Az utolsó fordulóban az Érsekvadkert sem tudta megállítani csapatunkat, akik így hibátlan teljesítménnyel lettek bajnokok!

Érsekvadkert II SE – Patak FC  2 : 3 ( 2 : 1 )
Játékvezető: Kis Zsolt ( Pál Adrienn, Horváth Barbara )

Érsekvadkert: Ivanics – Hustyava ( Gréczi 78’ ), Majer, Farkas ( Sipos 56’ ), Deme ( Csejk 75’ ) – Varga S, Szabó László, Dávid M ( Sági 70’ ), Benyó ( Beluczki 82’ ) – Terenyei, Szabó Levente ( Mácsik 70’ )

Patak: Oláh R – Kürtössy O, Simó Zs, Csókási Cs, Mócsány R ( Horváth B 46′ ) – Oravecz R, Németh L ( Krausz T 62′ ), Várhegyi T, Varga O ( Szabó Z 62′ ) – Bogdány Zs ( Faludi T 89′ ), Pásztor G.

Góllövők: Szabó L ( 37′, 44′ mindkettő büntető ) ill: Mócsány R ( 34′ büntető ), Pásztor G ( 67′ ), Bogdány Zs ( 88′ )

Sárgalap: Majer Á ( 33′ )

Egy nagyon kemény párharc várt csapatunkra a bajnokság zárófordulójában Érsekvadkerten, ahol az első két helyezett csapott össze egy igazából már tét nélküli mérkőzésen! Igazából tétje nekünk volt, mert győzelem esetén hibátlan mérleggel zárhatjuk a bajnokságot! A hazai csapat ezt akarta mindenáron megakadályozni, amiért mindent meg is tettek. Erősen kezdtek, már az ötödik percben Oláh bravúrja kellett, hogy meg mentse kapunkat a góltól! Egy percre sem állt le a hazai csapat, küzdöttek, mintha ezen az életük múlt volna, de csapatunkat ma nem lehetett kizökkenteni a saját ritmusából, fegyelmezetten játszottunk, vagy éppen védekeztünk, mikor mire volt szükség. A hazai csapat sokféleképpen próbálkozott kapunk elé kerülni, voltak átlövések, szélről indított támadások, védők mögé belőtt labdák, szóval alaposan megdolgoztatták a hátsó alakzatunkat. Részünkről a legnagyobb helyzet Bogdány nevéhez fűződik, aki védőjéről lefordulva az oldalhálóba lőtt. Csatárainkat végig két-két ember őrizte, mégis a kapu előtt agilis Bogdánynak sikerült kiharcolni egy büntetőt, amit Mócsány nagy erővel vágott a bal alsó sarokba! Örömünk nem tartott sokáig, mert három perccel később Oláh megmozdulását is szabálytalannak ítélte a játékvezető, amiért szintén büntetőt ítélt! Ez erősen véleményezhető büntető volt, de talán a hazai pálya előnyére foghatjuk. A hazai részről is eredményes volt a tizenegyes, majd egy perccel a szünet előtt ismét a tizenegyes pontra mutatott a játékvezető! Sajnos ez valóban büntető volt, Mócsány tarolta le a hazai csapatkapitányt az ötösön! Mivel ezt is belőtték, így hátránnyal vonult a csapat az öltözőbe.

Támadóinkra többen is figyeltek egész mérkőzés alatt, mégis sikerült szép akciógólokat szereznünk

