Parázs mérkőzésen, katasztrofális helyzetkihasználás mellett döntetlen Romhányban

Romhány SE – Patak SE  1 : 1 ( 1 : 0 )
Játékvezető: Kiss Zsolt ( Moldován Péter, Horváth Barbara )

Romhány: Oláh A – Ivanics, Hornyák, Kovács G, Tomis – Marsicki B, Nagy B ( Mudroncsik 86′ ), Kohári, Marsicki R ( Farkas 82′ ) – Hegedűs( Pribelszki 70′ ), Paróczi.

Patak: Oláh R ( Szekeres L 57′ ) – Kürtössy O, Fritz I, Paulicsek M, Mócsány R – Oravecz R, Faludi T, Várhegyi T, Németh L – Bogdány Zs, Szabó L ( Burai D 57′ )

Gólszerzők: Hegedűs M ( 9′ ) ill: Bogdány Zs ( 78′ )

Sárgalap: Nagy B ( 23′ ), Farkas B ( 83′ ) ill: Kürtössy O ( 93′ )

Szombati játéknapon, tizenhárom fővel készült csapatunk az újabb megmérettetésre Romhányban. Két középhátvédünket a Simó – Csókási párost sajnos nélkülöznünk kellet, de az állandó keretből Molnár és Szabó Z játékára sem számíthattunk.
A kezdő sípszót követően néhány erőtlen kísérletünk volt a gólszerzésre, de ezek semmiféle izgalmat nem okoztak a másik oldalon, akiknek szintén volt két próbálkozásuk, majd a kilencedik percben a harmadik már gólt ért. Védelmünk bealudt kissé, így egy visszagurított labdából a jobb alsó sarokba lőtték vezető góljukat a Romhányiak. Ez a gól ébresztette föl a csapatot, majd ezután egyre-másra dolgoztuk ki a helyzeteket. Néhány meddő kísérlet után Oravecz előtt adódott az egyenlítési lehetőség, de miután tisztára játszotta magát, csúnyán fölé lőtt. Aztán ismét Oravecz, majd Németh is próbálkozott, kevés sikerrel. Ekkorra már mi irányítottuk a játékot, mezőnyben mind két csapat jól játszott, de a helyett, hogy már vezettünk volna, még mindig vesztésre álltunk. A hazai csapat gyors kontrákkal igyekezett újabb gólt szerezni, de vagy védőink tisztáztak, vagy ők is elhibázták a lehetőségeiket. Majd Bogdány került gólhelyzetbe, de ő is fölé durrantott. Egy eladott labdából viszont majdnem újabb gólt ért el a Romhány, de a keresztbe belőtt labdáról jócskán lemaradt a hazai támadó. A másik oldalon Oravecz vette át remek ütemben a labdát, majd amikor már lőni akart a földre került, miután a kapus gyanús körülmények között elsodorta. Nyomott a csapat, a hazaiaknál csak néhány passz erejéig volt a labda, Bogdány háromszor is komoly helyzetbe kerülhetett volna, ha kicsivel elszántabb, harciasabb. Lőttünk már szinte mindenhonnan, Oravecz és Faludi is próbált, előbbi közelről, utóbbi távolról a kapuba találni, de hiába! Úgy látszik be vagyunk oltva gól ellen!
A második félidőben egy szép jelenettel kezdtünk, Németh sarokkal tette vissza a labdát Oravecz elé, aki egy csel után középre tette, de Bogdány hat méterről az üres kapu mellé lőtt estében. Ezután egy darabig komolyabb helyzet nélkül, de egyre nagyobb feszültségben folyt a játék, amit igazából a mérkőzés egészében a hazaiak kreáltak. Ekkor már a hazai csapat védekezett, de kontrái bizony veszélyesek voltak, bár komoly helyzet nekik ezekből nem volt. Oravecz és Németh hozhatott volna ki többet az előttük adódó lehetőségből, majd a csereként beállt Szekeresnek kellett résen lennie egy távoli lövésnél.
Egy érdekes jelenet következett, Német lendületben vitte el a labdát a jobb oldalon, még lerántani sem tudták, beadását Bogdány vette át, akit hátulról elkaszáltak! A nyilvánvaló büntető viszont elmaradt! ( A játékvezető a mérkőzés után elismerte tévedését és elnézést kért… ) Elérkeztünk a 78. perchez, Várhegyi végezte el a szögletet és a rövidre érkező labdát Bogdány a védő lába között közelről juttatta a kapuba! Ami nem ment ziccerből, az most sikerült egy szerencsésnek mondható módon. A hátralévő perceket a győzelemre tettük fel, de előbb még a mi kapusunknak Szekeresnek kellett védenie, majd kétszer a hazai hálóőrnek, de a hálók már nem rezdültek meg így ezen a meccsen is meg kellett elégednünk az egy ponttal.
Jó szériában van a csapat, jól megy a játék is, a gólfelelősöknek viszont a folytatásra össze kell szedni magukat, így lesz teljes a játékunk! Hajrá Patak!

Seres István: Három nagyon fontos hiányzónk volt már harmadik mérkőzés óta. Kisebb késéssel kezdtük a méltán rangadót. Nagy iramú találkozó kerekedett az összecsapásból. Aki kint volt nézőként, élvezetes mérkőzést láthatott. Belső résztvevőként még feszült is volt. Sok volt vendégeink követelése a játékvezető felé, amit legtöbb esetben meg is kaptak, még ok nélkül is, csak azért, mert hangot adtak mindennek. Sajnos a lehetőségeink utolsó mozzanatai pontatlanok voltak. Viszont a vendéghelyzeteknél rendre odaértünk, volt, hogy hárman is biztosítottunk! Közel nyolcvan percig vezettünk, így egy kicsit bosszant, hogy nem tudtunk nyerni, főként azért, mert egy szerencsétlen góllal tudtak pontot menteni vendégeink. Sok helyzet volt mindkét csapat előtt, tényleg izgalmas rangadót játszottunk. További sok sikert kívánok a Pataknak. Mi pedig dolgozunk tovább, hogy még többet tudjunk visszaadni a labdarúgásból, és minél jobb eredményt érjünk el! Hajrá Romhány!

Bella Sándor: – Parázs hangulatú mérkőzésen vagyunk túl, ahol megint meg kellett elégednünk az egy ponttal. Az első tíz percet leszámítva, nyolcvan percen keresztül a mi játékunk dominált, ez labdabirtoklásban és helyzetekben mutatkozott meg leginkább. Sajnos a gólok ma sem jöttek, így ismét játékba tartottuk ellenfelünket, akik mentek, küzdöttek is becsülettel. A góllövéssel továbbra is hadilábon állunk, Katasztrofális a helyzetkihasználásunk, nem értem ziccer helyzetben min gondolkodunk még, sokat kivárunk és ez miatt góloktól esünk el!

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.