Könnyű győzelem szép gólokkal

Ipolyszög SE – Patak SE  1 : 5 ( 0 : 2 )
Játékvezető: Körmöczi Ádám István ( Hadusovszki Áron Márk )

Ipolyszög: Selymes – Sági ( Jakus 46′ ), Tóth Cs, Keresztes, Cserni – Tóth G, Id. Trepinszki, Tóth J ( Bognár 60′ ), Kovács I ( Maglódi 46′ ) – Ifj. Trepinszki, ( Kárdási 46′ ), Takács G.

Patak: Pincze G – Simó Zs, Csókási Cs, Mócsány R, Szabó Z – Gál M, Pap Á, Várhegyi T, Kürtössy O – Szenecei M ( Csejk B 46′ ), Bogdány Zs

Gólszerzők: Takács G ( 83′ ) ill: Pap Á ( 27′ ), Bogdány Zs ( 31′, 47′ ), Gál M ( 62′ ), Csejk B ( 90” )

Sárgalap: Sági ( 20′ ), Kovács I ( 36′ ), Keresztes Z ( 85′ ), Kárdási J ( 90′ ) ill: Várhegyi T ( 83′ ), Simó Zs ( 90′ )

Az ipolyszögi fellépésünkre mindössze tizenketten készültek, közülük ketten, Szenecei és Csejk több hetes kihagyás után játszhatott újra betegség és sérülés miatt! A hazai csapatnál a korábbi létszám hiány egyáltalán nem volt tapasztalható, a mai mérkőzésre tizenöt fő melegített!
A hazai csapat kezdett aktívabban, kezdeti lelkesedésükkel meglepték a kissé álmosan kezdő csapatunkat. Bátran kezdeményeztek és igyekeztek zavart kelteni védelmünkben, de a hátsó alakzatunk jól zárt minden esetben. 
A 10. percben Bogdány lőtte éles szögből a kifutó kapus mellett el a labdát, de a gólba tartó labdába még bele ért Szenecei és így már les volt ezért a játékvezető érvénytelenítette a találatot! A hazai csapat továbbra is elszántan futballozott és a 16. percben egy remek lövést eresztettek kapura, de Pincze jó reflexel, lábbal hárította!

Sérüléséig Pap Ákos ( 6 ) az egyik legstabilabb játékosa volt a pataki csapatnak

Szép góllal szereztünk vezetést a mérkőzés 27. percében. Várhegyi passzolt Bogdány elé, aki átlépte a labdát így az Pap elé került, egy átvétel után 18 méterről lőtt a kapu jobb oldalába!
Négy perc kellett az újabb vendég találathoz, ami még az előzőnél is szebbre sikerült! Várhegyi passzolt ismét Bogdányhoz aki most átvette a labdát, majd kapura fordulva védője mellett a bal „ficakba” lőtt!
A szünetig volt még helyzetünk, Bogdány közeli lövését védte Selymes a hazaiak kapusa.
A folytatásban Szeneceit Csejk váltotta és így át is alakult az eredeti hadrendünk. Meg is volt az eredménye, mert a 47. percben gyors és szép góllal növeltük az előnyünket. Kürtössy keresztlabdáját Gál szelídítette meg a vonal előtt, majd lefutott az alapvonalig és beadására Bogdány érkezett, aki a gólvonalról a hazai kapust megelőzve a kapuba perdített!Az első játékrészben szembetűnő volt a gyenge támadó játékunk, fordulás után viszont sokat változott ez a kép! Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de vagy a játékvezető állította meg az akciót, vagy csak egyszerűen kihagytuk a kihagyhatatlanokat is! Azért volt helyzete a hazai csapatnak is, méghozzá egy támadásból két nagy lehetőség is, de Pincze mindkétszer résen volt! 
Bogdány kap remek keresztlabdát a bal oldalon a tizenhatoson belül, egyből átrúgta a jobb oldalra, ahol az érkező Gál igazítás nélkül, nagy erővel lőtte a kapuba mindez a 62. percben!
A 76. percben közel álltak a hazaiak a gólhoz, de egy lövés a bal kapufa külső lapjáról került pályán kívülre. Pap megsérült, nem tudta folytatni a játékot, így a hátralévő negyedórában tíz emberrel játszottunk! De még így is ziccerbe kerültünk ami csak úgy, mint a mérkőzésen már több alkalommal, most is kimaradt! Nyugodtan kijelenthető, hogy a tavasz leggyengébb helyzetkihasználása volt a mai, de magabiztosan vezettünk, így ma ez is bele fért játékunkba!
Szépített a hazai csapat! A 83. percben lesről indult a hazai támadás, majd a középre adott labdát az érkező támadó közelről az üres kapuba gurította! Két perc múlva tizenegyeshez jutottunk kezezés miatt, a büntetőt kapusunk gyengén lőtte és Selymes könnyen védte! A végére még akadtak izgalmak mindkét oldalon, de Csejk gólja az utolsó percben végleg lezárta a mérkőzést!
Ameddig erővel bírták, addig a hazai csapat jó ellenfélnek bizonyult. A félidőben megnyugtató két gólos előnyre tettünk szert, amit a második játékrészben megtartottunk, illetve növeltünk. Az öt gól ellenére a mai helyzet kihasználásunk nagyon gyenge volt, de gyenge volt a játékvezetés is! Reméljük a fiatal játékvezető tanul a hibákból és a továbbiakban kevesebb hibával vezeti majd meccseit! Szép volt fiúk! Hajrá Patak!

( Nógrádfoci.hu )

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.