Remek játék és megérdemelt győzelem a Bernecebaráti elleni mérkőzésen

Bernecebaráti-Kemence SE – Patak FC  0 : 3 ( 0 : 1 )
Játékvezető: Kovács Máté (Szemesi Zsolt, Horváth Barbara)

Bernecebaráti: Marót A – Imre F, Tóth K (Sági Cs 89’), Vígh Á, Tóth M – Szilágyi B (Bálint T 72’), Pál L, Gáspár E, Busai B – Richter M (Koczó D 53’), Forgács L

Patak Pincze G (Oláh R 80′) – Kürtössy O (Tóth A 63′), Simó Zs (Fábián L 4′), Csókási Cs, Mócsány R – Horváth B, Váró P (Szabó L 77′), Várhegyi T, Dombi D (Németh L 46′) – Oravecz R, Pásztor G.

Gólszerzők: Pásztor G (33′), Oravecz R (50′), Csókási Cs (85′ – büntető)

Sárgalap: Tóth M (6′), Imre F (42′)

Már a hét közepén kiderült, hogy gólerős támadónk Bogdány Zsolt korábbi sérülése miatt ki fogja hagyni a ‘bernecei találkozót, így az ő játékával nem számolhattunk. Ennek ellenére így is erős kerettel és létszámmal készült csapatunk a láthatóan lelkes hazaiak ellen. Hazai oldalon tizenöt, a vendég részről tizenhat játékos melegített…

Belső védőink egy-egy büntetőt rúghattak a mai mérkőzésen! Csókási Csaba (17) belőtte, Mócsány Roland (5) kihagyta.

Pataki részről rosszul indult a mérkőzés! A 2. percben Simó Zsolt lába egy mozdulatnál letapadt és eddig sajnos úgy néz ki, hogy sérülése súlyosabb, mint gondoltuk! Belső védőnket Fábián váltotta, ami azzal is járt, hogy védelmünket meg kellett bontani már az első percekben. Ez szerencsére nem okozott különösebb gondot, csapatunk nagyon hamar kezébe vette az irányítást és egy fegyelmezett szép futball kezdett kialakulni. Egy támadás végén Dombi szerezhette volna meg a vezetést, de lövésénél rossz megoldást választott, így oda lett a lehetőség. Bátran futballozott a csapat, támadóink tele voltak energiával, a hazai védők nem nagyon tudtak mit kezdeni az ördöngősen cselező csatár párossal. A 20. percben nem is tudtak csak szabálytalankodni a tizenhatoson belülre betörő Oravecz ellen, így az ítélet jogosan, tizenegyes! Mócsány végezte el, de nagyon rosszul találta el a labdát, ami így csúnyán mellé ment! A csapatot nem törte meg a kihagyott büntető, továbbra is nyomás alatt tartották a hazai kaput, a házigazdáknak ekkor még nem  volt komoly helyzete sem. A 33. percben szereztünk vezetést egy újabb ígéretes támadás után, Pásztorhoz került a labda, aki két csellel tisztára játszotta magát, majd közelről a kapu jobb alsó sarkába lőtt! Próbálkozott a csapat, hogy a pihenőig még betaláljon, de már nem sikerült újabb gólt szerezni.
A második játékrészben sikerült gyorsan gólt lőni, Oravecz tekert parádésan a kapu jobb oldalába! Ez fontos gól volt, megadta a folytatásra az alaphangot csapatunknak. Közben óriási ziccer maradt ki a hazai oldalon! Jobb oldali ‘bernecei akció után középre belőtt labdára a túloldalon nem volt csak hazai játékos, aki öt méterről lőhetett kapura, de Pincze óriási bravúrral mentette meg kapunkat a góltól! Felszabadultabb lett a játék, helyenként nagyon is tetszetősen futballozott a csapat! Már nem csak helyzetekig, de ziccerekig is eljutott, és hogy ezekből nem lett gól, nem a támadóink hibája volt, hanem a hazai kapus parádés védései akadályozták meg, hogy nagyobb legyen a külömbség! Több alkalommal mentette meg kapuját a góltól! Már a 85. percben jártunk, amikor Pásztor cselezgetett a büntető területen belül, majd amikor már fordult volna kapura elesett. A játékvezető azonnal a tizenegyespontra mutatott, teljesen jogosan ismét. Ezt a büntetőt Csókási Csaba végezte, aki nagyon higgadtan, nagy erővel vágta a jobb felső sarokba a labdát!
A játék képe alapján csapatunk győzelme teljesen megérdemelt, egyénileg és csapatként is teljesen rendben volt a társaság. A játék, az akarat és a játékfegyelem a korábbi évek futballjához kezd már hasonlítani! Így kell ezt csinálni! Szép volt fiúk! Hajrá Patak!

