Fölényes győzelem a szomszédvári rangadón

Érsekvadkert II. SE – Patak FC  0 : 5 ( 0 : 1 )
Játékvezető: Kovács Máté (Dobsonyi László, Bangó Rómeó)

Érsekvadkert: Ivanics (Nagy R 65’) – Hustyava, Farkas, Tálas, Báló – Sipos, Gubik (Beluczki 62’), Őszi (Csejk 46’), Pálfi – Varga S, Terenyei.

Patak: Pincze G – Horváth B, Forgács L, Csókási Cs, Mócsány R (Fábián L 70′) – Oravecz R (Váró P 80′), Várhegyi T, Paulicsek M, Dombi D (Kürtössy O 75′) – Bogdány Zs (Takács G 70′), Németh L (Sinkovics K 60′)

Góllövők: Oravecz R (45′, 56′), Bogdány Zs (58′), Várhegyi T (69′), Takács G (88′)

Sárgalap: Varga S (41′), Sipos B (67′) ill: Dombi D (67′)

Kiállítva: Pálfi T (72′), Tálas E (88′)

Szomszédvár rangadóval folytatódott csapatunk számára a bajnokság, a tétet pedig növelte, hogy a dobogó második és harmadik helyezettje csap össze! A mérkőzésre szép számban jelentek meg szurkolók is, csapatunk tizenhat fővel, a hazai gárda tizennégy fővel melegített.

Csókási Csaba irányította védelem eszén ma sem tudtak túljárni az ellenfél támadói. Igazi vezéregyéniség.

Erős keret jött össze a rangadóra, ráadásul a csapat minden tagja elszánt volt, hiszen egy győzelem esetén vendéglátóinkat megelőzhetjük a tabellán. A hazai oldalon volt inkább nagyobb gond, eltiltott és sérültek okoztak fejtörést. Az pedig gyorsan világossá vált, hogy ezen a meccsen a pataki csapat játssza a tiszta, fegyelmezett és célratörőbb játékot. A hazaiak inkább a gyors kontrákra rendezkedtek be. Az első valamire való helyzet a hazaiak támadója Varga előtt adódott, de lövését Pincze remek védéssel hárította! És talán nem mondunk nagyot, ha azt mondjuk, ezzel el is lőtték az összes lehetőségüket. A nagy kedvel futballozó Oravecz egyre-másra került helyzetbe, de kaput ő sem talált. Vagy a jól védő Ivanics hárított, vagy alig-alig ment fölé vagy mellé a labda. Már mindenki elkönyvelte, hogy az első félidőben nem esik gól, amikor szögletet rúghattunk, amit ki fejeltek, de nálunk maradt a labda. Paulicsek látta meg a helyzetet, amit Oravecz váltott gólra!
A szünetben egyet cseréltek a hazaiak, nálunk nem volt változás. A mérkőzés fordulópontja az 56-ik percben történt. Oravecz szerzett labdát majd hatalmas gólt rúgott jobb oldalról a bal felső sarokba! Csapatunk innen nagyot ment a mérkőzés hátralévő idejében, amire a hazai csapatnak nem volt ellenszere és nem volt meglepő két percre rá Bogdány találata, amivel el is dőlt a mérkőzés! Jól játszott csapatunk, voltak helyzetek is, majd a 69. percben Várhegyi lőtt kapura húsz méterről a labda úgy vágódott a ficakba mintha dróton húzták volna! Újabb nagy dugó középpályásunktól!
Egy fegyelmezetlenséget követően a játékvezető jogosan mutatta fel a piros lapot a magáról megfeledkező Pálfinak a 72. percben, így tíz főre apadtak, de addigra már bizony a meccs eldőlt! Kürtössy és Takács, majd Horváth is be találhatott volna, jó helyzet volt mindhármuk előtt. Már csak percek voltak hátra amikor Sipos és Hustyava is megsérült és mivel már nem volt több csere lehetősége a hazai csapatnak, így újabb két játékos mínuszba kerültek! A 88. percben Takács adta meg a kegyelemdöfést az Érsekvadkertnek az újabb találattal, majd ezután Tálas le vonult a pályáról amiért szintén járt a piroslap!
Csapatunk megérdemelten szerezte meg a három pontot a kiállítások és a sérülések ellenére nagyon sportszerű mérkőzésen! A Patak nagyon fegyelmezetten és szépen játszott a hazaiak ellenben fegyelmezetlenek voltak, amik áldozatokkal jártak. Győzelmünkkel helyet cseréltünk és felléptünk a második helyre! Szép volt fiúk! Hajrá Patak!

Bernhardt László: – Már a rétsági mérkőzés után is fontolgattam a lemondásomat, de most elhatározásra jutottam. A döntésem nem az eredményektől függ, hanem a hozzáállástól. Egyetlen egy csapatomtól, egyetlen játékosomtól sem tűrtem el, ha fegyelmezetlen volt vagy sportszerűtlen. Sajnos az utóbbi két mérkőzésen ez bekövetkezett, ezért lemondok a vezetőedzői posztomról, mert a továbbiakban nem adom a nevem a fegyelmezetlen és sportszerűtlen játékhoz. A jövőben sok sikert kívánok a csapatnak! Sok sikert kívánok minden csapatnak és edzőkollégának! Természetesen az utánpótlásnál és a megye egyes csapatunknál továbbra is a legjobb tudásom szerint dolgozom!

Bella Sándor: – Jó hangulatban, tele önbizalommal érkeztünk erre a nagyon fontos rangadóra. Erős és bő kerettel készültünk, és célunk egyértelműen a győzelem volt! Fontos volt, hogy amit az öltözőben megbeszéltünk, az a pályán maradéktalanul vissza köszönjön! Azt kell, mondjam, játékosaim ezt ma profi módon betartották! Tiszta, fegyelmezett játékkal ellenfelünk fölé nőttünk, meg voltak a helyzeteink is, de a vezető találatot mégis csak a félidő lefújása előtti pillanatban tudtuk megszerezni. A második találatunk után a hazai csapat össze tört, fegyelmezetlenek lettek. Csapatom nem esett ki a ritmusból így addigra teljesen felborult a pálya és már csak az volt, amit mi akartunk. Újabb gólokat szereztünk, ellenfelünk pedig szó szerint elfogyott. Sajnos az utolsó percekre már csak heten maradtak a sérülések és a kiállítások miatt, de addigra már eldőlt a mérkőzés! Mindezek ellenére egy nagyon sportszerű mérkőzés volt, a sérülések sajnálatosak voltak, reméljük, mindkét játékos rendbe jön, a kiállítások pedig egyértelműen a fegyelmezetlenségnek tudható be. Csapatom az idei szezon legjobb teljesítményét nyújtva megérdemelt győzelmet könyvelhetett el a meccs után, nagyon büszke vagyok rájuk! További sok sikert kívánok az Érsekvadkert csapatának! (Nógrádifutball.hu)

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.