Idegenbeli sikerrel kezdte a csapat a tavaszi szezont

Felsőpetény SE – Patak FC   1 : 4 ( 1 : 2  )
Játékvezető: Urbán Viktor Péter (Horváth Sándor, Mravik Bence)

Felsőpetény: Csámpai – Tóth Z, Belovai, Tóth P, Busai – Szalai (Garai G 60’), Albert, Burai, Hegedűs – Benyusovics, Garai M.

Patak: Pincze G – Horváth B, Fábián L (Kürtössy O 75′), Paulicsek M, Mócsány R – Várhegyi T (Sinkovics K 63′), Németh L – Oravecz R (Dombi D 63′), Bogdány Zs (Szabó L 75′), Pásztor G (Tóth A 75′) – Huttyán A.

Góllövők: Albert I (32′) ill: Oravecz R (12′, 24′, 60′), Pásztor G (57′)

Némileg változott a tavaszi rajtra készülő keret, mert vállalta a játékot Bogdány és Mócsány, viszont nem tudott a csapat rendelkezésére állni Simó. Csapatunk tizenhat fővel érkezett Felsőpeténybe, ahol a házigazdák tizennégy emberrel készültek a tavaszi nyitómérkőzésre.

Munkában a pataki védelem! Szerencsére nem sok ilyen jelenet volt a mérkőzés során.

Erős felállásunk bizakodásra adott okot, de nagyon fegyelmezettnek kellett lenni, mert a hazai csapat nagy küzdő és kifejezetten jól kontráznak így érthető volt, hogy nem estek azonnal egymásnak a csapatok. Szépen és fegyelmezetten futballozott a csapat, aminek eredménye, hogy még az első negyedóra előtt bevettük a hazai kaput Oravecz jóvoltából, amit tíz perc múlva meg is duplázott! A ‘petény egy gyors kontrával veszélyeztetett, de ekkor még nem lett gól belőle, de a 32. percben már ők is örülhettek a szépítő találatuknak! Kár ezért a gólért, határozottabb védekezéssel bizony elkerülhető lett volna, ebben sáros a csapat…
Ezután valami zavar támadt a fejekben, mert játékunk csapkodóvá, pontatlanná vált, láthatóan elvesztettük a fonalat! A hazaiak ekkor sem tudtak veszélyes helyzetet kialakítani, ezért is volt érthetetlen ez a törés a játékban. A félidő vége előtt viszont a helyére tehettük volna a dolgokat, de két ordító ziccert is kihagytunk, így viszont a folytatásra is nyílt maradt a mérkőzés!
A második félidőben le higgadt a csapat és ugyan úgy játszott, mint az első félidő első felében, ami után helyzetekből és gólokból sem volt hiány. Az 57. percben Pásztor gólja vissza állította a kétgólos különbséget, majd három perccel később Oravecz találatával már mondhattuk, hogy a meccs is eldőlt! A hátralévő időben több találat már nem született, azt viszont sajnálhatjuk, hogy a négy gól mellett öt hatalmas ziccert hagytunk ki ez kicsit ront a helyzetkihasználásunkon, de nem vagyunk elégedetlenek, azon leszünk, hogy ezen javítsunk a jövőben! Szép volt fiúk! Hajrá Patak!

Laczkovszki Zsolt: Nem tudtunk a legerősebb keretünkkel játszani, betegségek, sérülések és a munkahelyi elfoglaltság miatt. Ennek ellenére egy izgalmas meccset vívtunk a Patakkal. Az első félidőben több helyzetünk kimaradt, és volt, amit a gólvonalról mentett ki a pataki hátvéd. A második félisdőben bekaptunk két gyors gólt, de végig küzdöttünk és akadt helyzetünk még így is, de sajnos nem sikerült gólra váltani. Fizikailag jobban bírta a Patak és megérdemelten nyert. Nem csüggedünk, megyünk tovább, bízok a fiúkban, mert érezhetően erősebbek lettünk, de még van mit javítanunk. Köszönöm a srácoknak, hogy kitartottak, és a szurkolótáborunknak a biztatást!  

Bella Sándor: Az első huszonöt perc kifejezetten tetszett, a csapat tartotta magát a megbeszéltekhez. Ezalatt az idő alatt szereztünk két akció gólt és dolgoztunk ki ugyanennyi helyzetet. A hazaiak szépítettek, ami után érthetetlen módon kapkodni kezdtünk, elvesztettük a fonalat. Az utolsó negyedóra így nagyon gyászosra sikerült. A folytatásban a fiúk lehiggadtak és a második félidő megint a megbeszéltek szerint ment, sokkal magabiztosabb futballal rukkoltunk elő és végül megérdemeltnek mondható győzelmet arattunk! Izgalmas mérkőzés volt, férfias küzdelemmel, nagyon sportszerű keretek között! További sok sikert kívánok a Felsőpetény csapatának! (Nógrádifutball.hu)

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.