Szép sikerrel kezdte meg csapatunk az új pontvadászatot

Nógrádsipek SE – Patak FC  3 : 6 (2 : 3)
Játékvezető: Trubin Balázs (Menczel József)

Nógrádsipek: Strehó – Végh Á, Farkas, Pityi, Galcsik (Végh F 74′) – Percze (Kovács B 46′)  – Csernák, Kelecsényi – Veréb, Mócsány G (Varga F 46′), Árva.

Patak: Oláh R – Kürtössy O, Váró P, Mócsány R, Fábián L – Oravecz R, Várhegyi T, Németh L, Dombi D – Takács G, Forgács L.

Góllövők: Farkas N (9′), Veréb D (43′), Kovács B (68′) ill: Németrh L (18′), Forgács L (21′, 51′), Fábián L (32′), Takács G (77′, 81′)

Sárgalap: Kelecsényi G (64′), Farkas N (77′) ill: Kürtössy O (71′)

A huszonhatos keretből mindössze tizenegy játékos volt bevethető a 2023-2024-es bajnoki nyitányon, ahol csapatunk idegenben, Nógrádsápon lépett pályára. A kánikulai melegben csere nélkül bizony embert próbáló feladat volt. Házigazdáinknál is voltak távol maradók, de legalább náluk három frissítési lehetőség is volt.
Csapatunk elég tompán kezdett, langyos, pontatlan volt a játékunk, így nem csoda, ha a lelkes hazai csapat vezetést szerzett már a 9. percben. A nem várt hazai találat felébresztette a társaságot és nagyobb fordulatra kapcsolt, viszont szembetűnő volt a sok pontatlanság, taktikai fegyelmezetlenség. Akart és küzdött is a csapat, de ezek hibák miatt magunknak tettük nehézzé az amúgy sem könnyű találkozót.

A következő pillanatban Németh László egy szép mozdulattal tovább csúsztatja a labdát, ami aztán a hazai kapuban köt ki!

A 18. percben Németh parádés csúsztatással fejelt a hazai kapuba, ezzel egyenlítettünk, majd három perccel később már vezettünk is, miután Forgács a bal alsó sarokba lőtt! Megvolt a vezetés és csapatként is szépen játszottunk, de több egyénileg gyengébb teljesítményünk miatt sokkal nehezebb és veszélyesebb volt a mérkőzés, még úgy is, hogy a 32. percben a felfutó balhátvédünk Fábián egy óriási dugót ragasztott a bal felső sarokba 17 méterről, miután Dombi lövésre le készítette neki a labdát! Sajnos a félidő vége előtt a ‘sipek vissza jött a meccsbe, amikor újabb gólt szereztek a 43. percben.
A szünetben a csapat miután frissíteni nem tudott, szerkezetet váltani igen, amire szükség is volt a három támadóval játszó lelkes hazaiak ellen. A folytatásban így már egy „szűrővel” folytattuk a mérkőzést. Az 51. percben jártunk Németh került helyzetbe, de nem tudta ellőni a labdát, majd le készítette a második hullámban érkező Forgácsnak, aki szinte lekopírozta Fábián találatát ő is hatalmas „ficakot” lőtt, csak ő a másik, a jobb felsőt pókhálózta ki! Ezután kellett volna lezárni a meccset részünkről, de a korábban említett pontatlan játékunknak köszönhetően nem tudtuk megoldani, sőt…! Egy újabb figyelmetlenséget követően másodszor is visszahoztuk a hazai csapatot a meccsbe, miután a 68. percben a harmadik góljukat is megszerezték! A hajrát viszont egyértelműen csapatunk bírta jobban és, hogy a másik csatárunk se maradjon le, négy perc alatt el döntötte a mérkőzést! Takács előbb a 77. percben okos gólt fejelt a kifutó kapus fölött, majd a 81. percben védőjével a nyakán lőtt szép gólt!
A csapat győzelemmel kezdte meg az új évad pontvadászatát, a játék ugyan hagy kívánni valót maga után, de ezt most el tudjuk nézni, hiszen nehéz volt a nagy melegben, frissítési lehetőség nélkül egy jó ellenfél ellen úgy játszani, hogy minden az elképzelés szerint alakuljon. Amire viszont büszkék lehetünk, hogy idegenben hat gólt lőve el tudtuk hozni a három pontot! Szép volt fiúk! Hajrá Patak!

Kelecsényi Gábor: – Sportszerű meccsen, hiába vezettünk korán és még három négynél is lett volna esélyünk, de a jobb csapat nyert, el kell ismerni. Ez kevés lesz ebben a bajnokságban tőlünk. A két csapat közös vacsorával zárta a mérkőzést és ez a lényeg.

Bella Sándor: Tompán kezdtünk aminek az eredménye, hogy már a kilencedik percben vezetést szereztek a hazaiak. Sajnos sok hibával játszottunk, de a csapat becsületére válljon, hogy egy percig sem adtuk föl és a félidőig meg is fordítottuk az állást. A kánikulai melegben mindössze tizenegy fővel voltunk, így frissítésre lehetőségünk sem volt. Éppen ezért büszke vagyok a csapatra, mert a hazaiak kétszer is vissza jöttek a meccsbe, mégis volt a srácoknak olyan tartása, ami végül a győzelemhez vezetett! Nem volt olyan könnyű ez a mérkőzés, mint ahogy az eredmény mutatja, de a második félidő alapján megérdemelten nyertünk. A nagy meleg ellenére az átlagnál jobb színvonalon játszott két sportszerű csapat! A mérkőzés utáni családias vendéglátást pedig nagyon szépen köszönjük! (Nógrádifutball.hu)

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.