Háború és Béke! Győzelem a rangadón, majd egy remek hangulatú közös vacsora szomszédainkkal

Patak SE – Dejtár SE  3 : 0 ( 2 : 0 )
játékvezető: Kiss Zsolt ( Szabó Tibor, Bangó Rómeó )

Patak: Oláh R ( Szekeres L 75′ ) – Fritz I, Simó Zs ( Szabó Z 69′ ), Csókási Cs, Kürtössy O – Várhegyi T, Németh L – Oravecz R, Faludi T ( Szabó L 69′ ), Burai D – Bogdány Zs

Dejtár: Kopó L – Kürtössy L ( Lantos 76′ ), Balatoni, Németh K, Varga G ( Smitnya 46′ ) – Lázár ( Gál B 59′ ), Trubin, Szilágyi, Csabai ( Kónya 76′ ) – Gál M, Mátyás L ( Szenecei 88′ )

Gólszerzők: Faludi T ( 11-esből a 11′ ), Németh L ( 25′ ), Oravecz R ( 69′)

Piroslap: Balatoni M ( 19′ ) ill: Burai D ( 42′ )

Elérkeztünk az ősz legkiemelkedőbb mérkőzéséhez, a legjobban várt Patak – Dejtár örökrangadóhoz! Nagyon sokan voltak kíváncsiak erre az összecsapásra, megyei szinten mindenképpen kiemelkedő nézősereg jött össze, hogy ki-ki a neki szimpatikus csapatot biztassa. A vendégeknél csak két hiányzó volt, a csapatkapitány Pap István és Gál Norman, míg nálunk Paulicsek Márk, Mócsány Roland és Molnár Mátyás nem állhatott rendelkezésre az egészségesek közül.

A nagy kedvvel játszó Bogdány Zsoltot nehezen bírták tartani a Dejtári védők.

A vendégek nagy elánnal kezdték a mérkőzést, egy szöglet után Oláhnak kellett reflexből védenie egy közeli fejest, válaszul Bogdány is fejjel veszélyeztetett, miután közelről centikkel fejelte mellé Oravecz beadását. Szabadrúgást végezhetett el Németh L a saját térfeléről, pontos labdáját Bogdány vette át az ötösön, de mielőtt kapura rúghatott volna, a vendégek „mestere” Németh K a földre terítette! A megítélt büntetőt Faludi értékesítette, ezzel megszerezve a vezetést a 11. percben! szinte azonnal növelhettük volna az előnyünket, de Oravecz lövését elcsípte Kopó L. Szikrázó játék folyt a pályán, több apró szabálytalansággal fűszerezve. A szurkolók megállás nélkül buzdították csapataikat, így egyáltalán nem volt egyetlen perce sem unalmas a találkozónak pedig még csak a 19. percben jártunk! Csókási fejelt vissza egy labdát amivel Bogdány kiléphetett volna. Néhány métert birkóztak Balatonival, aki végül egyszerűen leterítette, amiért azonnal villant a piroslap! ezután kissé megzavarodott a Dejtár, és ha figyelmesebbek és pontosabbak vagyunk a befejezéseknél, akkor növelhettük volna az előnyünket is. A 25. percben ez sikerült is egy szemnek is tetszetős támadás után! Várhegyi fejelte vissza a labdát Némethnek, aki Oravecznek passzolt, majd szélsőnk pontos beadása után Bogdány mellel játszotta vissza a labdát az addigra felérő Németh elé, ő pedig egyből tüzelt, de a labda levágódott a blokkról, majd az ismétlésnél már nem tudtak menteni a vendégek így Németh révén megszereztük a második gólunkat is! A 35. percig kellett várni a Dejtár újabb helyzetére, ekkor a fürge Mátyás L rúgta kapufára a labdát, majd ismét előttünk adódott ajtó-ablak helyzet, miután Várhegyi „eltörte” a labdát ami éppen Oravecz elé került, de sajnos fölé bombázott! Aztán ismét a vendégek előtt adódott lehetőség, de Szilágyi közeli löketét Oláh biztosan hárította, majd védőink felszabadítottak. A bedobásból viszont mi jöttünk ki rosszul, mert Burai újbóli szabálytalankodása után megkapta második sárga lapját, így neki is előbb fejeződött be a mérkőzés.
A második félidőt tíz-tíz emberrel folytatták a csapatok. A Patak láthatóan görcsösebben kezdett, amit a

Egy nagy csata után így is lehet!

