Második félidei jobb játékunknak köszönhető fölényes győzelmünk Keszeg ellen

Patak SE – Keszeg SE  6 : 1 ( 2 : 0 )
Játékvezető: Sáfrány Szilárd ( Szabó Tibor, Bacsa Gyula )

Patak: Oláh R ( Szekeres L 64′ ) – Kürtössy O, Simó Zs, Csókási Cs, Mócsány R ( Szabó Z 68′ ) – Fritz I, Paulicsek M – Oravecz R, Várhegyi T ( Faludi T 59′ ), Németh L – Huttyán A ( Szabó L 59′ )

Keszeg: Muszta – Kapoun, Mezei, Lestyán ( Rojkovics T 5′ )( Gyetván A 82′ ), Gyurina – Irk, Gyetván T, Mészáros, Turcsán – Belencsák, Gombos

Gólszerzők: Várhegyi T ( 13′ ), Huttyán A ( 42′ ), Fritz I ( 63′ ), Oravecz R ( 76′ ), Németh L ( 82′ ), Oravecz R ( 85′ ) ill: Gombos D ( 57′ )

Sárgalap: Rojkovics T ( 25′ ), Irk B ( 52′ )

Kürtössy Ottó játékára ma sem lehetett panasz

Hazai környezetben készült csapatunk, hogy a Keszeg ellen tovább növelhesse pontjainak számát. A mérkőzés előtt a két csapat között hét hely és ugyanennyi pont volt a különbség a patakiak javára.
A mérkőzés is ennek megfelelően kezdődött, illetve kezdődhetett volna, ha már az első néhány percben pontosabbak vagyunk a kapu előtt! A tizenkettedik percben Huttyán ellen szabálytalankodtak szemben a kapuval tizenhat méterre. A szabadrúgást Várhegyi a sorfal mellett csavarta a kapuba! A vezető gól után meddő mezőnyfölényben játszottunk, említésre érdemes helyzet nélkül. Aztán az első félóra után gondolta úgy a csapat, hogy focizni is kéne egy kicsit, ekkor Németh került nagy helyzetbe, majd nem sokkal ezután Paulicsek is közel volt a gólszerzéshez, de sajnos mindketten hibáztak. A elmúlt fordulóba két kapufát is jegyző Oravecznek ma is sikerült a felső lécre durrantani, így ebből sem lett gól és már a 40. percben jártunk. A 42. percben aztán növeltük az előnyünket, Németh harcosságának köszönhetően a félpályánál labdát szerzett, majd jó ütemben ugratta ki Huttyánt, aki vezette a labdát néhány métert, majd a kivetődő kapus mellett a kapuba lőtt!

Védőinknek túl sok feladata nem volt, de Simó Zsolt a földön és a levegőben is úr volt!

a félidő előtt ez a gól kellett, hogy a folytatásban már valamivel magasabb fokozatra kapcsolva folytassuk a játékot, de néhány kósza kísérletnél, valamint Németh kapufájánál több nem volt a lábakban. Aztán szépen összehoztunk egy szépítő gólt a vendégcsapatnak az 57. percben, majd jöttek a frissítések. Előbb a komolynak látszó sérülést szenvedő Huttyán és Várhegyi helyére érkezett Szabó L és Faludi, majd nem sokkal ezután a kapuban Oláh helyett Szekeres, valamint Mócsány helyett Szabó Z folytatták. Paulicsek került helyzetbe, de lövése a bal kapufa tövéről vágódott vissza, de röviden szabadítottak fel a keszegiek és a tizenegyes pont magasságában álló Fritz igazítás nélkül lőtte a kapuba csapatunk harmadik gólját. Felélénkült a találkozó, Paulicsek, Szabó L, Oravecz és Faludi próbálkozását is tapssal jutalmazták a szurkolók, majd jött az újabb találat. A 76. percben jártunk amikor Oravecz cselezte be magát jobb oldalról két emberen keresztül, majd lövésébe ugyan bele ért a keszegi kapus Muszta, de a labda így is a kapuba kötött ki! A hajrá viszont már csak rólunk szólt Faludi próbálkozott ismét egy távoli lövéssel, ami alig ment kapu mellé, majd a 82. percben Németh is meglőtte a maga gólját! Oravecz tálalt a bal oldalon a védők mögé befutó Németh elé, aki a vetődő kapus kezei alatt juttatta kapuba a labdát. És még nem volt vége! Ha már mi gálánsan adtunk egy találatot vendégeinknek, akkor ők is hasonló módon viszonozták ezt nekünk öt perccel a mérkőzés vége előtt. Paulicsek szorításában a vendég védő inkább haza akarta adni a labdát, de elég rövidre sikerült, amire Oravecz csapott le és ezt a ziccert is gólra váltotta!
Csapatunk újabb győzelmével továbbra is őrzi harmadik helyét a táblázaton, szorosan tapadva az előttünk lévőkre! A mérkőzésen sérülést szenvedő Huttyán Attilának mielőbbi gyógyulást kívánunk! Szép volt fiúk! Hajrá Patak!

Bella Sándor: Az első játékrészben nem voltam elégedett csapatom teljesítményével, és nem első sorban az eredmény miatt, sokkal inkább a visszafogott játék miatt, amit nyújtottak a pályán a fiúk! A szünet után megpróbáltunk kicsit nagyobb sebességre kapcsolni, erre a vendégek szereztek gólt. Az utolsó félórában viszont felőröltük ellenfelünket, köszönhető a cseréinknek, akik jól szálltak be a játékba. Győzelmünk teljesen megérdemelt, a szimpatikus keszegi csapatnak további sok sikert kívánok!

Miklián Norbert: – Sok mondanivaló nincsen erről a meccsről…Gratulálunk a pataki csapatnak!

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.