Fordulatos és izgalmas mérkőzés és győzelem Bernecebaráti ellen

Patak FC – Bernecebaráti-Kemence  4 : 2 ( 1 : 1 )
játékvezető: Boda Viktor ( Garamvölgyi Levente )

Patak: Pincze G – Szabó Z, Csókási Cs, Mócsány R, Kürtössy O – Ordasi I – Oravecz R, Várhegyi T, Krausz T ( Szabó L 77′ ), Horváth B – Pásztor G

Bernecebaráti: Szabadkai – Pardi ( Krisztin 46’ ), Együd, Busai, Bogdán – Tóth M, Gáspár E, Dombi Zs, Fabi ( Forgács B 70’ ) – Imre F, Forgács L

Gólszerzők: Ordasi I ( 37′ ), Pásztor G ( 58′ ), Krausz T ( 66′ ), Oravecz R ( 68′ ) ill: Forgács L ( 24′ ), Dombi D ( 49′ )

Sárgalap: Ordasi I ( 52′ ), Mócsány R ( 56′ ), Várhegyi T ( 56′ ), Oravecz R ( 62′ ) ill: Imre F ( 30′ ), Tóth M ( 36′ ), Dombi Zs ( 63′ )

Egy teljes csapatra való hiányzóval kellett számolni a mai Bernecebaráti elleni mérkőzésen! Szerencsére a csapatrészek kisebb-nagyobb átszervezéssel megvoltak, így különösebb izgalom nélkül várhattuk a találkozót. Az ősszel már egész jól hozzá szokott a társaság, hogy meccsről-meccsre elég karcsú a meccskeretünk!
Alig pár perc telt el a mérkőzésből, amikor egy ártalmatlannak tűnő hazaadásból majdnem gólt kaptunk, de köszönhetjük a játékvezetőnek is, mert kapusunk mentését, vagy fogalmazzunk úgy, mentési kísérletét akár büntetővel is „jutalmazhatta” volna! Ez után Oravecz elé került a labda, amit egyből kapura lőtt, Szabadkai még hárított, de a kipattanót Pásztor a kapuba vágta! Meglepetésre les miatt érvénytelenítette a játékvezető a találatot!

Ordasi István fejese ezúttal nem talált célt, de korábban az ő fejesével egyenlítettünk!

Az első félórán belül jártunk még de már kirajzolódott csapatunk fölénye, mégis az első lehetőségéből gólt szerzett a Bernece! A jobbról középre lőtt labdát Csókási rosszul találta el, ami Forgács elé került és ő öt méterről nem hibázott. A váratlan vendég találat nem törte meg a csapat lendületét, továbbra is fölényben játszott és alakított ki helyzeteket. Az egyenlítés a 37. percben jött miután Várhegyi szögletét Ordasi fejelte a kapuba! A hátralévő néhány percben már sok minden nem történt így döntetlennel ért véget a félidő. A szünetben csere nem, de szerkezet váltás történt és így próbálta a csapat minél előbb maga javára fordítani a mérkőzést, de egy óriási játékvezetői ( asszisztensi ) baki után ismét a vendégcsapat szerezte meg a vezetést! Valahogy egyikük sem vette észre a legalább két méteres lesen álló Domit, aki így nagy lehetőség elé került, majd nem is hibázta el!
Így már izgalmassá vált a mérkőzés és az idő is egyre fogyóban volt, de Pásztor remek helyzetfelismerése és remekül eltalált lövése után ismét döntetlenre módosult az állás! Innentől kezdve már csapatunk rendkívül fegyelmezetten és elszántan futballozott és egyre másra dolgozta ki helyzeteit és tényleg csak idő kérdése volt, mikor veszi át a vezetést Patak! Egy kapu előtti kavarodást használt ki Krausz a 66. percben és lövése megpattant valakin, de így is utat talált a kapuba! Két perccel később igazán szép jelenet után szereztünk újabb gólt! Középen vezettük a támadást, majd Pásztorhoz került a labda, aki két védő gyűrűjéből Oravecz elé emelt és támadónk nagy erővel a léc alá bombázott!
A hátralévő időben további helyzeteket dolgozott ki a csapat, de gól már nem született, így maradt az eredmény. Egy fordulatos, jó mérkőzésen egy igazán jó ellenfelet fektettünk két vállra a játék képe és a helyzetek alapján teljesen megérdemelten! Azt azért sajnálhatjuk, hogy ennyi helyzetből nem rúgtunk két-három góllal többet! Szép volt fiúk! Hajrá Patak!

Bella Sándor: Egy kifejezetten harcos és fordulatokban bővelkedő mérkőzést játszottunk, ahol a játék jelentős részét kordinálni tudtuk. A vendégek kétszer is vezetést szereztek, de mezőnyfölényünknek és a jó helyzetkihasználásunkak köszönhetően megfordítottuk az eredményt! Jó ellenfelet győztünk le a játék képe alapján teljesen megérdemelten! A bernecei csapatnak további sok sikert kívánok!

Esztergomi Zsigmond: Szerintem erről a mérkőzésről sokat lehetne mondani, de a lényeg, hogy két jól felkészült csapat volt a pályán, és az, hogy gyors, célratörőjátékkal kétszer is vezettünk. A Patak hozta a megszokott játékát, ami zavart okozott hátul, és ez el is döntötte a mérkőzést. Igazi férfias küzdelem volt. Szerintem mindkét csapat kiválóan szerepelt, így mindenkinek csak gratulálni tudok! ( Nógrádifutball.hu )

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.