Kötelező győzelem helyett sima vereség Ipolyszögön

Ipolyszög SE – Patak FC  4 : 1 ( 3 : 0 )
Játékvezető: Hegedűs Máté (Pál Adrienn, Urbán Viktor Péter)

Ipolyszög: Selymes – Dóka, Tóth Á, Keresztes, Papp – Bognár, Szemesi (Balla 56’), Petrovszki, Trepinszki – Kárdási, Takács.

Patak: Oláh R – Fábián L, Váró P, Mócsány R, Horváth B – Oravecz R, Sinkovics K, Várhegyi T, Németh L (Dombi D 67′) – Huttyán A, Bogdány Zs.

Sárgalap: Papp Á (85′) ill: Mócsány R (35′), Bogdány Zs (66′)

Kiállítva: Oláh R (28′)

Gólszerzők: Takács G (8′, 15′, 35′, 75′) ill: Mócsány R (62′)

Húsvét vasárnap ahhoz az Ipolyszöghöz látogattunk, akik a tizedik helyen állnak, mindössze egyetlen győzelemmel és két döntetlennel. Egyértelmű volt csapatunk elvárása a három pont elosztásáról…, de a sors másként gondolkodott! A meccsnapig alaposan megcsappant a létszám, nem kevesebb, mint tizenegy játékos maradt távol, idén ez volt a legnagyobb létszámú hiányzás!

A kiállított Oláh Roland helyett Váró Péter lett a kapus.

Hiányzás ide vagy oda, a mérkőzés esélyese így is csapatunk volt, de mint a kilencven perc után kiderült, ez csak labdabirtoklásban mutatkozott meg. Ráérősen gurigázott a csapat, amikor a hazaiak váratlanul kapura lőttek, rutin védés helyett kipattant a labda kapusunk kezéből, amire Takács észlelt hamarabb és közelről a kapuba lőtt! Ébresztőnek jó lett volna a gól, de sajnos nem így történt… Az első negyedóra végére meg is duplázták az előnyt a házigazdák! Középen keresztbe vezették a labdát métereken keresztül, senki nem volt, aki szerelni próbált volna csak kíséretet adtunk a labdás játékosnak, aki középre lőtt Takácsnak, ő pedig nagyon higgadtan lőtt a kapuba. Ez már valamennyire hatott, mert kezdtünk támadásokat is vezetni, de valamire való helyzet nélkül. Még az első félórán belül jártunk, amikor Takács hosszú labdát kapott de jött ki Oláh is a kapuból, Takács érte el a labdát, megtolta a kapusunk mellett, aki elgáncsolta! A játékvezető azonnal kiállította! Váró állt a helyére, így már csak három védővel próbáltuk faragni a hátrányunkat. Eltelt 28 perc, kétgólos hátrányba volt csapatunk és most már emberhátrányba is, de mindeddig a hazai kapusnak védeni valója nem volt! Ez már aggasztó volt, úgy meg még jobban, hogy Mócsány 17 méterre a kaputól szabálytalankodott, védőnk besárgult, Takács pedig a pontrúgásból megszerezte harmadik gólját is! A hátralévő időben sem tudtunk betalálni, így nagyon nehéz második félidő várt ránk.
Meddő fölény, erőtlen, párharcok nélküli játék, talán így lehetne a legjobban jellemezni csapatunk teljesítményét. Egy óra játék után Mócsány szépített és ekkor felcsillant valami remény, de ezen a mérkőzésen szerencséje sem volt a csapatnak! A 70. percben Sinkovics bombája után előbb a bal, majd onnan a jobb kapufára vágódott a labda, ami aztán visszajött a mezőnybe és a hazaiak tisztázni tudtak! Elérkeztünk az utolsó negyedórához amikor simán tisztázni lehetett volna csak el kellett volna fejelni a labdát, de valamiért nem tettük, Takács pedig köszönte szépen és egy parádés emelés után bevitte a kegyelemdöfést is csapatunknak! A játékunkra mi magunk tettük fel a pontot, mert a 88. percben javunkra megítélt büntetőt is sikerült kihagyni! Mócsány lövését Selymes védte így számunkra nem maradt más, mint gratulálni az Ipolyszögi játékosoknak a teljesen megérdemelt győzelméhez! Fel a fejjel! Hajrá Patak!

Takács Gergely:  – Jól kezdtük a mérkőzést, már negyedóra után kétgólos előnyre tettünk szert, majd egy jogos kiállítás miatt emberelőnybe is kerültünk. A pihenő előtt még egy góllal tudtuk növelni előnyünket. A szünetben azt kértem a srácoktól, hogy ne vegyük lefutottnak a meccset, mert még bármi megtörténhet. A fordulás után fölényben játszott az ellenfél, szépítettek, majd kapufát is rúgtak. A hajrá előtt sikerült visszaállítani a háromgólos különbséget, ami azt hiszem, eldöntötte a párharcot. A földön kell maradnunk, mert nem lettünk jobb csapat, sem a Patak nem lett rosszabb, egyszerűen nekünk minden összejött, nekik meg semmi. Annak nagyon örülök, hogy aki pályára lépett, az küzdött, hajtott a végsőkig. Bella Sanyi barátomnak további sok sikert, és kívánom, hogy érjék el céljaikat!

Bella Sándor: – Nem keresünk kifogást, ezután a teljesítmény után csakis magunkat okolhatjuk a vereségért, amit a hazai csapat még ilyen arányban is teljesen megérdemelten nyert meg! Mindent elmond támadójátékunkról, hogy a kilencven perc alatt mindössze egy gólra, egy dupla kapufára és egy kihagyott büntetőre futotta! Rosszul és eredménytelenül futballoztunk, az Ipolyszög viszont szépen ki oktatott minket! Persze a világ ettől még nem dől össze, célunk továbbra is a címvédés, csak most már sokkal nyíltabb lett a bajnokság. Egy dolgot azért nem árt észben tartani a jövőben, hogy az elszántság és az agresszivitás nem a képesség kérdése! Ha célod van, azért tenni kell és tűrni meg elfogadni az esetleges kritikát is! Gratulálok az Ipolyszög teljesen megérdemelt győzelméhez, a négy gólt szerző Takács Geri barátomnak pedig külön is! Mindkét csapatnak példát mutatott alázatból és tiszteletből egyaránt! További hasonló sikereket kívánok az Ipolyszög csapatának! (Nógrádifutball.hu)

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.