Rolandok góljaival győztük le a jól játszó Rétságot

Patak FC – Rétság VSE 2 : 1 ( 1 : 0 )
Játékvezető: Kiss Tamás ( Pál Adrien, Boda Viktor )

Patak: Oláh R ( Pincze G 46′ ) – Kürtössy O, Simó Zs, Csókási Cs, Mócsány R – Horváth B ( Oravecz R 46′ ), Krausz T ( Németh L 65′ ), Várhegyi T, Varga O – Bogdány Zs, Pásztor G

Rétság: Pataki – Tövis, Benkocs, Molnár M, Pásztor ( Rózsa 52’ ) – Mák, Durján ( Homolya E 55’ ), Havay B, Szklenár – Kenyeres, Homolya A ( Ragács 55’ )

Góllövők: Mócsány R ( 37′ – büntető ), Oravecz R ( 82′ ) ill: Molnár M ( 63′ )

Sárgalap: Mócsány R ( 60′ ) ill: Benkocs B ( 48′ )

A bajnokság ötödik helyén álló Rétságot fogadtuk a 23. fordulóban. Kicsit sem vehettük ezt a mérkőzést félvállról, mert amennyiben nyernek a vendégek felléphetnek a dobogó harmadik fokára és a következő meccseiken meg is erősíthetik azt a pozíciót. De nekünk sem volt tét nélküli ez a találkozó, hiszen öles léptekkel haladunk célunk, a bajnoki cím megszerzése felé! Borítékolható volt tehát, hogy egy izgalmas mérkőzés elé nézhetünk!

Egy helyzet a sok közül, Várhegyi Tamás szabadrúgása néhány centivel kerülte el a kaput.

Csapatunk kezdeményezte az irányítást a kezdő sípszót követően, de az elején még inkább csak kóstolgatták egymást a csapatok. Aztán szépen jöttek a helyzetek, sajnos a gól el maradt, a kapufát viszont kétszer is el találtuk, de Oláh egy alkalommal bravúros védéssel akadályozta meg, hogy a vendégcsapat gólt szerezzen! Ez mellett volt még egy nagy lehetősége a Rétságnak, de az is kimaradt. Varga tolta meg a labdát a tizenhatoson belül, mikor a vendég védő rossz ütemben, késve csúszott be, így elkaszálta játékosunkat, amiért jogosan járt is a büntető! a Tizenegyest Mócsány magabiztosan értékesítette, ezzel szereztünk vezetést! Jó meccs volt, ez az egy gól nem volt életbiztosítás, mert a Rétság jól futballozott, és milyen jó lett volna, ha a félidő utolsó percében gólra váltjuk egyik legnagyobb helyzetünket! Pásztor vezette a kapusra a labdát, de a kivetődő kapust találta telibe, akiről a labda Bogdány elé került, de ő is a kapusba bombázta a labdát!
Két helyen változtatott a csapat a második félidőre, a kapuban Pincze jött Oláh helyett, a középpályán Oravecz váltotta Horváthot. A mérkőzés továbbra is jó színvonalon folyt, kis fölényt ugyan ki harcoltunk, de előnyünket nem tudtuk növelni. A vendégcsapat kontrákat és átlövéseket erőltettek jobban, de nekik sem hozott eredményt. Egy óra játék után szabadrúgást végezhettek el a jobb oldalról, közel a félpályához. A kapu elé belőtt labdát kisebb kavarodás után egykori játékosunk Molnár piszkálta a kapunkba! A mérkőzés innentől lett igazán izgalmas és egyúttal élvezetes! Pörögtek az események, Bogdány újabb kapufát lőtt, Varga közeli fejesét védte a kapus, Pásztor jobbról leadott lövése alig ment el a bal sarok mellett… Az idő egyre fogyott, csapatunk pedig mindenáron meg akarta nyerni a találkozót. Maroknyi szurkolónk folyamatosan űzte előre a csapatot, aminek a 82. percben meg is lett az eredménye! A vendégek röviden szabadítottak föl, ráadásul éppen Oravecz irányába, aki igazítás nélkül, fél fordulatból egyből vissza rúgta a labdát, ami a jobb alsó sarokba kötött ki! Óriási energia szabadult föl a csapatba, és a hátralévő néhány percben biztosan őriztük előnyünket, bár a legvégén ismét nekünk volt lehetőség gólszerzésre, de nem sikerült be találni, így egy kiélezett mérkőzésen, de megérdemelten tartottuk itthon a három pontot a mai napon nagyon jó teljesítmény nyújtó Rétsággal szemben.

Bella Sándor: Ma egy nagy lépést tettünk a bajnoki cím megszerzése érdekében! A Rétság méltó ellenfél volt minden tekintetben, így győzelmünk felértékelődik. Izgalmas és nagyon küzdelmes találkozó volt, ahol rúgtunk három kapufát és dolgoztunk ki sok helyzetet, de a vendégcsapat támadásai is hordoztak veszélyt magukban. Keményen meg dolgoztunk a mai sikerünkért, büszke vagyok csapatomra, mert egy percig sem adtuk fel, bele hajtottuk egymást a győzelembe! A Rétságnak sem kell szégyenkeznie, mert jól játszottak, emelt fővel jöhettek le a pályáról! A magam és csapatom nevében köszönöm Havay Zoli barátom kedves és megható köszöntését! További sok sikert kívánok a Rétság csapatának!

Havay Zoltán: Egy küzdelmes, jó iramú mérkőzést játszottunk a Patak csapatával, de a szerencsésebb csapat nyert. Nagyon büszke vagyok a csapatomra! Megvolt az esélyünk a győzelemre is. Sok sikert kívánok a Patak csapatának a bajnokság megnyerésére! Hajrá Rétság! (Nógrádifutball.hu)

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.