Szomszédvári rangadón Bogdány és Németh góljaival győztük le közvetlen riválisunkat

Érsekvadkert SE II. – Patak FC  1 : 2 ( 0 : 1 )
Játékvezető: Kovács Máté ( Horváth Sándor, Rácz Dániel )

Érsekvadkert: Ivanics – hustyava (Beluczki 61’), Majer, Farkas, Deme – Szabó Lénárd, Szabó László, Mácsik, Sipos (Bóna 82’) – Varga S, Szabó Levente.

Patak: Oláh R – Kürtössy O ( Tóth A 92′ ), Simó Zs, Csókási Cs, Fábián L – Paulicsek M, Várhegyi T – Horváth B ( Sinkovics K 61′ ), Váró P ( Szabó Z 80′ ), Varga O ( Németh L 8′ ) – Bogdány Zs.

Gólszerzők: Bogdány Zs ( 12′ ), Németh L ( 67′ ) ill: Paulicsek M ( öngól 86′ )

Sárgalap: Hustyava M ( 55′ ), Deme A ( 90′ )

Nagyon fontos találkozóra készült két szomszédvár Érsekvadkert és Patak csapata, a hazaiak a harmadik a vendégek az első helyen állnak így borítékolható volt, hogy egy kiélezett, kemény küzdelmet fog látni az a jó pár szurkoló, aki erre a mérkőzésre érkezett. Az előzetes várakozásokkal ellentétben csapatunknál több lett a hiányzó, Mócsányon kívül mint kiderült nem számíthattunk Oravecz, Faludi, Pásztor játékára sem, de korai sérülése miatt sajnos Varga O is kiesett.

Váró Pétert (10) mezőnymunkája, Németh Lászlót (9) pedig pazar gólja emeli az átlag fölé!

Kellemes időben vette kezdetét a találkozó, ahol a hazai csapat azonnal kezdeményezőkén lépett föl. Csapatunkat nem sikerült ezzel kizökkenteni a saját ritmusából, olyannyira, hogy a 12. percben meg is szereztük a vezetést! Saját térfélen egy labdaszerzésből pazar helyzetfelismerésből Horváth Bogdányt ugratta ki, támadónk néhány méter után a kimozduló Ivanics lábai mellett gurított a kapuba! Akár növelhettük is volna az előnyt, de Bogdány életerős lövését Ivanics jó reflexszel a felső lécre tolta!Szinte percről-percre pörögtek az események, nyílt volt a mérkőzés, semmi sem volt eldőlve, hol az egyik kapu volt veszélyben, hol a másik. A hazaiaktól a két támadó Sipos és Varga S igen aktívnak bizonyult, de a kapusunk Oláh és az előtte játszó Csókási vezette védelem eszén ők sem tudtak túljárni! Remekül dolgozott a középpályánk, több esetben is „eldugtuk” a labdát ellenfelünk előtt, de a támadásoknál is igen aktívak voltunk.
Szünet után szinte azonnal növelhettük volna az előnyünket, de öt méterről sikerült centikkel mellé durrantani, majd válaszul a hazai csapat a mérkőzés legnagyobb helyzetét hagyta ki miután egy kisebb kavarodás után sikerült mintegy tíz méterről a teljesen üres kapu felső lécét telibe lőni! Továbbra sem dőlt még el semmi, a ‘vadkert az egyenlítésért a Patak a mérkőzés lezárásáért hajtott. A 67. percben ismét szögletet rúghattunk, Várhegyi tekerte be jobb oldalról a labdát amire Németh eszmélt először és pazar fejessel nagy erővel a kapu bal alsó sarkába fejelt! Nem lassíthattunk, mert bőven volt még hátra idő és ‘vadkert sem adta föl, Újabb két ziccer maradt kihasználatlanul ráadásul ezeket is mintegy öt méterről nem tudtuk belőni! A másik oldalon is megvoltak a helyzetek, de szerencsére Oláh mindig résen volt, vagy védőink állították meg a hazai akciókat. Már a mérkőzés végéhez közeledtünk, mikor a sokadik szögletet végezhették el a hazaiak. A 86. percben jobbról érkező labdába Paulicsek szerencsétlenül ért bele és felszabadítás helyett a saját kapujába segítette a labdát, Öngól! A mérkőzés hátralévő idejében már nem történt semmi, így csapatunk begyűjtötte közvetlen riválisától a három pontot! Szép volt fiúk! Hajrá Patak!

Bernhardt László: – Egy rangadón, ha öt százszázalékos ziccert kihagyunk, ehhez nem tudok többet hozzáfűzni!

Bella Sándor: Egy végig kiélezett, izgalmakkal teli kilencvenpercen vagyunk túl ahol az átlagnál jóval nagyobb színvonalú mérkőzést sikerült megnyerni. A kapuk felváltva forogtak veszélybe, óriási ziccerek maradtak kihasználatlanul mindkét oldalon! Számítottunk a hazaiak agresszív játékára, tudtuk, hogy még egyszer nem játszhatnak úgy, mint egy héttel korábban. Mi is ennek megfelelően készültünk és csapatomnak sikerült is minden hazai próbálkozást semlegesíteni. Sajnos már a nyolcadik percben egy kényszercserét kellett végrehajtanom sérülés miatt, de szerencsére nem okozott gondot az előre megbeszélt taktikánkon. Nagyon bízom benne, hogy játékosomnak sem kell hosszabb pihenőt igénybe vennie! A csapat ma is nagyon fegyelmezett volt, szereztünk két remekbe szabott gólt, egyet még a ’vadkertieknek is, így nyugodtan mondhatom, hogy győzelmünk nem érdemtelen! Nagyon büszke vagyok ezekre a fiúkra, remek társaság, igazi család! Az Érsekvadkert csapatának további sok sikert kívánok! (Nógrádifutball.hu)

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.