Fölényes győzelemmel szereztük meg idei első győzelmünket

Patak SE – Felsőpetény SE 6 : 2 ( 2 : 1 )
Játékvezető: Szikora Dávid ( Rácz Dániel )

Patak: Oláh R – Kürtössy O, Simó Zs, Csókási Cs, Mócsány R – Paulicsek M ( Szabó L 46′ ), Várhegyi T – Oravecz R, Faludi T ( Szekeres L 67′ ), Németh L – Bogdány Zs

Felsőpetény: Piszár – Misják, Szabó Sz, Tóth P, Sógor – Janecska ( Benyusovics 37′ ), Rodák, Szalai, Pogácsás – Sulyán, Garai M ( Laczkovszki 66′ ).

Gólszerzők: Bogdány Zs ( 33′, 49′ ), Oravecz R ( 47′, 61′ ), Faludi T ( 42′ büntető ), Mócsány R ( 87′ ) ill: Garai M ( 19′ ), Sulyán B ( 84′ )

Sárgalap: Bogdány Zs ( 24′ ), Kürtössy O ( 30′ ) ill: Misják D ( 76′ )

A harmadik fordulóban a masszív középcsapatnak számító Felsőpetény ellen készült csapatunk, hogy végre begyűjtse a három bajnoki pontot, megszerezve ezzel idei első győzelmét. Az átigazolási idő utolsó napjait kihasználva még két játékos csatlakozott a kerethez, a kapus Oláh Roland Nagyorosziból érkezett, míg Huttyán Attilát talán nem kell bemutatni senkinek, ő újra szerelést húz, de ma még nem játszhatott.
A mérkőzést csapatunk kezdte jobban, fölényben játszott és ez a fölény végig meg volt a mérkőzés folyamán. Hazai helyzetekkel indult a találkozó, ebből is a két legnagyobb Bogdány és Oravecz nevéhez fűződik. Bogdány már a 4. percben jó helyzetben kapásból durrantott mellé, míg Oravecz lövése a kapufán csattant. Válaszul kapusunknak is kellett egy kiadósat nyújtózkodni, mert Paulicsek „mentése” bizony beakadt volna! Aztán egy újabb hazai ziccer kihasználatlansága után mégis a vendégek szereztek vezetést a 19. percben! Ettől függetlenül csapatunk tovább dominált ami végül a 39. percben meg is hozta az egyenlítést. Várhegyi szöglete után Bogdány közelről lövi a labdát a kapuba, majd Oraveczet másodszor is csak szabálytalanul tudták a labdától elválasztani, de a játékvezető csak ezt az esetet látta büntetőnek. A tizenegyest Faludi értékesítette és máris csapatunknál volt az előny és a szünetig már nem is változott az eredmény.

Sokszor volt a vendég kapu előtt a labda, ezekből ma hatszor kapituláltak.

A jól játszó Paulicsek helyére Szabó L állt be a folytatásra és egy gyors góllal indítottunk. Német a félpályáról végzett el szabadrúgást, amivel Oravecz lépett ki, majd lőtt a kapuba! Egy perccel később Oravecz ismét főszerepet vállalt, de most Bogdány volt a befejező, miután remekül passzolt társa elé, aki higgadtan helyezett a kapuba. Magabiztos játék és megnyugtató előny, csapatunk láthatóan élvezte a játékot, amit egy újabb remek góllal konstatáltak. A 62. percben Szabó L cselezgetett a bal oldalon, majd Bogdányhoz passzol, aki egyből Oravecz felé pörgette a labdát. Támadónk egy igazítás után a kapuba helyez! Ekkor egy kicsit leült a játék, a fölény meg maradt, de helyzetek nem nagyon voltak, volt viszont újabb vendég gól. A 84. percben a játékvezető „benézett” egy jó két méteres lest, amiből a petényiek szépíteni tudtak. De az i-re a pontot mi tettük fel a mérkőzés végén, pontosabban védőnk Mócsány, aki mintegy 28 méterről egy óriási „dugót” ragasztott a petényi kapu jobb oldalába!
Az első perctől kezdve egy fegyelmezett csapat volt a pályán, akik nyerni akartak és aminek meg is lett az eredménye, a látottak alapján nem érdemtelenül győzött ma a csapat. Ez a hozzáállás az elfogadható. Szép volt fiúk! Hajrá Patak!

Bella Sándor: – A harmadik fordulóban szereztük meg első győzelmünket, a látottak alapján teljesen megérdemelten. Már az öltözőben látszott a fiúkon, hogy ma magasabb fokozatra akarnak kapcsolni, ami a kezdő sípszót követően be is igazolódott. Dinamikus játékkal kézben tartottuk az egész mérkőzést, és nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki ismét, ami a második félidőben csúcsosodott ki. Egy fegyelmezetten futballozó, a megbeszélteket maradéktalanul betartó csapatot láthattak ma a nézők.

Laczkovszki Zsolt: – Vezetéssel indítottuk a mérkőzést, és az első húsz percben jól játszottunk. Aztán a játékvezető elengedett egy durva szabálytalanságot, amit egy pataki játékos követett el. Nem fújta be a nekünk járó szabadrúgást, ahelyett pedig betalált a Patak. Ezt követően egy jogtalan büntetőt is megadott az ellenfél javára. Itt már elmentünk fejben. A második félidőben kaptunk két gyors gólt, majd a meccs vége felé még kettőt, de szépíteni még tudtunk. Egyszóval, jobb volt a Patak, de nem ennyivel, ha normális játékvezetés van, nem ilyen eredmény születik. Nem védem magunkat, kikaptunk, ez tény. Nem megy a játék, továbbra is sok a sérültünk, de nem adjuk fel soha. Megyünk tovább! Hajrá ’Petény!

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.