Kiütéses győzelemmel hoztuk a kötelezőt

Patak SE – Legénd SE 9 : 0 ( 3 : 0 )
Játékvezető: Keresztes László ( Kovács Máté, Szolik Milán )

Patak: Pincze G – Gál M ( Kürtössy O 57′ ), Simó Zs, Csókási Cs, Fritz I – Csabai L ( Szenecei M 57′ ), Faludi T ( Molnár M 24′ ), Várhegyi T, Varga O – Bogdány Zs, Szabó L

Legénd: Lőrinczi – Erdei, Kucsera, Durucz F, Nyúl – Kalla, Márkus, Fazekas, Füle – Tóth K, Néma.

Gólszerzők: Várhegyi T ( 24′, 76′ ), Szabó L ( 55′, 88′ ), Gál M ( 14′ ), Faludi T ( 22′ ), Csabai L ( 52′ ), Molnár M ( 69′ ), Varga O ( 80′ )

Kiállítva: Fazekas S ( 40′ ), Erdei I ( 72′ ) mindkettő Legénd

Simó Zsolt védőként is többször tudott segíteni a támadásoknál

Remek idő és jól előkészített pálya várta a mai mérkőzésre a csapatokat. Az eddig még pont nélkül álló Legénd volt csapatunk ellenfele és a kötelező győzelem reményében készültünk az összecsapásra. A vendégek mindössze tizenegy játékossal készültek, de nálunk is mint mindig, most is volt öt hiányzó, viszont az idei kiírásban először pályára lépett két stabil védőnk Csókási és Kürtössy!
Szinte azonnal kézbe vette csapatunk az irányítást a láthatóan a védekezésre berendezkedett vendégcsapat ellen és nem is volt könnyű helyzetbe kerülnünk. Az első negyedóra végén egy kipattanó labdát Gál mintegy 19 méterről bombázott a kapu közepébe! Meg volt a vezető gólunk és így már nyugodtabban játszhattunk tovább a támadásból egyébként veszélytelen Legénd ellen.
A 22. percben Faludi első lövési kísérlete még lepattant a védőkről, de második lövése a kapus segítségével a kapuba kötött ki. Alig öt perccel később Bogdány ellen szabálytalankodtak a kaputól 18 méterre, a leállított labdát Várhegyi a kapu bal alsó sarkába lőtte. huszonöt perc elteltével megnyugtató előnyre tettünk szert, de voltak még lehetőségek a csapat előtt. Gál jobb oldali beadását Bogdány fejeli a kapufára. Helyenként hét – nyolc ember is védekezett a vendégeknél így pedig nehéz volt egy-egy támadásunkat rendesen befejezni. A 40. percben nem éppen futballpályára való és nem éppen futballistához méltó jelenetet láthattunk. Egy lesen megállított vendég próbálkozás után a Legénd 14 -es számú játékosa Fazekas nyomdafestéket nem tűrő hangnemben ment neki a játékvezetőnek aki ezért jogosan kiállította, majd a levonuló játékos a hazai futballistáknak és a szurkolóknak is megmutatta milyen kultúrált személy!

Várhegyi Tamás szabadrúgásból szerzi a harmadik gólt.

Fegyelmezetlenség miatt megfogyatkozó és amúgy kitartó és lelkes Legénd a folytatásban sem számíthatott sok jóra és hamar, már az 52. percben újabb gólt szereztünk. Szabó L lőtt kapura, de védte a kapus, majd a kipattanó labdát Csabai lövi a hálóba. És beindult a csapat! Az 55. percben Bogdány remekül passzol Szabó L elé aki ezt a ziccert már gólra váltja!
Egy védőkön átszálló labdát Molnár előbb lekezel, majd öt méterről megszerzi csapata hatodik gólját a 69. percben. Végre már gólokban is megmutatkozik fölényünk és újból növelhettük volna az előnyünket, mert büntetőhöz jutottunk a 72. percben! Szabó L elleni belépőt ítélte szabálytalannak a játékvezető amiért a büntetőpontra mutatott, a vétkes Erdei nem éppen kultúráltan, a nemiszervét mutatta a játékvezető felé aki azonnal kiállította a sportszerűtlen játékost is! A büntetőt Bogdány a jobb felső sarok felé rúgta, de a vendégek kapusa kiütötte azt!
Beléptünk az utolsó negyedórába, Várhegyi kezel le egy labdát, majd egy csel után távolról talál a kapuba.
80. percben Varga kap jó labdát, a tizenhatoson belül jó helyzetben egy csel után a hosszú sarokba gurít, majd a végeredményt a 88. percben állította be a csapat, miután Molnár nagyszerűen passzol Szabó L elé aki egyből lőt és a labda a tehetetlen kapus mellett jutott a kapuba.
Csapatunk fölényes győzelmet aratott az amúgy szimpatikus Legénd ellen. Két nem éppen sportba illő viselkedés miatt megfogyatkozó ellenfelünk ellen ilyen arányban is megérdemelten nyertünk. Nem játszottunk jól, de ehhez az eredményhez ma ennyi is elégnek bizonyult. Szép volt fiúk! Hajrá Patak!

( Nógrádfoci.hu )

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.