Kellemes 7-vége Ipolyszögön

Ipolyszög SE – Patak SE 1 : 7 ( 0 : 4 )
Játékvezető: Nánási józsef ( Szűcs Martin László, Csemer Dévald József )

Patak: Pincze G – Fritz I, Paulicsek M, Mócsány R, Szabó Z – Csabai L, Faludi T, Várhegyi T, Varga O – Szabó L ( Szenecei M 64′ ), Bogdány Zs.

Ipolyszög: Ivanics – Sági, Tóth J, Tóth G, Maglódi – Bognár ( Tóth Z 46′ ), Kovács I, id. Trepinszki, Jakus – Keresztes, Takács G

Góllövők: Takács G ( 71′ ) ill: Bogdány Zs ( 15′, 26′, 54′ ), Faludi T ( 11′ -büntető, 47′ ), Varga O ( 24′ ), Csabai L ( 88′ )

Sárgalap: Trepinszki Sz ( 36′ )

Ipolyszögön volt jelenésünk a második fordulóban, egy héttel korábban ahogy mi, úgy vendéglátónk is győzelemmel indított, idegenben verte Erdőkürt csapatát. Még mindig túl sok hiányzóval kell számolnunk, ma is heten, Csókási, Kürtössy, Simó, Gál, Molnár, Mák és Kutnyik sem volt bevethető! 

Faludi Tamás büntetője után szereztük meg a vezetést!

Magabiztosan kezdtük a mérkőzést, szinte a kezdő sípszót követően kézbe vettük azt és korán, már a 11. percben vezetéshez jutottunk. Bogdányt csak szabálytalanul tudták megállítani a tizenhatoson belül, ezért a játékvezető büntetőt ítélt amit Faludi higgadtan értékesített! három perccel később növelhettük is volna az előnyt, de Bogdány gólját les miatt érvénytelenítették, majd azonnal a következő támadást már érvényes góllal fejezett be. Csabai jobb oldali beadását fejelte a hazai kapuba! Jó volt látni a csapaton azt az elszántságot, amit már régóta várunk, jól játszottunk és rendre alakítottuk ki a helyzeteket. Csabai középen tisztára játszotta magát, majd parádés emeléssel akarta a kapus fölött a kapuba juttatni a labdát, de a hazai hálóőr mozdulata is legalább olyan parádés volt amikor belekapott és így fölé tornázta azt a 18. percben!
Támadónk Bogdány egész mérkőzésen nagyon agilisen futballozott, a 23. percben lövése az oldalhálóban kötött ki, majd egy minutummal később ő passzolt remekül Varga elé, aki ismét egy szép góllal iratkozott fel a góllövők közé! Az újabb gólra két percet kellett várni és ismét Bogdány volt eredményes, higgadtan gurított el a kapus mellett! fél óra sem telt el és a három pont sorsa igazából el is dőlt! A szünetig még két komolyabb gólszerzési lehetőségünk volt, Bogdány közeli lövését Ivanics lábbal védte, majd az újabb büntetőt amit a 36. percben lőhettünk, kapusunk Pincze mellé lőtte!
Magabiztosan vezettünk, szép gólokat szereztünk, jól játszottunk, helyzeteink voltak, szóval a szünetben nem sok mindent kellett átbeszélni a csapatnak, sőt…

Bogdány Zsolt mai teljesítménye: három gól, egy asziszt és egy büntető kiharcolása! Ez szép teljesítmény!

Faludi a 47. percben egy bombagóllal nyitotta meg a második félidőt! Nagy fölényben játszottunk és szinte bármikor helyzetbe kerülhettünk. Azért két embert ki kell emelni a hazai csapatból, a Kapusuk Ivanics több ízben is bravúrral mentette meg csapatát a góltól, a másik egykori játékosunk Keresztes, aki fiatalokat megszégyenítő lelkesedéssel és elszántsággal futballozta végig a kilencven percet!
Az 54. percben többen sem tudtak a kapuba találni, majd Bogdány egy nem szokványos labda átvétel után a bal alsó sarokba lőtt megszerezve csapata hatodik, saját maga harmadik gólját!
A hazai csapat becsületére váljon, hogy még ekkor sem adták föl és a 71. percben Takács révén szépíteni tudtak! A mérkőzés talán legszebb jelenetét láthattuk a 88. percben, ekkor Paulicsek iramodott meg középen, majd passzolt pontosan Csabai elé, aki egy laza csellel tisztára játszotta magát és került hat méterre a kapussal szembe majd a kivetődő Ivanics fölött egy pazar emeléssel a kapuba juttatta a labdát, beállítva a végeredményt!
Csapatként jól játszottunk, emellett volt több jó egyéni teljesítmény, megoldás is. A helyzetkihasználásunk mára sokat javult és remélhetőleg ez a javulási forma kihat majd a további mérkőzésekre is! Szép volt fiúk! Hajrá Patak!

( Nógrádfoci.hu )

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.