Háromszori vesztett állásból fölényes győzelem Kétbodonyban

Kétbodony SE – Patak SE  3 : 8 ( 3 : 3 )
Játékvezető:Csillik Bence ( Szász Kornél, Rácz Dániel )

Kétbodony : Miklián – Németh R, Majoros, Filiczki, Szorcsik – Kertész, Bartyik ( Hanzel 73′ ), Majer, Kovács R – Melo ( Lichy 63′ ), Bencsik ( Tóth 63′ )

Patak: Oláh R ( Szekeres L 73′ ) – Kürtössy O, Simó Zs, Csókási Cs, Mócsány R – Várhegyi T, Németh L – Oravecz R, Faludi T ( Szabó Z 67′ ), Molnár M – Bogdány Zs

Gólszerzők: Melo Zs ( 3′, 40′ ), Kertész P ( 8′ ) ill: Faludi T ( 5′ ), Oravecz R ( 22′, 42′, 83′ ), Németh L ( 53′, 64′ ), Bogdány Zs ( 62′ ), Molnár M ( 66′ )

Sárgalap: Bencsik E ( 33′ ), Szorcsik P ( 66′ )

Piroslap: Majer Á ( 15′ )

Kürtössy Ottó ( 4 ) ugyan gólt nem szerzett, de a győzelemben neki is nagy érdemei vannak. A jobb oldalon futó támadások mindegyikéből ki vette a részét.

Tizenhárom fős keret készült a Kétbodony elleni találkozóra. Házigazdánknál és nálunk is akadtak hiányzók bőven. Még jóformán meg sem ismerkedtünk a környezettel, máris vezetést szereztek a hazaiak! Szinte azonnal, az ellenakció végén büntetőhöz jutottunk, amit Faludi magabiztosan értékesített. Egy újabb hazai támadás után, pontosabban a második támadás után újból betaláltak a kapunkba, ami már kicsit sokkolta a csapatot. A hazaiak játékosa Majer Á már a tizenegyessel összeszedett egy sárga lapot, majd hasonló szabálytalanság miatt a másodikat is megkapta az első negyedóra végén és neki így befejeződött a mérkőzés. saját csapatát sújtotta fegyelmezetlenségével. A szabadrúgásból Várhegyi a felső lécre vágta a labdát! A félidő derekán Oravecz találatával ismét visszajöttünk a meccsbe, de a lelkesen játszó hazaiak, akiknél nem látszott meg az emberhátrány, azért ehhez kellett a mi csapatunk visszafogott játéka is, ismét vezetést szereztek. Igaz, ezt a gólt egy csúnya szabálytalanság előzte meg, a csapat fele meg is állt, várta a játékvezető ítéletét, de a síp néma maradt és a hazaiak könnyedén szereztek újabb gólt! Örök igazság: sípszóig játszunk! Még a félidő vége előtt Oravecz szépségdíjas góljával harmadszorra is egalizáltuk az eredményt és nem kellett hátrányban a szünetre vonulni.
A fordulást követően láthatóan más felfogásban tért vissza a csapat a pályára, fokozatosan egyértelműsítette az erőfölényt. Németh góljával már mi vezettünk és ettől kezdve már sokkal nyugodtabban játszhatott a csapat. Nagy volt a nyomás a hazaiakon, olyannyira, hogy négy perc alatt háromszor is betaláltunk a hazai kapuba, sorrendben Bogdány, Németh és Molnár. A hajrában még szereztünk egy gólt, a mai mérkőzésen három találatig jutó Oravecz állította be a végeredményt!
Ellentétes félidőket produkált ma a csapat, az első játékrészben jóformán arra ment rá minden energiánk, hogy kiegyenlítsünk, addig a másodikban már jóval céltudatosabban játszott a csapat a láthatóan elfáradó és egy idő után már feladó Kétbodony ellen. Egyértelmű, hogy a második félidei hozzáállás az ami elfogadható és ezt kellene már a kezdő sípszót követően felvenni, hogy ne eshessünk ilyen helyzetekbe! A mérkőzés utáni szívélyes vendéglátást pedig köszönjük ‘bodonyi barátainknak! Szép volt Fiúk! Hajrá Patak !

Baráth Péter: Nagyon jól indult a mérkőzés, sikerült szereznünk egy gólt az elején. Két percig vezettünk, amikor az egyik játékosunk sajnos szabálytalankodott a tizenhatoson belül, így tizenegyest kapott az ellenfél, ami ki is lett használva. Aztán megint nálunk volt az előny, de az sem tartott három percnél tovább, mert a vendégek ismét kiegyenlítettek. Közben a korábban szabálytalankodó emberünk megkapta a második sárga lapját, így kiállították. Tizenöt perc után tízen maradtunk. Még akkor újra vezetést szereztünk, de megint válaszoltak a patakiak. A második félidőben elfáradt a csapat. Az 53. perc környékén, négy-hármas vendég előnynél még felcsillanhatott volna a remény, de hiába rúgták fel a csatárunkat az ötösön, sajnos a játékvezető nem látta az esetet. Nem kaptuk meg a tizenegyest, az ellentámadásból viszont beszedtünk még egyet. Nem érdemtelenül nyert a Patak, mindent megtett az ellenfél a győzelemért. Nem a játékvezetőre hagyatkoztak a vendégek, hanem saját magukra, küzdöttek, hajtottak, és jobban is játszottak. Megérdemelten kaptunk ki még akár ilyen arányban is.

Bella Sándor: Már a harmadik percben, az első hazai támadás végén hátrányba kerültünk, amit szinte azonnal egalizálni tudtunk egy büntetővel, de a lelkes hazaiak újabb három perc elteltével ismét vezetést szereztek. Még tíz perc sem telt el, kaptunk két támadásból két gólt, hátrányba voltunk, jóformán szaladtunk az eredmény után. A hazai csapat egyik játékosa vagy túl lelkes volt, vagy túl fegyelmezetlen, de tizenöt perc játék után két sárgalappal kiállíttatta magát. A félidő derekán aztán ismét egyenlítettünk, de a tíz emberrel játszó, hazaiak újból vezetést szereztek, amit még a szünet előtt ismét egalizáltunk. Volt mit átbeszélni a csapattal a félidőben, főleg azt, hogy egy nyerhető mérkőzésen sokkal másabb mentalitásra van szükség. A folytatásban már egy teljesen más csapat volt a pályán és ez már játékban és gólokban is megmutatkozott, öt gólt rúgtunk és jól futballoztunk, véleményem szerint győzelmünk így teljesen megérdemelt. További sok sikert a ’bodonyi barátainknak. ( Nógrádfoci. hu )

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.