Bogdány Zsolt kilencvenedik percben szerzett tizenegyes góljával mentettünk meg egy pontot az Érsekvadkert II. elleni rangadón

Patak FC – Érsekvadkert II. SE 2 : 2 (0 : 0)
200 néző. Játékvezető: Mércse László (Szász Kornél, Pál Adrienn)

Patak: Pincze G – Forgács L, Horváth B, Mócsány R, Fábián L – Oravecz R, Várhegyi T, Pásztor G, Németh L – Bogdány Zs, Takács G (Tóth A 75′)

Érsekvadkert: Szekeres – Hustyava (Csejk 75’), Majer, Farkas, Tálas – Medvik (Beluczki 81’), Csiki (Szabó Lev. 67’), Mácsik (Őszi 70’), Sipos – Kovács R, Varga S.

Góllövők: Majer Á (54′- öngól), Bogdány Zs ( 90′ – büntető) ill: Kovács R (63′), Sipos Balázs (78′)

Sárgalap: Csiki G (7′)

Nem a legjobb előjelekkel készült a hazai csapat a szomszédvári rangadóra, mindössze egy mezőnyjátékos cserével, hiányos védelemmel és középpályával melegítettek, míg a vendég Érsekvadkert jóval nagyobb létszámmal érkezett. Ennek ellenére jó mérkőzésre volt kilátás…

Forgács Levente (fehér) volt a mezőny legjobbja, remekül semlegesítette a vendégek veszélyes támadóját Varga Sándort (piros)! Ezen felül nagyszerű mezőnymunkát is végzett!

Már a negyedik percben helyzetbe kerültünk miután Takács adott középre, Bogdány tisztán, senkitől sem zavarva fejelhetett, de Szekeres szögletre ütötte a labdát. Jó iramban kezdte a játékot a csapat, határozottan és fegyelmezetten futballozott, sorra kerültek helyzetbe játékosaink, Takács, Oravecz Bogdány, Pásztor és Fábián is gólt szerezhetett volna, de valahogy az utolsó momentumokba mindig hiba csúszott, a vendégcsapat igazából el sem jutott Pincze kapujáig! Az első félidő gól nélkül ért véget, de érezhető volt a hazai fölény. 
A második félidőben is a hazai csapat dominált, ez az 54. percben érett góllá, igaz öngóllá, de mit sem számít, mert mindenképpen gól lett volna, ha nem öngól, akkor Bogdány vagy Németh szerezte volna a találatot! A gól feldobta a társaságot, és a következő percekben már nem csak helyzetekig, hanem óriási ziccerekig jutott, el is dönthette volna a meccset a Patak! Sajnos nem ez történt, hanem előbb egyenlített a ‘vadkert, majd a hajrában a vezetést is megszerezte! Az utolsó öt percre négy támadóval rohamoztuk a kaput, aminek meg is lett az eredménye. Pásztor cselezte be magát a tizenhatoson belülre, ott egy finom csellel túl jutott védőjén, aki viszont el gáncsolta, jöhetett a jogos tizenegyes! Bogdány volt az ítélet végrehajtó és a jobb alsó sarokba gurította csapatunk egyenlítő gólját!
Egy biztos, a mai mérkőzésen csapatunk nem érdemelt volna vereséget, ha csak picivel is, de jobban játszott ellenfelénél, fegyelmezettebb és célratörőbb volt. Szép volt fiúk! Hajrá Patak!

Bella Sándor: Férfias küzdelemben az utolsó percben büntetőből mentettünk pontot egy olyan mérkőzésen, ahol a helyzetek alapján gólokkal kellett volna nyernünk! Nehéz helyzetben voltam a meccs előtt, mert nagyon sok hiányzóm volt és nem igazán tudtam, hogy milyen összetételbe küldjem pályára a srácokat. De ma ez a felforgatott csapat nagyot küzdött, fegyelmezetten és tudatosan futballozott. Játékban, labdabirtoklásban picivel jobbak voltunk ellenfelünknél, helyzetekben viszont sokkal! Ma nem nyertünk ugyan, de a fiúkra nagyon büszke vagyok, minden utasításra figyeltek, igyekeztek azokat be tartani. Remek egyéni és csapat teljesítményt nyújtottak! Jó ellenfelünk volt ma, nekik további sok sikert kívánok!

Bernhardt László: Az első félidőre rányomta a bélyegét a nagy meleg, de mindkét csapatnak volt helyzete. A szünetben összekaptam a fiúkat, elmondtam nekik, miért vagyunk itt. Ők szerezték meg a vezetést. Aztán rúgtunk két gólt és fordítottunk, de megint az utolsó másodpercekben kaptunk még egyet… Tizenegyest ítéltek ellenünk, amit be is lőttek. (Nógrádifutball.hu)

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.