Férfias küzdelemben Pásztor Gábor 86. percében szerzett fejesével győztük le Rétságot

Rétság FC – Patak FC  0 : 1 ( 0 : 0 )
Játékvezető: Bangó Rómeó (Kiss Dávid Barnabás)

Rétság: Barna – Tövis (Bajzek 78’), Fritz, Molnár M, Benkocs B – Szklenár (Rózsa 56’), Körmöczi, Benkocs K, Kenyeres (Homolya E 69’) – Ragács (Szabados 81’), Mák (Zsíros 81’)

Patak: Oláh R – Kürtössy O, Simó Zs, Csókási Cs, Mócsány R – Váró P ( Sinkovics K 68′ ), Várhegyi T – Horváth B ( Oravecz R 46′ ), Pásztor G, Németh L ( Fábián L 68′ ) – Bogdány Zs ( Rengő R 90′ )

Gólszerző: Pásztor G ( 86′ )

Sárgalap: Ragács R ( 38′ ), Rózsa M ( 68′ )

A hatodik forduló nyitómérkőzése igazi csemegének ígérkezett, az eddig hibátlan csapatunk ahhoz a Rétsághoz látogatott, akiknek idén komoly terveik, és tegyük hozzá, esélyük van egy dobogós helyezésre. Vendéglátóink az előző két fordulóban csak egy pontot szereztek, így borítékolható volt, hogy hazai pályán javítani szeretnének!
Mindkét oldalon erős kezdőcsapat melegített, de elnézve a kispadokat, ott sem lehetett panasz egyik oldalon sem. Volt hiányzó mindkét csapatnál, nálunk Pincze, Paulicsek, Varga, Faludi, Szabó Z, Tóth A játékával nem számolhattunk. Az első percek óvatos ismerkedése után mindkét csapat bátrabb ritmusra kapcsolt így gyorsan egy férfias, küzdelmes játék alakult ki a pályán.  Váró távoli erős lövéssel jelezte csapatunk szándékát a hazaiak felé, majd Bogdány fejese okozott kis riadalmat a hazaiak körébe! Egy jól eleresztett lövést kellett Oláhnak vetődve szögletre ütnie, majd az addigi legnagyobb helyzet maradt ki. Pásztor jobbról középre passzolt és az érkező Bogdány hat méterről kapu fölé durrantott!

Bogdány Zsolt ma nem szerzett gólt, de így is nagy részt vállalt a mai győzelemből

A szünet után Oravecz érkezett Horváth helyére, ezzel téve aktívabbá a támadásokat a második félidőre. Kicsivel többet birtokoltuk a labdát, de jobbára a két tizenhatos között zajlottak az események. A két csapat keményen gyűrte egymást, igazán férfias küzdelem volt a pályán. Ismét Bogdány lőhetett volna gólt, de csak pár centivel tévesztette el a kaput. Váró helyére érkezett Sinkovics és Német helyére Fábián, egyértelműen azzal a céllal, hogy a támadásaink még aktívabb legyenek. Újabb hatalmas ziccer maradt ki! Bogdány kezelt le egy labdát majd óriási passzal hozta helyzetbe Pásztort, aki csak a kapussal szemben állt és lövésénél mindenki gólt kiáltott már, de a labda néhány centivel a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret! Fogyott az idő, már csak négy perc maradt amikor szabadrúgást végezhettünk el a kaputól mintegy 26-28 méterre. A labdát Bogdány élesen kapura lőtte amit a hazai hálóőr csak kiütni tudott, amire viszont Pásztor eszmélt a leghamarabb és két lépésről a védőjét megelőzve a léc alá fejelt! A hátralévő időben még két hazai szabadrúgást jegyezhettünk fel, de ezekből semmi nem lett így egy nagyon értékes győzelmet arattunk riválisunk otthonában!
Két felkészült csapat nem megye hármas szinten futballozott egy nagyon izgalmas találkozón. Csapatunk győzelmét segítette, hogy az első perctől az utolsóig maximális volt a csapatfegyelem, mindenki a játékra koncentrált, rendben volt a csapatrészek közötti összhang és az akarat is! Mindkét csapatot csak dicsérni lehet! Szép volt fiúk! Hajrá Patak!

Havay Zoltán: Egy nagyon jó iramú mérkőzést sikerült játszani a hétvégén, kemény, de sportszerű játék volt. Úgy gondolom, hogy a szerencsésebb csapat nyert. Sok sikert kívánok a Pataknak és kitartást!

Bella Sándor: Két felkészült csapat küzdelmes és egyben jó színvonalú mérkőzést játszott a győzelem reményében, ami végül csapatomnak sikerült talán nem teljesen érdemtelenül. Tisztában voltunk vele, hogy a mai meccs nem a látványos fociról és nem a sok helyzetről fog szólni ezért a fegyelmezett játékra helyeztük a hangsúlyt, bízva benne, hogy előbb-utóbb betalálunk! A hazai csapat kétszer veszélyeztette kapunkat, nekünk azért több lehetőségünk volt, amiből végül egyet értékesítettünk, ezzel pedig nagyon értékes három pontot szereztünk! Nagyon büszke vagyok a fiúkra! Havay Zoli barátomnak és csapatának további sok sikert kívánok! (Nógrádifutball.hu)

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.