes biztatást, hogy hazai közeget varázsoltak számunkra idegenben is! Szép volt fiúk! Hajrá Patak!

Balga Ferenc: Azt kell, hogy mondjam, a szokásos forgatókönyv zajlott, mint az összes Patak elleni meccsen. Valamiért remeg a lábunk ellenük, ki kell mondanom, hogy tele a gatya! Sajnos nem tudjuk azt megfejteni, hogy miért van. Teljesen megérdemelten nyertek a vendégek. Az eddigi egymás ellenimérkőzéseinken talán érdemeltünk volna pontot, esetleg pontokat, most viszont szerintem esélyünk sem volt. Gratulálni szeretnék a Pataknak! Úgy gondolom, innentől kezdve ők már nem fogják elengedni a dobogó első fokát. Bizakodunk benne, de talán így nem is érdemelnénk meg, hogy kétszer kikaptunk ellenük. További sok sikert kívánok nekik, mi viszont azért még mindent meg fogunk tenni!

Bella Sándor: Egyetlen célunk az volt ezen a nagyon fontos rangadón, hogy nyerjünk, mert csak akkor maradhatunk versenyben a bajnoki címért vívott versenyben. Fantasztikus szurkolás mellett csapaton maximálisan betartott minden olyan elemet, amit megbeszéltünk, rendkívül fegyelmezett volt a társaság végig a kilencven perc során, a hazai csapatnak esélyt sem adva. Motiváltság terén, maximumon volt a csapat, egyénileg és csapatként is nagyon jó teljesítményt nyújtottak ma a srácok! Nagyon büszke vagyok rájuk és lelkes szurkolóinkra egyaránt! Egy ilyen volumenű rangadót is le tudtunk sárga lap nélkül hozni, egy férfias küzdelemben, erre külön büszke vagyok! Sajnos ennek ellenére úgy látszik mindkét oldalon voltak súlyos sérülések, az egyik kapusomnak kézközépcsont törése van, őt műteni kell, a másiknak lábujjtörése, de a hazai oldalon is volt súlyos sérülés, lehet ott is műtét lesz a vége. Nekik mielőbbi jobbulást kívánok! További sok sikert a Dejtár csapatának! (Nógrádifutball.hu)

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.