Csapatunk egyet cserélt, Mócsány helyére a friss és gyors Horváth érkezett. A ‘vadkert próbálta ott folytatni, ahol abbahagyta, de a mieink láthatóan egy fokozattal feljebb kapcsoltak és ez már más képet kezdett mutatni a játékról. Most már egyformán voltak veszélyben a kapuk, a hazai oldalon a kapkodás jelei mutatkoztak, míg nálunk egyre látványosabb támadások kezdtek kibontakozni. Gólt szerezhetett volna Bogdány és Varga is, de még nem sikerült betalálni. Aztán jött a 67. perc és az egyenlítés! Ez a gól mondhatjuk úgy, hogy iskola játékból született! Pásztor szedte össze a labdát középen a felezővonalnál, majd megindult előre. Bogdányra passzolt, akin akkor is ketten vigyáztak, támadónk vissza passzolt Pásztornak így a két védő is kimozdult, akik mellett Pásztornak már nem volt nehéz a kapu felé induló Bogdányhoz játszani! A védők azonnal csatárunkra indultak, ő pedig a középen érkező Pásztornak játszotta vissza a labdát, aki jobbról a kapu bal alsó sarkába lőtt! Fantasztikus játék, remek találat! Ez volt a fordulópont, innentől amit produkált a csapat az valami felemelő dolog volt! Nyomás volt a hazaiakon, a jobb védőnk Kürtössy vezette föl a labdát, majd egy jó negyven méteres keresztlabdával Bogdányt indította, csatárunk a labda átvétel után akkor gólt lőtt, hogy ez máshol hetekig mutogatnák, de nem itt, nálunk ez lesnek minősült, amit sajnos a játékvezető bizony tévesen érvénytelenített is! Azért a tisztánlátás érdekében jegyezzük meg, hogy a mérkőzés ellenőre a meccs végén mondta, támadónk másfél méterrel hátrébb volt, így semmi képen sem lehetett les! Ez be is került a jelentésbe! A korábban beálló Krausz és Szabó Z stabilabbá tette a középpályát a láthatóan fáradó hazai csapat a frissítésekkel sem tudott már megújulni, így már egyértelműen a győzelem volt a cél csapatunk számára

! Már a 88. percet mutatta az óra, amikor Krausz sokadik jó labdát küldött előre Bogdány felé. A pontos labdát a védő sem tudta elfejelni így Bogdány maga elé engedte, majd néhány lépés után a kimozduló Ivanics mellett a kap jobb oldalába lőtte csapatunk vezető találatát! A hátralévő, indokolatlan hat perces hosszabbításban már nem tudott változtatni a hazai csapat, így a meccs végét jelző hármas sípszó után minden teher lehullott a csapat válláról és megérdemelten fogadhatták a gratulációkat a hibátlanul megnyert bajnoki cím után! Szép volt fiúk! Hajrá Patak!

Bernhardt lászló: Sok mindent mondhatnék, de inkább nem akarok… Az első félidőben megnyerhettük volna a meccset, négy gólt is rúghattunk volna, de nem sikerült. A játékvezetőről inkább nem beszélek! Megérdemelte a győzelmet a Patak. Minden sporttársnak jó pihenést kívánok!

Bella Sándor:A szezon utolsó mérkőzésén egy nem mindennapi fordítással, fantasztikus munkával koronáztuk meg egész éves teljesítményünket! A hazaiakkal biztos vért itattak, mert szinte azonnal nekünk rontottak és már az ötödik percben ziccert kellett fogni kapusunknak! Mi nem hagytuk kizökkenteni magunkat saját ritmusunkból, így nem nagyon találtak fogást rajtunk. Megjegyzem, ettől függetlenül voltak helyzetek a hazai oldalon, akár el is dönthették volna a meccset, de ma is nagy volt nálunk az összhang, így vagy a védők, vagy a kapus akadályozták meg, hogy a ’vadkert gólt szerezzen! Egy büntető után szereztünk vezetést, amit azonnal ki is egyenlítettek, szintén büntetőből! Sajnos a szünet előtt még egy büntetőt rúghattak, így hátrányba kerültünk. A második félidő viszont már a miénk volt! Már többet támadtunk, helyzetünk is több volt, mint az első játékrészben. Az egyenlítő gólunk volt a forduló pont, onnantól már csak az volt kérdés, mikor lőjük a győztes gólt! Lőttünk egy fantasztikus szép gólt, de a játékvezető az asszisztense intésére les miatt érvénytelenítette! Mint a mérkőzés ellenőrétől megtudtuk teljesen szabályos volt a találatunk! Aztán a meccs végén szerzett újabb akciógólt követően már csak ki kellett várnunk azt a hat ( ! )percet, amit a játékvezető hosszabbított, és fogadhattuk a rengeteg gratulációt! Ma ismét bizonyítottuk, hogy az egységnek mekkora összetartó ereje van! Gratulálok csapatomnak a bajnoki címhez, az Érsekvadkertnek a második, a Dejtárnak a harmadik helyekhez! Köszönjük a szurkolóinknak, szponzorainknak a kitartó buzdítást, a segítséget! Köszönöm a megyei szövetség munkatársainak egész éves munkáját, a sok segítséget, a Nógrádifutball korrekt munkáját és természetesen csapatomnak az egész éves hozzáállását és munkáját! (Nógrádifutball.hu)

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.