Négy gól, két kapufa és egy kihagyott büntető a Nőtincs elleni utolsó hazai fellépésen

Patak FC – Nőtincs SE  4 : 0 ( 1 : 0 )
Játékvezető: Kovács Máté (Szolik Milán, Keresztes László)

Patak: Oláh R – Kürtössy O, Simó Zs, Csókási Cs, Szabó Z (Váró P 46′) – Horváth B (Pincze G 72′), Paulicsek M, Várhegyi T, Németh L (Mócsány R 70′) – Bogdány Zs, Pásztor G (Fábián L 38′)

Nőtincs: Kovács K – Fuchs, Kiss D, Bucsek, Dancsó – Gyuricza M, Hugyecz, Gyuricza G, Horváth I – Maglódi, Machás ( Gyuricza T 84’)

Gólszerzők: Németh L (42′), Bogdány Zs (64′, 89′), Váró P (85′)

Sárgalap: Bogdány Zs (76′) ill: Bucsek M (52′)

Kiállítva: Horváth I (Nőtincs 83′)

Az időjárás nem nagyon kedvezett az utolsó hazai mérkőzésünkre, a nagy köd megnehezítette a csapatok dolgát, de a pálya talaja sem segített. Tizenöt fő melegített, sérüléssel bajlódik Varga, Oravecz és Sinkovics. Más elfoglaltsága miatt Tóth, Rengő és Faludi sem állhattak a csapat rendelkezésére. A vendégcsapat tizenkét fővel érkezett a mérkőzésre.
Már az első percben vezetést szerezhettünk volna, de Horváth közelről a kapufát találta el. Ez a gyors helyzet adott egy kis lökést a csapatnak és egyből kézbe vette a kezdeményezést. Ez könnyen mehetett, mert a vendégcsapat láthatóan kontrákra állt be, tíz ember szinte állandóan a saját térfelén tartózkodott. Az első félórában több helyzetet is ki tudtunk alakítani, de Horváth, Bogdány és Pásztor sem tudott a kapuba találni egyik helyzetükből sem. A Nőtincs kontrái mindig tartogattak veszélyt, Oláh egy ízben bravúrral mentette meg kapuját a góltól. A félidő vége előtt aztán feltörtük a Nőtincs védelmét, egy kapu előtti kavarodás után Németh talált a kapuba így sikerült előnnyel fordulni.
A folytatásban gyorsan növelhettük volna az előnyt, de a javunkra megítélt tizenegyest Oláh gyengén rúgta és a vendég hálóőr megfogta. A játék képe annyiban változott, hogy a Nőtincs a hátrányban próbált többet támadni és bizony majdnem sikerült is az egyenlítés, de Oláh hatalmas bravúrral mentett! Érezhető volt, hogy az egy gólos előny nem életbiztosítás így a csapat továbbra is hajtott az újabb találatért. Túl az egy óra játékon egy bal oldalon futó támadás után a középre lőtt labdára Bogdány érkezett és közelről nem volt nehéz dolga a kapuba juttatni a labdát. Kürtössy egy bődületes felső kapufával jelezte, hogy a csapat még nem akar leállni, de nagy gól lett volna ez…
Nagyon érett már a gól, a vendégcsapat egyre jobban beszorult és a 85. percben Váró tizennyolc méterről nagy erővel lőtt a kapuba ezzel bebiztosítva csapata győzelmét. Az utolsó percre is tartogatott a csapat egy gólt, Mócsány lőtt középre amire Pincze és a vendégek kapusa érkezett. Végül Pincze kaparta ki a gesztenyét és a labda így Bogdány elé került aki ilyen ziccerben nem is hibázott!
A csapat rászolgált a győzelemre, a helyzetek alapján egy-két góllal több is lehetett volna, de ma ez is elég volt. A harcmodorunkon nem ártana majd kicsit feljebb csavarni és az értelmetlen vitatkozást a játékvezetővel és az ellenféllel pedig elhagyni. Szép volt fiúk! Hajrá Patak!

Bella Sándor: A nagy köd és a pálya talaja ma nagyon megnehezítette a dolgunkat. Mezőnyben jól játszottunk, helyzeteink is akadtak, de a lendület és a kreativitás ma elmaradt. Az is rosszul jött, hogy Pásztort sérülés miatt már a harmincadik percben le kellett cserélnem. A vendégeknek nem sok lehetősége volt, viszont azok komoly veszélyt jelentettek a kapunkra, de kapusunk ma is remekül védett. Igazából elégedettnek kéne lennem, mert lőttünk négy gólt, ezenkívül volt két kapufánk és egy kihagyott büntetőnk, nekem mégis van hiányérzetem. Fejpárbajt csak a védőink nyertek, középpályán csak kísérgettük az ellenfelet, elől meg kihagytuk a kihagyhatatlant is. Az elmúlt időszakban nagy volt a nyomás rajtunk, lehet kicsit fáradunk ezért nem hibáztatom a fiúkat, még egy meccs aztán pihenhet a társaság. Matyóka Feri barátomnak és csapatának további sok sikert kívánok!

id. Matyóka Ferenc: Ismételni fogom önmagamat. Helyzetkihasználásunk nagyon gyatra volt. Ha nem lövünk gólokat, nem szerzünk pontokat. Igaz, hogy tartalékos csapattal álltunk föl, nyolcvan percig jól bírtuk a mérkőzést, az utolsó tíz percben viszont már nem tudtunk kitartani. (Nógrádifutball.hu)

 

 

 

 

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.