Hátrányból fordítva nyertük meg a szomszédvári rangadót Dejtár ellen

Dejtár SE – Patak FC  1 : 2 ( 1 : 1 )
Játékvezető: Strehó Erik ( Dobsonyi László, Elischer Márk )

Dejtár: Szekeres L ( Kopó L 57′ ) – Szilágyi, Hársfalvi ( Kürtössy L 64′ )( Kónya 85′ ), Balatoni, Gál – Pap I ( Varga G 71′ ), Trubin, Csabai, Kürtössy K – Mátyás, Lázár

Patak: Pincze G – Horváth B ( Mócsány R 46′ ), Simó Zs, Csókási Cs, Kürtössy O – Oravecz R ( Faludi T 82′ ), Várhegyi T, Pásztor G ( Krausz T 40′ ), Majer F ( Varga O 46′ ) – Huttyán A, Bogdány Zs ( Szabó L 88′ )

Gólszerzők: Mátyás L ( 1′ ) ill: Bogdány Zs ( 27′ büntető ), Huttyán A ( 85′ )

Sárgalap: Gál M ( 27′ ), Kürtössy K ( 29′ ), Mátyás L ( 92′ ) ill: Kürtössy O ( 77′ ), Faludi T ( 82′ kispadról )

Kiállítva: Trubin A ( 55′ )

Majdnem napra pontosan öt éve, 2016 szeptember 25-én szenvedtünk utoljára vereséget a Dejtár csapatától, akkor Lázár Péter és Gál Norman két góljával 3 : 0 arányban maradtunk alul. A hazaiak részéről kilencen, míg a vendég részről nyolcan ma is a csapat tagjai! Mindkét csapat nagy létszámmal képviseltette magát a rangadóra, a Dejtár tizenhét fővel, a Patak tizennyolccal.
A mérkőzés kezdőrúgását Gróf Ferenc végezte, akinek elévülhetetlen szerepe van a Dejtári labdarúgásban és aki hamarosan visszaköltözik szülőhelyére.

Bogdány Zsolt ezzel a tizenegyes góllal egyenlített Dejtár ellen.

Már az első percben hidegzuhanyként érte csapatunkat, hogy a hazaiak fürge támadója Mátyás megszerezte a vezetést sajátjainak! A korai vezetés a hazai csapatnak tett jót, nyugodtan futballozhattak, de meg is tudták tenni, mert a mieink csak keresték a helyüket a pályán. A félidőnek eltelt majdnem a fele, de még kapura nem voltunk veszélyesek. Aztán a 28. percben a hazai védő Gál szabálytalankodott a tizenhatoson belülre betörő Kürtössyvel, amiért azonnal tizenegyest ítélt a játékveztő és sárga lappal büntette a vétkes védőt. Bogdány értékesítette a büntetőt és ezzel csapatunk is megnyugodhatott kicsit. A félidő második felében a hazai csapat előtt nyílt egy-két komolyabb helyzet, de Pincze minden esetben remek reflexel hárította a hazaiak gólszerzési kísérleteit. Sajnálatos módon a félidő végén sérülés miatt elveszítettük Pásztort, helyette Krausz folytatta.
A szünetben két helyen változtatott a csapat Horváth helyére Mócsány, míg Majer helyére Varga állt be és egy kis átbeszélést követően mintha megváltozott volna valami…

A második félidőben sokszor volt veszélyben a Dejtári kapu, itt várhegyi szabadrúgását tolja Szekeres a léc fölé.

Stabilabb és magabiztosabb lett a csapat, már egyre másra késztettük védekezésre a Dejtárt. Már a Patak irányított és az 55. percben második sárga lapja után a hazaiak játékosának Trubinnak be is fejeződött a mérkőzés! A levegőbe lógott a pataki gól, de az idő múlásával kiderült, hogy ezen a meccsen nem lesz sok találat. Aztán a 85. percben Simó tisztázott a tizenhatosnál majd adta tovább a labdát Krausznak, aki remek indítással hozta jó helyzetbe Huttyánt. Támadónk lefutotta védőjét, majd elvitte a tétovázó kapus mellett is a labdát majd az nagy nyugalommal az üres kapuba gurított!
Ellentétes félidők voltak, ahol az első félidőben Dejtár, míg a másodikban Patak futballozott fölényben és mivel ma kapus poszton és támadó poszton is jobbak voltunk, így megérdemelten szereztük meg a három pontot. Férfias küzdelem volt igazi rangadó hangulattal, igaz néha keményebb belépőkkel tarkítva. Szép volt fiúk! Hajrá Patak!

Balga Ferenc: Igazi rangadót játszottunk, jó iramú, jó hangulatú meccs volt. Nagyon jól védekeztünk, igazából két-három komolyabb hibánk volt, ami nem fér bele egy ilyen csapat ellen. Ez döntötte el a mérkőzést! Nem tudok panaszkodni a játékosokra, jól játszunk, jó a hozzáállás, de sajnoskét meccs, nulla pont, ami nem néz ki jól, és nem ezt érdemeltük. köszönjük a kultúrált szurkolást! Gratulálok a patakiaknak!

Bella Sándor: Érdekes és egyben izgalmas mérkőzést játszottunk szomszédjainkkal, amit megnyertünk, de nem vagyok maradéktalanul elégedett és nagyon remélem, hogy a csapatom sem az! Ellentétes félidőket játszottunk, az elsőbe egyszerűen nem találtuk a helyünket, nem voltunk elég motiváltak. Játékunkban sokszor nem volt tudatosság, sok labdát elpasszoltunk, helyzetünk sem nagyon volt, ráadásul hamar el veszítettük egyik fontos láncszemünket, Pásztort egy sérülés miatt! A hazaiak az első percben szerzett szerencsés góljuk után jól tartották az előnyüket, sőt két ízben akár növelhették is volna azt, csak kapusunkon múlott, hogy nem lett gól! A félidő derekán egy büntetőből kiegyenlítettünk, de többre nem futotta az első negyvenöt percben.
A szünetben változtatnom és egyben kockáztatnom kellett, ami bejött! Dinamikusabb lett a játékunk már mi irányítottunk és volt néhány ígéretes helyzetünk is. A hazai csapatból kiállították Trubint, miután megkapta második lapját is, így ők tíz főre apadtak. A hajrához közeledve elszántan rohamoztuk a Dejtári kaput, de vagy mi hibáztunk, vagy a hazai védők tisztáztak támadóink elől. A végén két rutinos játékos Krausz és Huttyán hozta össze csapatunk győzelmét jelentő gólját, így ismét elhoztuk a három pontot riválisunktól! Kemény, férfias mérkőzés volt. A Dejtár csapatának további sok sikert kívánok! ( Nógrádifutball.hu )

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.