Pontmentés az utolsó percben

Rétság VSE – Patak SE  2 : 2 ( 1 : 1 )
Játékvezető: Sáfrány Szilárd ( Rácz Dániel, Kiss Dávid Barnabás )

Rétság: Ruzsa – Tövis, Benkocs, Fábián, Rácz A – Maglódi ( Dezső T 75′ ), Zsíros ( Bajzek 59′ ), Havay B, Durján – Kenyeres, Pintér ( Hekli ( 88′ )

Patak: Szekeres L – Kürtössy O ( Szabó Z 62′ ), Simó Zs, Paulicsek M, Horváth B – Molnár M, Várhegyi T, Németh L, Szabó L – Bogdány Zs, Oravecz R

Gólszerzők: Durján Cs ( 42′ ), Kenyeres O ( 80′ ) ill: Bogdány Zs ( 5′, 90′ )

Hiába volt több helyzetünk, ma még a tizenegyeseket is elhibáztuk.

Még szinte el sem kezdődött az idei pontvadászat, csapatunknál egyre tetőznek a bajok. Kapusunk Pincze Gábor bokatörése után még csak lábadozik, egy hete pedig középpályásunk Varga Olivér szenvedett súlyos autóbalesetet ahol eltört a gerince. Olivért megműtötték, jól van. Az előző fordulóban sérülés miatt idő előtt lecserélt Burai Dávid sem jött rendbe, de Mócsány Roland derékbántalmai és Faludi Tamás fogproblémái sem javultak, így ők is kihagyták a mai mérkőzést, akárcsak Csókási Csaba, aki már korábban jelezte, hogy a szombati meccsen nem számíthatunk játékára. A héten igazolt Oravecz Roland viszont már játszhatott, így tizenkét játékos készülhetett Rétság ellen megszerezni a három pontot.
Jól kezdődött számunkra a találkozó, Bogdány már az 5. percben vezetést szerzett, de a folytatásban képtelenek voltunk növelni az előnyünket. Fásult, erőtlen focit játszott a csapat, helyzeteink így is megvoltak, de minőségi kivitelezéseiről jobb nem beszélni…
Az első játékrész végén a 42. percben a hazaiak egy jól eltalált lövéssel egyenlítettek, de két perccel később mi jutottunk büntető rúgáshoz miután Bogdányt csak szabálytalanul tudták szerelni. A sértett végezhette el a tizenegyest, de a hazai hálóőr kiütötte a középre tartó labdát.
A második félidőre átszerveződött némileg a csapat, de így sem sikerült előnyt szerezni, sőt a hazaiak támadtak többet, mert a pataki játékosok szinte minden csapatrészben el tudták veszíteni a labdát.
A kaput már körbe gurigattuk, már csak bele kellett volna találni, és erre ismét egy büntető lehetett volna a legjobb lehetőség a 72. percben. Németh végezte most el a tizenegyest, de ezt is kivédte a hazai kapus és a fekete leves még csak ezután jött! Kenyeres lépett ki erősen lesgyanús helyzetben, majd egyedül vezethette kapura a labdát és ilyen ziccerben már nem hibázott és máris a Rétság vezetett.
Az utolsó percekben még több kísérletet tettünk, hogy legalább az egy pontot megmentsük, aminek az utolsó percben lett meg az eredménye Bogdány újabb találatával.
Egyetlen mondatban a mai mérkőzés: aki két tizenegyest is ki hagy egy meccsen, az nem érdemel győzelmet!

Havay Zoltán: Sajnos a forduló előtt egy szomorú gyászhírt kaptunk. Egykori csapattársunk, Vidák Goran elhunyt. Nagyszerű embert és sporttársat vesztettünk el vele. Ezúton is fogadja őszinte részvétünket a család, a Rétság VSE nevében. Nyugodj békében, legyen könnyű számodra a föld! Sportszerű mérkőzést játszottunk. Szerintem egy megye hármas szinthez képest mindvégig elég jó iramú meccs volt. Mindkét csapatnak megvoltak a helyzetei, sikerült a kapusunknak kifogni két büntetőt, valamint nagyon jó teljesítményt nyújtott. Úgy érzem, hogy helytálltunk, sikerült kiegyenlítenünk majd megfordítani az állást. Sajnos az utolsó percben, egy kis figyelmetlenségből adódóan nem tudtuk megnyerni a mérkőzést és kiegyenlítettek a vendégek. Ez miatt egy kicsit szomorú vagyok, de büszke vagyok a csapatomra! Ha a hátralévő meccseinket ilyen hozzáállással és akarással fogjuk játszani, akkor jó eredményeket érhetünk majd el. Sok sikert kívánok a Patak Csapatának! Hajrá Rétság!

Bella Sándor: Az elmúlt másfél év jó szereplése után láthatóan leült csapatom játéka, kicsit elkényelmesedtünk, kicsit öregurasan játszunk, várjuk a sültgalambot! Nem keresünk kifogásokat, ki volt, ki nem volt, nem másban keressük a hibát, hisz voltunk tizenegyen a pályán, akárcsak az ellenfél. De addig, amíg tizenhét méterről minden lövésünk gyengébb, mint a lepkefing, addig, amíg a ziccereket sem vagyunk képesek belőni és addig, amíg egy meccsen két büntetőt is elhibázunk, addig csak is magunkban keressük a miértet! A múlt héten súlyos autóbalesetet szenvedő játékosunknak, Varga Olivérnek a csapat és a szurkolók nevében is mielőbbi felépülést kívánunk! Visszavárunk Olivér! ( Nógrádfoci.hu )

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.