Elmaradt a hazai ünnep, Faludi Tamás góljával el hoztuk a három pontot Érsekvadkertről

Érsekvadkert SE II. – Patak SE  0 : 1 ( 0 : 1 )
Játékvezető: Korbely Zsolt ( Csillik Bence Levente, Kovács Máté )

Érsekvadkert II: Szabó T – Herczeg, Pálfi, Hustyava, Farkas – Pap, Gréci, Gubik ( Csejk 65′ ), Pádár ( Sipos 46′ ) – Medvik ( Beluczki 79′ ), Szabó L ( Loksa 85′ )

Patak: Pincze G  – Gál M, Simó Zs, Mócsány R, Kürtössy O – Csejk B ( Szenecei M 60′ ), Huttyán A, Faludi T, Szabó L – Bogdány Zs, Mák Cs

Gólszerző: Faludi T ( 13′ tizenegyesből )

Sárgalap: Szabó L ( 37′ ) ill: Pincze G (90′ )

A tavasszal harmadszor játszunk első helyezett csapattal, Tereske ( 3 : 0 ) és Kétbodony ( 4 : 0 ) után ma Érsekvadkerten volt jelenésünk. Ez a derbi annyiban volt más, mint az előzőek, hogy ez már komoly téttel bírt, a bajnoki címről szólt a hazaiaknak! Egy lépéssel közelebb kerülhettek volna az aranyéremhez! Nem jó előjelekkel készültünk, mint tavasszal már olyan sokszor, most is sok hiányzónk volt! Csókási, Paulicsek, Várhegyi, Pap, Kollár játékára nem számíthattunk, így mindössze tizenkét játékos készült a mérkőzésre!
Néhány játékosnak így felcserélődött a posztja, de a cél az változatlan maradt, győzelemre játszottunk ma is!
Jól is kezdődött a mérkőzés! Már a harmadik percben közel kerültünk a gólhoz, de Bogdány lövése után a gólvonalról vágták ki a mezőnybe a labdát! Az egyből látszott, hogy az irammal nem lesz baj a mai meccsen, helyzetek is voltak mindkét oldalon, a hangulat is jó volt, szóval adott volt minden egy igazán férfias küzdelemhez! Ja, mégsem! sajnos a játékvezető képtelen volt felnőni ehhez a mérkőzéshez!

Faludi Tamás ezzel a tizenegyes góllal szerzett vezetést és mint később kiderült, ez volt a győztes találat is!

A 13. percben Huttyán kap remek labdát, amit egy laza „esernyő csel” után az ötös sarkától lövésre készített le Bogdánynak, aki ellőni ugyan nem tudta a labdát előbb tolt rajta egyet, de egy védő beérte és szabálytalankodott vele szemben. A játékvezető büntetőt ítélt, amit Faludi góllá is váltott!
A hazai csapat kezdett idegessé válni, minden szituációt meg reklamáltak a láthatóan indiszponált játékvezetőnél! Sajnálatos módon a spori nem volt elég határozott és gyorsan ki esett a kezéből a mérkőzés, ami kihatott a meccs hátralévő több, mint egy órájába is!
A mezőnyben kemény küzdelem folyt, a labda egy pillanatra sem állt meg, egy kicsit szervezetteb volt a játékunk mint a hazai csapaté, mi többször próbáltuk járatni a labdát, míg a vadkertiek inkább az átlövésekkel próbálkoztak. Ezek sem voltak veszélytelenek, mert több ízben is a védőink mögé kerültek, igaz ezeknek egy része les volt, csak az a fránya síp nem jelezte!
A szünetben látszott, hogy az iram és a nagy meleg bizony sokat kivett a fiúkból, de ugyanakkor az is, hogy elszántak voltak továbbra is. A mérkőzés ennek tudatában folytatódott és a hazai csapaté volt az első negyed óra! Ekkor szinte minden támadásunkat könnyedén verték vissza és bizony a kapusunkon és védőinken múlt minden ezen időszakon! Aztán csapatunk kihasználta egyetlen cseréjét, Csejket Szenecei váltotta, aki elől folytatta így Mák került egy sorral hátrébb. Erre szükség volt, mert kellett középre még egy futó játékos. A meccs egyre feszültebb hangulatban zajlott, már nem csak a hazaiak elégedettlenkedtek, hanem a mieink is, sajnos joggal!!!
A hazai csapat egyenlítési esélyt szalasztott el az utolsó percekben, egy fejest követően Simó egy pazar mozdulattal vágta ki a gólvonalról a labdát!
A mai rangadót megnyertük, mert jobban akartuk a győzelmet, kissé tartalékos csapattal is tudtunk a mérkőzés egyes időszakaiban dominálni. Az első félidőben mi, a másodikban a vadkert volt a jobb. Győzelmünkkel csapatunk feljött az ötödik helyre, míg vendéglátóinknak még várnia kell a pezsgő bontással! Szép volt fiúk! Hajrá Patak!

( Nógrádfoci.hu )

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.