Hét gól első hazai mérkőzésünkön

Patak FC – Borsosberény SE  7 : 1 ( 5 : 0 )
Játékvezető: Horváth Sándor (Kiss Dávid Barnabás)

Patak: Oláh R (Farkas D 46′) – Kürtössy O, Horváth B (Takács G 46′), Mócsány R, Fábián L – Oravecz R (Németh L 46′), Várhegyi T (Dombi D 46′), Paulicsek M, Forgács L (Faludi T 68′) – Bogdány Zs, Pásztor G (Szabó L 62′)

Borsosberény: Lakatos Gy – Miklósi, ifj. Oláh J (id. Oláh J 46′), Kovács P, Jakubecz – Bulejka (Botos P 16′), Virág D, Viczena (Varga A 77′), Oláh P (Oláh Sz 46′) – Farkas E, Majer.

Gólszerzők: Pásztor G (2′, 19′, 58′), Oravecz R (16′, 44′), Bogdány Zs (29′), Takács G (77′) ill: Farkas E ( 87′)

Több mint hat éve, 2017 április 30.-án játszott utoljára bajnoki mérkőzést a két csapat, akkor még a megyei másodosztályban! Az utolsó bajnokit idegenben játszva 10:1 arányban nyerte meg csapatunk. Az idén újra induló ‘berény megfiatalodva, néhány rutinos játékossal kiegészülve érkezett hozzánk a második körben. A kezdés előtt egy kisebb ünnepélyes keretek között került sor a Filiczki János nevével fémjelzett Fair Play díj átadására, amit csapatunk immár második ízben nyert el. Az oklevelet és a vele járó nyolcvan ezer forintot az ötletgazda Bartyik Róberttől vehette át Bella Sándor a csapat edzője. Nagy büszkeség ez vezetőnek, játékosnak egyaránt! Köszönjük!

Nem olyan régen még csapattársak, mára ellenfelek. Paulicsek Márk és Majer Ferenc versenyfutása a labdáért. A mérkőzés végén előbbi örülhetett jobban.

Végre szép számban, tizenhét fővel készült csapatunk az első hazai bajnoki mérkőzésére, de a vendég Borsosberény is ugyanezzel a létszámmal képviseltette magát. Gyorsan kezdtük a gólgyártást, mert Pásztor már a második percben betalált, majd Oravecz duplázta meg az előnyt a 16. percben. Pásztor újabb találata a 19. percben igazából el is döntötte a lényegi kérdéseket amikor már a csapat harmadik gólját szerezte meg. A szünetig előbb Bogdány, majd ismét Oravecz volt eredményes, előbbi a 29. percben, utóbbi a szünetet jelző sípszó előtt néhány másodperccel.
A nagy melegre való tekintettel többet is cserélt a csapat, Oláh, Horváth, Oravecz, Várhegyi nem folytatta, helyettük Farkas, Takács, Németh és Dombi érkeztek. Több elpuskázott lehetőséget követően azért erre a félidőre is jutott gól, Pásztor az 58. percben, majd Takács a 77. percben voltak eredményesek. A vendégcsapat dicséretére váljék, hogy még az utolsó percekben is próbálkoztak, aminek meg is lett az eredménye! Farkas E a jobb oldalon senkitől sem zavarva végig sprintelt a jobb oldalon, majd ziccerét gólra is váltotta a 87. percben amivel kialakult a végeredmény is.
Nagyon nagy melegben játszottak a csapatok, látható volt, hogy nem egy súlycsoport a két társaság, de a vendégek becsülettel tették a dolgukat. Csapatunk alázattal és nagyon fegyelmezetten játszott, a győzelem mellett ezért is jár nekik a dicséret! Szép volt fiúk! Hajrá Patak!

Bella Sándor: – Egy nagyon jó elő készített pályán, kánikulai melegben magabiztosan játszva gyűjtöttük be a három pontot. Ma létszámban is jók voltunk, kellett is, mert jól jöttek a frissítések. Sportszerű mérkőzést játszottunk, további sok sikert kívánok a ‘berényi ‘ csapatnak!

Kovács Péter: – Elképesztő melegben, egy nagyon sportszerű ellenfélnél vendégeskedtünk. A vendégeskedés szó használata sajnos teljesen indokolt, még gombócból is sok, amit kaptunk. Reális eredmény, el kell ismerni, jelenleg ennyi a különbség a két csapat között. További sok sikert a Patak csapatának! (Nógrádifutball.hu)

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.