Dobogósok csatája

Patak FC – Tereske KSE  3 : 2 ( 1 : 1 )
Játékvezető: Chikán Péter ( Elischer Márk, Moldován Péter )

Patak: Pincze G ( Oláh R 87′ ) – Kürtössy O, Simó Zs, Csókási Cs, Mócsány R ( Szabó Z 84′ ) – Horváth B, Várhegyi T ( Krausz T 65′ ), Paulicsek M – Huttyán A ( Szabó L 85′ ), Bogdány Zs ( Oravecz R 65′ ), Pásztor G ( Varga O 84′ )

Tereske: Molnár – Váró, Kiss G ( Vas 34’ ), Kapoun, Jakubecz – Dóbiás P ( Oláh L ( 78’ ), Orsós ( Barna 84’ ), Koczka Zs, Szmolnik – Gáspár Zs ( Bulejka 85’ ), Babicz

Gólszerzők: Pásztor G ( 13′, 83′ ), Bogdány Zs ( 64′ ) ill: Gáspár Zs ( 23′ ), Babicz A ( 90′ büntető )

Sárgalap: Mócsány R ( 52′ ) ill: Koczka Zs ( 45′ ), Babicz A ( 45′ ), Kapoun J ( 48′ ), Orsós M ( 74′ )

Kiállítva: Bogdány Zs ( 91′  ) lecserélése után a nézőtérről

Pásztor Gábor Két alkalommal is betalált a Tereske kapujába!

Dobogós csapatok csaptak össze vasárnap kora délután a tizenegyedik körben. Csapatunk hibátlan mérleggel várta a dobogó harmadik fokára felkapaszkodó Tereskét, akinek két döntetlen mellett mindössze egy veresége volt eddig. A bajnokságban először fordult elő, hogy tizenkilenc játékos jelentkezett játékra, így egy főnek, a sérüléssel bajlódó Majernek nem jutott szerelés. A vendégcsapatot tizenöt fő képviselte.
A pataki csapat kezdte jobban a játékot, azonnal támadólag lépett fel és már az első percben helyzetbe is került, de ekkor még nem született gól. A 12. percben Várhegyi szöglete szállt át a fejeken, de érkezett Pásztor, aki közelről pofozta be a labdát a kapuba! Megnyugtató volt a korai gól, pláne úgy, hogy az ellenfélnek helyzete sem volt, aztán tíz perccel később a jobb oldalon, egyértelmű leshelyzetben Kiss G indult meg kapura, lövését Pincze védeni tudta, de a labda a középen érkező Gáspár elé került, aki közelről a védtelen kapuba talált. Továbbra is a Patak dominált, minden támadásunkban benne volt a gólszerzés lehetősége, de a Tereske szívós és szervezett védekezése megnehezítette, hogy góllal fejezzük be a támadásunkat. A félidő döntetlennel ért véget és bár tele volt a kispad, csere nem történt csapatunknál a szünetben.
A második játékrészben még nagyobb intenzitással futballoztak a patakiak, szinte kapujuk elé szorították a vendégcsapatot, akik elvétve tudtak csak kiszabadulni a szorításból. A 64. percben nagyon szép jelenetet láthattak a nézők, ami végén csapatunk ismét vezetést szerzett. Huttyánhoz került a labda a vendégek térfelének a közepén, majd három védő gyűrűjében lódult meg a kapu felé, jócskán lehagyva a védőket!

A védelmünk bár két gólt kapott, de az egész meccs folyamán magabiztosak voltak.

A labda ide-oda pattogott így nem tudta sem időben, sem pontosan kapura rúgni azt, ami így  a felső lécre vágódott, majd a lepattanóra Bogdány érkezett, aki az ötösről már nem hibázott!
A csapat továbbra sem mondott le az újabb gólszerzés lehetőségéről és egymás után dolgozta ki a helyzeteket, de csak úgy, mint az első félidőbe, most sem sikerült a legtöbbször áttörni a tereskei védelmet. Már a meccs vége felé jártunk, amikor Pásztor kergette őrületbe ismét a vendég védelmet, majd mintegy tíz méterről kicsit kisodródva, jobb oldalról a bal alsó sarokba lőtt! Ezzel a találattal le is zárhattuk volna a találkozót, de a mérkőzés legvégén Simó kezét érintette a labda a tizenhatoson belül, amiért büntetőt ítélt a játékvezető. Babicz magabiztosan értékesítette és ezzel ki is alakította a végeredményt!
Küzdelmes, férfias összecsapásoktól sem mentes mérkőzés volt, ami méltán volt rangadó. Csapatunk többet tett a győzelemért így teljesen megérdemelten tartottuk itthon a három pontot! Ez a mai győzelem azt is jelentette, hogy ez volt csapatunk zsinórban a huszonötödik győzelemmel végződő mérkőzése! Szép volt fiúk! Hajrá Patak!

Bella Sándor: Nem okozott meglepetést a mai mérkőzés, amire számítottunk, azt kaptuk tőle! Küzdelmes, brusztolós meccs volt, sok futással és sok párharccal körítve. Több helyzetet is ki tudtunk alakítani a kilencven perc során, de a Tereske jól megszervezte a védekezését. A második félidőben be tudtuk szorítani ellenfelünket és a hajrában sikerült feltörni a reteszt a vendégek védekezésén és két találatot is szereztünk. A végén büntetőből még betalált Tereske, de ez már nem veszélyeztette a győzelmünket. Nagyon büszke vagyok a fiúkra, mert a mai volt zsinórban a huszonötödik győzelmünk! További sok sikert kívánok a Tereske csapatának!

Szabó Gergő: Vasárnap a listavezetőhöz látogattunk el, ahol tudtuk, hogy nem egy könnyű mérkőzés vár ránk! Ennek megfelelően az elejétől kezdve nyomást helyeztek ránk. Jött is a hazaiak vezetőgólja az első negyedóra végén. Ezután próbáltunk fogást találni az ellenfélen, ami sikerült is és a huszonötödik percben Gáspár be is talált a házigazdák hálójába egy kipattanó után. Az első félidő további részében is a patakiak birtokolták többet a labdát és veszélyes támadásokat dolgoztak ki, de ezeket sikeresen hárítottuk. A hatvanadik perc környékén látszódott a csapaton, hogy elfáradt és elkezdtünk rossz döntéseket hozni. Ennek eredményeképpen jött is Bogdány szerencsés gólja, ami egy többek szerint is kezezésből indult akció volt. Ezek után is a Pataknak voltak helyzetei, mi pedig nem tudtunk eljutni igazából az ellenfél kapujáig. A nyolcvanadik perc környékén újra sikerült Pásztornak betalálnia, amivel úgy gondolhatták, hogy el is dőlt a mérkőzés. Ezután mindent egy lapra feltéve letámadtuk az ellenfelet és sikerült is Várónak kiharcolnia egy büntetőt, amit babicz értékesített is. A hosszabbításban jöhetett volna a slusszpoén egy szögletünk után, de a labda sajnos csak a gólvonalon gurult végig és nem ment beljebb. Összességében megérdemelten nyert a hazai csapat, de egy kis szerencsével lehetett volna döntetlen a végeredmény. Nagyot küzdött a csapat, aminek nagyon örülök! További sok sikert a Pataknak! ( Nógrádifutball.hu )

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.