Igazságos döntetlen a tíz emberrel nagyot küzdő Érsekvadkert ellen

Patak FC – Érsekvadkert II. SE  4 : 4 ( 3 : 2 )
Játékvezető: Csillik Levente ( Szemesi Zsolt, Istvanovszki Ambrus )

Patak: Pincze G – Kürtössy O (Fábián L 84′), Csókási Cs, Mócsány R, Horváth B – Paulicsek M – Oravecz R, Váró P (Dombi D 75′), Várhegyi T, Pásztor G (Németh L 68′) – Huttyán A (Sinkovics K 64′)

Érsekvadkert: Ivanics – Hustyava (Beluczki 46’), Majer, Deme, Csiki (Konopás 88’) – Sipos, Mácsik, Szabó László, Medvik – Szabó Levente (Gubik 72’), Varga .

Góllövők: Várhegyi T (9′), Pásztor G ( 25′-büntető, 34′), Sinkovics K (90′) ill: Szabó L (6′), Medvik F (17′-büntető, 76′), Varga S (53′)

Sárgalap: Hustyava M (20′), Majer Á (55′), Mácsik L (91′)

Kiállítva: Deme A (24′)

Szomszédvári rangadóra készültek a csapatok, a hazaiak a második, a vendégek a harmadik helyen állnak. Izgalmas mérkőzésre volt kilátás, gyűltek is a kíváncsi szurkolók szép számmal. Nem csalódtak…

Pásztor Gábor nagyot küzdött ma is, két gólt szerzett a találkozón!

Mindkét gárda bő kerettel készült a szomszédvári rangadóra, hazai oldalon tizennyolc, vendég részről tizenhat játékossal. A presztízs mellett más tétje is volt mindkét csapat számára, a házigazdák részéről a versenyben maradás a bajnoki címért, a vendégeknél pedig a harmadik hely megtartása. Ennek fényében is kezdődött a találkozó és már a 6. percben a vendégeknél volt az előny, Szabó L a gólvonalról fejelte kapuba a labdát amit a 9. percben egalizáltunk Várhegyi szabadrúgását követően. A gyors gólváltás jót tett a mérkőzésnek, a csapatok felváltva támadtak, az iram kezdett jóval az átlag fölé nőni. A 17. percben büntetőhöz jutott a vendég együttes, amit Medvik magabiztosan értékesített. Ez az előny sem tartott sokáig, mert Deme csak szabálytalanul tudta megállítani a tizenhatosra betörő Oraveczet, amiért előbb villant a piros lap (második sárga), majd jöhetett a jogos büntető! Pásztor állt a labda mögé és ő is magabiztosan lőtte kapuba a labdát. Az emberhátrányba került vendégcsapat gyorsan átszervezte a hadrendjét, és továbbra is igyekezett hatékonyan játszani. A Patak jól játszott, gyors támadásokat vezettek, aminek eredménye, hogy a 34. percben meg is fordították az eredményt! Pásztor cselezgetett, nem tudták szerelni, majd tizenhat méterről a bal alsó sarokba lőtt! A félidőig akár el is lehetett volna dönteni a mérkőzést, de az utolsó percekben két hatalmas ziccer is kihasználatlanul maradt.
A folytatásban egy figyelmetlenséget követően szinte a semmiből egyenlített a ‘vadkert Varga révén, amitől ők felbátorodva futballoztak tovább. Újabb ajtó-ablak helyzetünk maradt ki, nem sikerült ismét vezetést szereznünk, nem úgy, mint a vendégeknek! Varga jobb oldalról középre lőtt és Medvik mintegy hat méterről senkitől sem zavartatva lőtt a kapuba a 76. percben! Nagy fordulat volt ez a tíz emberrel játszó Érsekvadkert számára! De hogy a mieink sem adták föl, bizonyítja, hogy nagy nyomás alá helyeztük a vendég kaput, voltak jó helyzetek, aztán Sinkovics 18 méterről lövésre szánta el magát a 90. percben, és labdája védhetetlenül vágódott a kapu jobb oldalába!
Jó mérkőzés volt, a színvonal és az iram magasan meghaladta a megye hármas átlagot, de nagy kár, hogy a játékvezető ezen a napon nem nem tudott felnőni feladatához! A csapatokat dicséret illeti kitartásukért, küzdeni tudásukért, lehet ilyen meccset is játszani! A mérkőzés után egy finom közös vacsorát is elkölthetett a csapat, köszönet érte Faludi Tamásnak és lelkes segítőinek az ismételt remek hangulatért! Szép volt fiúk! Hajrá Patak!

Bella Sándor: Egy nem mindennapi őrült mérkőzésen, az átlagnál jóval nagyobb színvonalon és iramban egy fordulatos és gólgazdag találkozón igazságos döntetlen született. Az első félidő felénél megfogyatkozott a vendégcsapat, de lelkesedéssel pótolták az emberhátrányt. Ennek ellenére, a félidőig el is dönthettük volna a meccset, de két ziccernél is rossz döntést hoztunk. A folytatásban volt egy néhány perces pihenő üzemmód, ekkor esélyt adtunk a vadkertnek a gólhoz, amivel éltek is és megfordították az eredményt! Csapatom egységét és kitartását bizonyítja, hogy a végsőkig küzdöttünk, aminek eredménye képpen az utolsó percben kiegyenlítettünk! Büszke vagyok a csapatra! Ma egy újabb remek sorozatunk, egy 2,5 éves hazai győzelmi sorozat szakadt meg! Gratulálok az Érsekvadkertnek és további sok sikert kívánok nekik!

Bernhardt László:Rangadóhoz méltó volt ez a mérkőzés. Sajnos a huszadik perc körül kiállították az egyik védőmet. Innentől, több mint hetven percig emberhátrányban játszottunk. Vezettünk egy nullra és kettő egyre, de kiegyenlített a Patak és a szünet előtt már ők vezettek. Aztán sikerült válaszolnunk, sőt még a vezetést is újra megszereztük. A vége felé már annyira elfáradtak a srácok, hogy kaptunk még egyet, így lett döntetlen. A játékvezetésről nem nagyon akarok beszélni, tévedtek ide is-oda is, olyan volt, amilyen. Az biztos, hogy mindkét csapat részéről nagy volt a küzdelem és nyerni szeretett volna. (Nógrádifutball.hu)

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.