Rangadó győzelem a tavaszi nyitányon

Patak FC – Dejtár SE  2 : 1 ( 1 : 0 )
Játékvezető: Csillik Bence Levente ( Szikora Dávid, Rác Dániel )

Patak: Oláh R – Kürtössy O, Simó Zs, Mócsány R, Horváth B – Várhegyi T – Oravecz R ( Szabó B 65′ ), Paulicsek M, Krausz T, Varga O ( Szabó Z  90′ ) – Huttyán A ( Németh L 87′ )

Dejtár: Kopó – Balla, Szorcsik, Gál N, Varga G – Csabai ( Gál B 87’ ), Trubin, Pap, Kürtössy K – Gál M ( Balatoni 77’ ), Jakus ( Lázár ( 58’ )

Góllövők: Varga O ( 6′ ), Oravecz R ( 63′ ) ill: Kürtössy K ( 76′ )

Sárgalap: Horváth B ( 54′ ), Oláh R ( 80′ ), Mócsány R ( 89′ ), Várhegyi T ( 92′ ) ill: Kürtössy K ( 24′ ), Gál N ( 26′ ), Varga G ( 42′ ), Pap I ( 80′ )

A tavaszi nyitányra, azon belül egy igazi derbire a harmadik helyen álló Dejtár elleni örökrangadóra készültünk! A vendégeknek utoljára több mint öt éve 2016 szeptember 25-én sikerült győzni, akkor hazai pályán 3 : 0 arányban Lázár Péter és Gál Norman két góljával! Most a két dobogós csapat egyértelmű célja a győzelem volt és ez előre vetítette, hogy izgalmas mérkőzésre számíthatnak, akik kilátogatnak a találkozóra. Az előzetes híreknek megfelelően csapatunknál voltak nagyobb gondok, Csókási, Pásztor, Bogdány sem játszhatott, de nem volt Faludi és Fritz sem, így a kezdőben a sérült Oravecz került az utolsó pillanatban!

Mindkét oldalon akadt helyzet, végül hazai győzelmet könyvelhetett el a szép számban kilátogató néző közönség.

Jól indult számunkra a mérkőzés, mert a negyedik percben a kapusról kipattanó labdát Varga O lőhette volna a Dejtári kapuba, de mivel kivárt, így oda lett a helyzet, de két perccel később egy szép találattal vezetést szerzett csapatunknak! Nem igazán tudott egyik csapat sem a másik fölé kerekedni, túl sok volt a hiba, a rossz döntés mind két oldalon, viszont a küzdelemre nem lehetett panasz. Kürtössy O tarolta le a vendégek kapitányát a kaputól tizennyolc méterre! A szabadrúgást Gál N nagy erővel küldte kapura, de Oláh nagy bravúrral kiütötte a jobb alsó sarokra tartó labdát!
tovább próbálkozott mind két csapat, de komoly helyzetig egyik sem jutott, viszont a szép számú néző sereg nem unatkozott! Előbb hazai oldalon Huttyán kerülhetett volna nagyon jó helyzetbe, de a vendég portás az utolsó pillanatban tisztázott csatárunk elől, majd Pap I akár egyenlíthetett is volna, de miután tisztára játszotta magát, kapusunk eszén már nem tudott átjárni, Oláh lábbal védte az ötösről leadott lövést! Hazai vezetéssel mentek pihenőre a csapatok, és a szünetben egyik csapat sem cserélt. A folytatásban Oravecz növelhette volna az előnyt miután szépen játszotta be magát a tizenhatoson belülre és már csak a kimozduló kapussal állt szemben, de óriási ziccerben a kapu fölé lőtt! Válaszul Pap a jobb oldalról, az alapvonalról adott középre, de Jakus két védő kíséretében lemaradt a labdáról. Varga O adott remek labdát Huttyánnak, aki kapura tört, de a kimozduló kapus előtt rálépett a labdára, így egy nagyot esett, szerencsére sem neki, sem Kopónak nem esett baja!
Aztán végre ismét gólnak örülhetett a Pataki közönség! A 63. percben a Dejtári támadást Simó állította meg Paulicsekkel közösen, majd az utóbbi pazar labdával indította Oraveczet, aki néhány lépés után mintegy tizenhét méterről a kifutó Kopó fölött a kapu közepépe emelt! A cserként beálló Szabó B jó ütemben ugratta ki Vargát, de Kopó ismét jól jött ki a kapuból és időben tisztázni tudott.
Szépített a Dejtár! a 75. percben egy előre lőtt labdát fejeltek vissza, majd Pap helyezte ki jobbra, Mócsány nem tudott közbe avatkozni, így Kürtössy K zavartalanul mehetett a kapu felé, majd az ötös sarkáról a kapu közepébe lőtt! Így ismét izgalmassá vált az utolsó negyedóra! Egy meg csúsztatott labdára Pap indult, de védőnk Simó jól fedezte a labdát, mire a vendégek támadója a kapujából kiinduló Oláhra rá lökte védőnket! Amellett, hogy ez igen sportszerűtlen volt, ez mellett nagyon veszélyes is, mert nagyon könnyen súlyos sérülést is szenvedhetett volna Simó! Szerencsére ez nem történt meg és egy kisebb kakaskodás után a kedélyek is le csitultak, majd zárásként a Dejtár mintegy húsz méterről rúghatott szabadrúgást, de az fölé ment, így ismét Pataki győzelmet hozott az örökrangadó! Szép volt fiúk! Hajrá Patak!

Bella Sándor: Kicsit tartottam a mérkőzéstől, mert kulcs posztokról hiányoztak játékosok, akiknek a pótlását más posztokról kellett meg oldanom, ezáltal a szokásos hadrendünket is meg kellett változtatni! Jó meccs volt, igaz nem színvonalban, hanem küzdelemben, ahol mindkét oldalnak megvoltak a lehetőségei a gólszerzére, amiből mi kettőt, a Dejtár egyet értékesített, igy azt mondhatom, hogy nagy küzdelemben, kis szerencsével, de megérdemelten nyertük meg a rangadót! Örülök, hogy senki nem sérült meg, további sok sikert a Dejtár csapatának!

Balga Ferenc: Sajnos az utolsó pillanatokban derült ki, hogy a két legjobb támadónkra nem számíthatunk, ezt meg is éreztük. Gólszerzési lehetőségekben kiegyenlített volt a mérkőzés, amiket a Patak használt ki jobban, nekünk egyszerűen a kapu előtt remegett a lábunk, döntő helyzetekben nem voltunk élesek. Úgy gondolom, mezőnyben jobbak voltunk, de ellenfelünk jobban alkalmazkodott a körülményekhez, és egy egyszerű, rutinosabb játékkal ismét győzni tudtak. Egy döntetlent minimum érdemeltünk, és egy kis szerencsével akár a három pontot is elhozhattuk volna, de hát, ilyen a foci, apró dolgokon múlik a meccs kimenetele, főleg egy ilyen rangadóé. Gratulálok a Pataknak! ( Nógrádifutball.hu )

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.