Parádés játékkal kiütéses siker a dobogósok mérkőzésén

Patak FC – Galgagyörk SE I.
Játékvezető: Dobsonyi László ( Szolik Milán, Szemesi Zsolt )

Patak: Pincze G – Kürtössy O, Csókási Cs, Mócsány R, Horváth B – Oravecz R ( Szabó L 53′ ), Paulicsek M ( Krausz T 61′ ), Várhegyi T ( Oláh R 82′ ), Varga O – Huttyán A ( Németh L 61′ ), Bogdány Zs.

Galgagyörk: Farkas ( Garaba 46’ ) – Makkai, Bagyal, Madarász ( Vida 87’ ), Simon – Szabó B, Gyurika, János D, Bölkény ( Katona 82’ ) – Túri A, Kovács R.

Góllövők: Bogdány Zs ( 14′, 36′, 43′ ), Huttyán A ( 18′ ), Varga O ( 39′ ), Pincze G ( 89′ – büntető )

Sárgalap: Bagyal B ( 31′ ), Szabó B ( 52′ ), Bölkény Sz ( 65′ ), Turi A ( 88′ )

Újabb erőpróba várt csapatunkra a tizennyolcadik fordulóban, a harmadik helyen lévő Galgagyörköt láttuk vendégül. A már korábban ismert hiányzók mellett, sajnos többel kellett számolni, viszont le telt Bogdány ötmeccses eltiltása, így ő már bevethető volt. Kellemes tavaszias időben és szép számú néző közönség előtt indulhatott el a találkozó. Alig telt el egy perc a mérkőzésből, amikor Bogdányt a vendégek kapusa csúnyán elkaszálta, de a játékvezető sípja valamiért néma maradt…

A védelmünk ma esélyt sem adott az ellenfélnek

A csapat olyan nyomást tett ellenfelére már az első perctől kezdve, hogy a vendégcsapat nem nagyon tudott ki jönni a szorításból, a labda kevés ideig volt náluk. Jól játszott a csapat, érett a gól is, amire az első negyedóra végéig kellett csak várni! ekkor az eltiltásából vissza térő Bogdány talált a kapuba. Még ugyan ebben a percben Huttyán találta telibe a felső lécet! Nagy fölényben játszottunk, nagy volt a játék fegyelem, focistáink élvezték a meccs minden pillanatát. A 18. percben Bogdány kapott labdát a felező vonalnál, amit lekezelt, kapu felé fordult, majd olyan passzal tálalt a védők mögül ki lépő Huttyán elé, hogy neki néhány lépés után a kifutó kapus fölött már csak egy finom boka mozdulattal kellett átemelni a labdát csapatunk második találatához. Nagy labda birtoklási fölényünk volt, sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, amiből akár egy – kettő gól is lehetett volna. Egy jobb oldali szöglet után a hosszú sarokra érkező Bogdány mindenkit megelőzve szerzett újabb gólt a 36. percben, majd három minutummal később a mérkőzés talán legszebb találata következett! A vendégek felszabadító lövése után a labda éppen a bal összekötő helyén, mintegy negyven méterre lévő Vargát „találta meg”, aki teketóriázás nélkül jobbal, nagy erővel kapura küldte, ami a felső léc alatt védhetetlenül csapódott a hálóba! Óriási dugó volt! A szünet előtt aztán Bogdány lőhetett szabadrúgást onnan, ahonnét néhány perccel korábban már próbálkozott, de akkor erőteljes lövését a vendégek kapusa nagy bravúrral kiütötte! Most is hasonló erős lövést eresztett kapura támadónk, és a mozdulni sem tudó hálóőr mellett a kapu közepébe lőtte a csapatunk ötödik, saját maga harmadik találatát! És ez még csak az első félidő volt!

Varga Olivér: bomba gól negyven méterről!

A pihenő után kissé le ült csapatunk játéka, de még így is nagy volt a fölényünk. A félidő elején egy sérülés miatt gyorsan kellett cserélni, majd nem sokára újabb cserék következtek. Továbbra is meg voltak a helyzetek, igaz az iram kissé alábbhagyott. Huttyán találatát les címén érvénytelenítette a játékvezető, de az ismét mezőnybe beálló kapusunk Oláh is egy hatalmas felső kapufát rúgott!
Az utolsó percben Bogdány ellen szabálytalankodtak, amiért járt is a büntető! A tizenegyesre letett labda mögé Kapusunk Pincze állt, aki értékesítette azt, és ezzel be állította a végeredményt!
A csapat ma nagyon jó felfogásban, nagyon elszántan és nagyon taktikusan futballozott. Nem volt gyenge pont, csapatrészeink jól segítették egymást, az ellenfélnek szinte esélyt sem adva. Sokat el mond, hogy tulajdonképpen kapura lövés nélkül játszották le a kilencven percet! Szép volt fiúk! Hajrá Patak!

 

Bella Sándor: A forduló mérkőzésének ki kiáltott összecsapás előtt derült ki, hogy jóval több hiányzóval kell számolnom, mint amennyiről korábban tudtam. Ennek ellenére a csapat szenzációs első félidőt produkált, aminek végére szinte kiütöttük ellenfelünket! Nagy taktikai fegyelemben játszott a csapat, szinte szóról szóra betartva mindazt, amit a mérkőzés előtt megbeszéltünk és kértem tőlük! Gólra törő játékunknak nem találta ellenszerét a vendég együttes, így szebbnél szebb gólokat szerezve ötször is mattoltuk a védelmüket a félidőig! A szünet után kissé le ült a játék, de még így is fölényben futballoztunk, a vendégcsapat igazából kapura lövés nélkül játszotta le a mérkőzést. Csapatom nagyszerű napot fogott ki és parádésan futballozott az amúgy szimpatikus és végig sportszerű Galgagyörk ellen. Büszke vagyok a fiúkra! A ‘györkieknek további sok sikert kívánok!

Deme Csaba: Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzésre számíthatunk. Ami sajnos igaz lett, már az induláskor kiderült, több játékos nem tud jönni. az első félidőbe nagyon belealudt a csapat, amit a Patak kihasznált. Utána már csak a tisztes helytállásban bíztunk, ami szerintem a második félidőben sikerült is. Védők nélkül nem sikerült azt a játékot játszanunk, amit a felkészülési mérkőzéseinken. De nem csüggedünk, megyünk előre a magunk elé tűzött célok eléréséért. Gratulálok a játékosaimnak! A Patak csapatának sok sikert kívánok! ( Nógrádifutball.hu )

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.