Oravecz Roland duplája hozta a sikert Bernecebaráti ellen

Bernecebaráti-Kemence – Patak FC  0 : 2 ( 0 : 0 )
Játékvezető: Boda Viktor ( Szász Kornél, Pál Adrienn )

Bernecebaráti: Marót – Kiss I, Laczkó M, Tóth M ( Fabi 78’ ), Szabadkai ( Sági 89’ ) – Dombi D, Repiczki ( Pardi 86’ ), Pál, Busai – Dombi Zs, Forgács ( Sasvári 82’ )

Patak: Oláh R – Kürtössy O, Simó Zs, Csókási Cs, Mócsány R – Horváth B ( Krausz T 59′ ), Paulicsek M, Várhegyi T, Varga O ( Németh L 59′ ) – Oravecz R, Bogdány Zs ( Szabó Z 78′ )

Góllövő: Oravecz R ( 65′, 83′ )

Sárgalap: Forgács L ( 54′ )

Egy hét szünetet követően csapatunkra egy igazán jó mérkőzés várt, a Bernecebaráti-Kemence ellen léptünk pályára. Vendéglátóink tavasszal Honton játsszák a mérkőzéseiket, így tudtuk, hogy nem lesz könnyű azon a talajon futballozni. Voltak hiányzók, de legalább volt három csere lehetőség is, a hazaiaknál pedig öt.
Az első percekben a hazaiak nagyon rákapcsoltak, de lendületük nem tartott sokáig, szép lassan vettük át az irányítást ellenfelünktől. Küzdöttek a felek rendesen, a hazai részről kicsivel több szabálytalankodást jegyezhettünk föl, helyzet, komolyabb gólszerzési lehetőség egyik oldalon sem volt. Gól nélküli döntetlennel fordultak a csapatok, ahol már láthatóan nagyobb fokozatra kapcsoltak a mieink, igaz, a hazaiak állták a sarat…

Oravecz Rolandnak sokszor két védővel is meg kellett küzdenie, de így is két remeg gólt szerzett!

Igazán komoly helyzet az 55. perc tájékán volt, ekkor Bogdány lövését hárította bravúrral a hazai Kapus! A 61. percben a kereszt lécet is eltaláltuk, de gól még mindig nem volt. Egyre többet támadtunk, a hazai kapus sokat dolgozott! A frissen beálló Németh csavart balról a jobb felső sarok irányába, de Marót ezt is nagy bravúrral tolta szögletre! Jól játszott a csapat, mindenki a helyén volt és tette a dolgát becsülettel amit a pálya talaja megengedett. Németh kétszer is fejjel próbálkozott, de a háló még mindig nem rezdült meg. A hajrához közeledve Kürtössy végezhetett el szabadrúgást a saját térfeléről. A labdája Oravecz elé került, aki nem sokat gondolkodott, hanem egyből, a kapust megelőzve lőtte be csapatunk vezető gólját! Nagyszerű meglátás és remek egyéni teljesítmény eredménye a gól!
Jobb lett a meccs, bár eddig sem lehetett rá panasz, erőteljesebben próbáltak kapunk elé kerülni a hazaiak, de a mai mérkőzésen a Simó – Csókási páros valami egészen elképesztő teljesítményt nyújtottak! Ide jön még a két szélső védőnk Kürtössy és Mócsány szintén jó teljesítménye, és máris meg van miért nem volt könnyű a hazai csapatnak gólt szerezni. Ettől függetlenül érezte a csapat, hogy nem biztonságos az egy gól, így egyáltalán nem ült rá az eredményre, aminek a 83. percben meg is lett az eredménye egy nagyszerűen kivitelezett támadást követően! Középen hoztuk fel a labdát, majd a jobb oldalon fel futó Németh kapta, támadónk középre rúgta és az érkező Oravecz a kapust és védőjét is megelőzve estében lőtte a kapu közepébe saját és csapata második találatát!
Nem volt már sok idő hátra és bizony akadt a végére a hazai csapatnak is egy nagy lehetőség a gólszerzésre, de az erősen és pontosan meglőtt szabadrúgást Oláh nagy bravúrral tolta ki a bal alsó sarokból!
A mai nap egy igazán jó mérkőzést láthattak a kilátogató nézők, mind két csapat nyílt sisakkal játszott, de a végén ismét a mieink örülhettek és nem érdemtelenül. Szép volt fiúk! Hajrá Patak!

Esztergomi Zsigmond: Azt hiszem, a szezon legjobb mérkőzését játszottuk, egy kiváló ellenféllel! A kezdés után a vendégek megmutatták, nem véletlen bajnokok, de mi is felhúztuk a kesztyűt. Gyakran jó kontrákat vezettünk, megvalósultak a megbeszéltek. Úgy vélem, egy gyors és színvonalas meccset produkáltak a fiúk. Gólt is rúgtunk, de a síp ereje nagyobb volt az igazságénál. A második félidőre is volt forgatókönyv, ami megoldotta a szünet utáni nyomást. Úgy gondoltam, akár nyerni is tudunk. Páran kezdtek kicsit fáradni és ez hibát szült. Nem lehet egy Pataknak ajándéklabdát adni húsz méterre a kapunktól. Nagy volt a küzdelem, néha szikrázott, de sportszerű volt a játék. A második gólt is elkerülhettük volna, sajnos rosszul jött a kényszercsere a védelembe. Összességében nagyon jó mérkőzést láthatott a közönség. Köszönöm a játékot, a küzdelmet a srácoknak! Gratulálok a Pataknak a bajnoki címhez!

Bella Sándor:Nagyon nehéz volt játszani ezen a talajon, a labda sohasem úgy pattant, ahogy azt akartuk. Ennek ellenére nagyon fegyelmezetten és türelmesen futballoztunk. Jó ellenfelünk volt ma is, a hazai csapat is megtett mindent a pontszerzésért. Az első félidőben kiegyenlített volt a játék, talán egy kicsivel többet volt nálunk a labda, de ez helyzetekben nem mutatkozott meg. A második félidőben már pontosabbak és határozottabbak voltunk, már mi irányítottunk, aminek a hajrában két gól lett az eredménye! Büszke vagyok a srácaimra, mert ma megint meg mutatták, hogy mekkora csapategység van nálunk! (Nógrádifutball.hu)

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.