Németh Krisztián: Az elmúlt három hétben az első három helyezettel játszottunk. Ebből hellyel-közzel jól sikerült kijönnünk, akármilyen eredmények is születtek. A ’Vadkertet le tudtuk győzni hazai pályán. Dejtáron sajnos nem tudtunk maradandót alkotni a meccselőzmények miatt. Itt pedig egy jó játékerőt képviselő Patakot fogadunk. Azt mondom, hogy az első félidőben húsz-harminc percig voltak lehetőségeink , majd a második játékrészben is volt két-három adódó helyzet, de a mérkőzés képe alapján, kivette a srácokból az elmúlt hét a kellő odafigyelést. Nem tudtunk kellőképpen odakoncentrálni. Kicsit mintha fejben elfáradtunk volna. Nem hiába, mert ez a három csapat ott van a bajnokság elején. A Patak eléggé ránk erőltette az akaratát és átadtuk a közepét nekik, amit nem lett volna szabad. Hátulról felrugdostuk a labdát, nem próbáltunk meg úgy játszani, mint a ’Vadkert ellen. Ez sajnos rányomta a bélyegét a focinkra. Az első félidőben egy kihagyott tizenegyes után gólt lőtt a Patak, ami kissé megtörte a társaságot. A második felvonásban már elfáradtunk mentálisan. Tettük a dolgunkat, de már nem annyira hatékonyan, mint az eddigi meccseken. Azt mondom, nem szabad csüggedni! Fel a fejjel! Nincsen semmi baj. Ebből csak tanulnunk kell. Van hova fejlődnünk. Ugyanúgy bízom a srácokban. Nekik pedig hinni kell magukban! Gratulálok az ellenfélnek! Megyünk tovább. Csináljuk a dolgunkat. Ahogy az elején is jeleztem, a tavasz jó tanulás lesz egymás részére is, illetve más csapatok ellen, milyen játékerőt képviselünk. Úgy érzem nincs itt semmi baj. Kicsit kondiban javulnunk kell. Ez a félév az ismerkedésről szól, és arról, hogy élvezzük, játsszuk a focit. Senkit nem lebecsülve, most már úgymond könnyebb mérkőzések jönnek.

Bella Sándor: Három fordulóval ezelőtt megszakadt egy nem mindennapi győzelmi sorozatunk, talán itt volt már az ideje… túl vagyunk rajta, bánkódni biztosan nem fogunk miatta, ellenkezőleg, nagyon is büszkék vagyunk az 56 meccses győzelmi szériára! Egy teher lekerült a vállunkról. Azóta két rangadónak beillő mérkőzést játszottunk, amit sikeresen lehoztunk, láthatóan fegyelmezettebb és dinamikusabb játékkal, mint korábban. Szeretnénk a továbbiakban is hasonló felfogásban futballozni, így természetesen hétvégi szomszédvári rangadón az Érsekvadkert ellen is. Nincs új a nap alatt, a két csapat jól ismeri egymást, az elmúlt években érmes helyezésekért küzdött a ’vadkert is. Számunkra mindegy ki az ellenfél, minden mérkőzésen jobban meg kell küzdenünk a sikerért, mint vetélytársainknak. Van egy út, amit kijelöltünk magunknak, ezen szeretnénk járni továbbra is! Vasárnap délután biztosan jókora érdeklődés fogja kísérni a találkozót, ahol mindkét csapat oda fogja tenni magát. Bízom egy színvonalas, küzdelmes, de mindenképp sportszerű mérkőzésben! Sajnos a múlt héten újabb meghatározó emberem esett el a további küzdelmektől, Simó Zsolt sérülése súlyosabb, mint gondoltuk, rá a szezon további részében már nem, számíthatunk! Sérülés miatt Bogdány Zsolt is kihagyta az előző fordulót, az ő játéka is kérdéses még. Persze rajtuk kívül is lehetnek még hiányzók, amik majd később derülnek ki. (Nógrádifutball.hu)

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.