Dejtár szeretett volna kamatoztatni, de több lövési kísérlete is kudarcba fulladt. Aztán egy jó negyedóra után Oravecz Próbálkozása jelezte, hogy ébredezik a csapat. Csabai kerülhetett volna jó helyzetbe, de még időben tisztázni tudott Kürtössy O, így Dejtár részéről ez is csak egy lehetőség maradt, akárcsak a másik oldalon, ahol Oravecz elől tisztázott a „kisebb” Kürtössy. Ez is ziccer lehetett volna. Talán a legnagyobb helyzete lehetett volna a vendégcsapatnak, amikor Gál M adott be jobbról, de Simó éppen időben bele tudott pöckölni egyet a labdába, ami így elment a meglepett Mátyás L előtt! Rohamozott Dejtár rendesen, megpróbált gólt szerezni, de a mai napon a védelmünkön esélyük sem volt túl jutni.
A 67. percben viszont eldőlt a rangadó! Fritz volt erőszakos a bal oldalon, majd remekül ugratta ki Bogdányt és a nagy kedvvel futballozó támadónk a jobb oldalon érkező Oraveczhez passzolt. Szélsőnk egy csel után ballal nagy erővel a léc alá bombázott! A hátralévő húsz percben sem kellett azért unatkozni, mert a Patak nem ült rá az eredményre, Dejtár pedig nem adta föl, hogy legalább a becsületgólt megszerezzék. Aztán még Oravecz egy parádés csel után szerezhetett volna gólt, de öt méterről a felső lécet találta el, majd nem sokkal később Kopó vetődve tisztázott előle.
A mérkőzés Pataki sikerrel ért véget, majd ezután a két csapat tagjai egy hangulatos harmadik félidőn vettek részt. A finom vacsoráért köszönet játékosunknak Faludi Tamásnak és segítőjének Gazsó Tamásnak! Köszönjük A Dejtár csapatának, hogy elfogadták a meghívásunkat!

Bella Sándor: A két szomszédvár csapata maradéktalanul kiszolgálta az erre az összecsapásra kilátogató igen csak szépszámú nézőközönségét. Mindkét csapat jó formában van, így még nagyobb volt a láz a mérkőzés előtt mindkét oldalon. A félidő első felében előbb vezetést szereztünk egy büntetőből, majd emberelőnybe is kerültünk egy kiállítást követően, majd sikerült növelnünk az előnyt egy újabb góllal. Sajnos az első félidő vége előtt mi is megfogyatkoztunk, így a szünetben kicsit át kellett szervezni a szerkezetet. A folytatásban mintha el vesztettünk volna a fonalat egy jó negyedóráig, majd újra erőre kaptunk és ismét betaláltunk, ekkor el is dőlt a mérkőzés. Örülök a győzelemnek, örülök, hogy a cserék jól szálltak be és büszke vagyok csapatomra nagyszerű hozzáállásukért! Az előtt a szépszámú néző előtt, akik itt voltak és szurkoltak, le a kalappal, mert ők is példát mutattak fegyelemből és szurkolásból! Ami pedig minden más fölé emeli ezt a nem mindennapi mérkőzést, az a mérkőzés utáni közös baráti vacsora. Ez a nap megmutatta miről is szól az amatőr foci! Gratulálok mindkét csapatnak, Dejtárnak további sok sikert kívánok!

Németh Krisztián: – Úgy gondolom, hogy jó mérkőzést látott a közönség. Igazi rangadó hangulat volt és a meccs is lüktetett, amit mutat a két kiállítás is. Ahogy mondtam, nem jött jól nekünk az előző fordulóbeli szünet. Nem azt mondom, hogy nem játszottunk jól és nem csináltuk a dolgunkat, mert mezőnyben nem voltunk rosszabbak, elég sok helyzetet kialakítottunk a meccs során, a végén viszont mindig hiányzott a koncentráció. Ami a Pataknak sikerült, nekünk nem, de senkit nem tudok elmarasztalni ezzel kapcsolatban. Ilyenkor látszik meg, hogy mennyire erősek vagyunk, mert ugyanúgy biztatták egymást a fiúk a lefújás után, mindenki mondta, nincs semmi probléma, menni kell tovább. Gratulálok a Pataknak a győzelemhez! Nekünk pedig nem szabad elvesztenünk a hitünket és az akaratunkat sem. Szerintem egy jó, élvezhető meccset láthattak a nézők. Köszönjük szépen a Pataknak a harmadik félidőt, a mérkőzés utáni vendéglátást. Baráti hangulatban telt el az a két-három óra, egy nagyszerű pörkölttel, pár pálinkával és sörrel kísérve. Szeretném megköszönni a Dejtári B-középnek, hogy idegenben is hazai hangulatot varázsolt. Nagyon jól esett, és ugyan nem sikerült nekik meghálálnunk, minden idegszálunkkal azon vagyunk, hogy egyszer viszonozni tudjuk nekik ezt a hozzáállásukat, hogy a csapat mellett vannak és kitartanak.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.