Küzdelmes találkozón tizenegyesből sem tudtunk betalálni, így meg kellett elégedni az egy ponttal Tereske ellen

Patak SE – Tereske KSE  1 : 1 ( 1 : 0 )
Játékvezető: Csillik Levente ( Kovács Máté, Rácz Dániel )

Patak: Oláh R – Kürtössy O ( Szabó Z 62′ ), Fritz I, Csókási Cs, Pap Á – Várhegyi T, Paulicsek M – Oravecz R, Faludi T ( Szabó L 65′ ), Németh L – Bogdány Zs ( Burai D 79′

Tereske: Candidó – Váró, Kosik E, Dohány, Jakubecz ( Sinkó 46′ ) – Kőrös ( Vas 59′ ), Szabó G, Bacsa ( Kiss G 74′ ), Babicz – Dóbiás D, Dóbiás P

Gólszerzők: Németh L ( 13′ ) ill: Dóbiás P ( 76′ )

Sárgalap: Pap Á ( 32′ ) ill: Jakubecz F ( 38′ ), Szabó G ( 63′ )

Kellemes vasárnap délután, szép számú néző előtt hazai pályán fogadtuk soros ellenfelünket Tereskét. Kisebb gondot okozott, hogy Simó sérülés miatt, Molnár és Mócsány munkahelyi elfoglaltság miatt nem tarthatott ma a csapattal. Végül ez nem okozott különösebb problémát a csapat összeállításnál, így minden gond nélkül kezdődhetett a találkozó.

A mezőnyben küzdelmes találkozón még rögzített helyzetekből sem tudtunk a kapuba találni.

Néhány perces tapogatózás után, Oravecz szemfülességének köszönhetően kerültünk helyzetbe. A jobb oldalon lecsapott egy labdára, majd Bogdány elé tálalt, de támadónk óriási ziccerben sem tudott a kapuba találni. Még az első negyedórán belül viszont szögletrúgást követően vezetést szereztünk! Várhegyi végezte el a sarokrúgást a jobb oldalról, amire Németh érkezett először és közelről a hálóba lőtte csapatunk vezető gólját! Kiegyenlített játék volt a pályán, láthatóan mindkét fél a saját irányítása alá akarta tenni a mérkőzést, de ez egyik csapatnak sem sikerült, talán a valamivel több és veszélyesebb helyzeteinkben múltuk fölül ellenfelünket, de mint tudjuk, helyzetekért nem adnak pontot. Egy komoly helyzetet a Tereske is fel tudott mutatni a félidő végén, amikor az üres kapura tartó lövésük elakadt egy tereskei játékosban!
A szünet után sem változott semmi, Mindkét alakulat kereste a fogást a másikon, de hiába, a védelmek ezen a mérkőzésen jól zártak! A Tereskei próbálkozások mellett nekünk is voltak olyan lehetőségek, amivel le zárhattuk volna ezt a mérkőzést, de sehogy sem akart a labda a kapuba jutni. Már a hajrához érkeztünk amikor szögletet rúghattak a vendégek. Elsőre még nem úgy nézett ki, hogy ebből pontmentés lesz, de végül a jobbról be érkező labda Dóbiás fejéről került a kapunkba!
A csattanó viszont a 87. percben érkezett! Oravecz cselezett a tizenhatoson belül, lefordult a védőjéről aki lerántotta őt, tizenegyes! A büntetőt a sértett végezte el, de erőtlen lövése a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret! Sajnos kimaradt a büntető így elszálltak a győzelmi esélyek is, de nincs ok bánkódni, hiszen a csapat jól futballozott, csupán a helyzetkihasználás az, ami miatt bosszankodhatunk. Jó lecke volt ez a mai, tanulságos, és ha a továbbiakban az ehhez hasonló mérkőzéseket meg akarunk nyerni, akkor vésődjön jól a fejekbe, hogy ennyi ziccert nem szabad elszórakozni, mert annak súlyos ára van, természetesen pontokban! Hajrá Patak!

Bella Sándor: – Küzdelmes, de sportszerű találkozót játszottunk Tereskével, ahol végül igazságos döntetlen született. A kilencven perc során mindkét csapat sokat tett azért, hogy ne hagyja el vesztesen a pályát. Végig kiegyenlített volt a mérkőzés, egyik fél sem tudott a másik fölé kerekedni. A helyzetek alapján talán közelebb álltunk a győzelemhez, de ez ma még büntetőből sem jött össze! Számunkra nagyon tanulságos meccs volt ez, mert akkora és annyi helyzetet nem lehet büntetlenül kihagyni, mint amit mi kihagytunk ezen a mai mérkőzésen! Ennek ellenére nem vagyunk elégedetlenek, továbbra is élvezzük a játékot! További sok sikert kívánok a Tereske csapatának!

Babicz András: – Azt gondolom, jól szórakoztak a kilátogató nézők, egy sokáig emlékezetes meccset produkált a két csapat. Huszonhat éve vagyok a futballpályán, de nem emlékszem ilyen kapusteljesítményre! Sokat elmond, hogy egy szögletből kaptunk gólt, egy olyan csapat ellen, ahol még a kispadon is jó csatárok ülnek. Mindkét csapat győzelemre játszott, sok helyzet volt, nyilván hazai oldalon több, de a mi játékunk is nagyszerű volt. Az egyenlítésünk után nagyon meleg volt az utolsó tizenöt perc, de mindent megúsztunk. Sajnos az ifjú játékvezető nem tudott felnőni a feladathoz, nyilvánvaló tizenegyesek maradtak el mindkét oldalon, ráadásul engedte, hogy egy-két hazai játékos olyan stílusban beszéljen vele, ami nem pályára való! Gratulálok mindkét csapatnak. Hajrá Tereske!

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.