Tét nélküli mérkőzésen, tíz emberrel, vereség a záró fordulóban

Ősagárd LK – Patak SE  3 : 2 ( 2 : 1 )
Játékvezető: Reviczki János (Nánási József, Sáfrány Szilárd Tibor )

Ősagárd: Kapuszta – Kraft ( Magyar 58′ ), Holecz ( Leányvári 72′ ), Hauzman, Farkas – Horváth A, Balogh, Tóth M ( Virágh 70′ ),  Mezei – Janecska, Barnoki.

Patak: Simó Zs – Szabó Z, Gál M, Mócsány R, Kürtössy O – Szenecei M, Faludi T, Várhegyi T, Mák Cs – Bogdány Zs

Gólszerzők: Holecz Z ( 33′ ), Barnoki Z ( 41′ ), Magyar T ( 69′ ) ill: Szabó Z ( 11′ ), Faludi T ( 75′ )

Sárgalap: Balogh T ( 37′ )

A hazai csapat kérésére az idei szezon utolsó mérkőzése szombaton került megrendezésre. Sajnos a terveink ellenére csak tíz fővel érkeztünk meg Ősagárdra. A tavasszal pályára lépő játékosaink közül nem kevesebb, mint nyolcan, hiányoztak, de ha figyelembe vesszük a februárban véglegesített keretet, akkor még négy főt lehet ide venni, azaz tizenkét játékos mínuszban voltunk!
Még ha tizen is voltunk, mégis jó hangulatban készülődött a csapat, a mind két fél számára tulajdonképpen tét nélküli mérkőzésre. Szerencsére a nagy meleg és a tét nélküliség ellenére mind két csapat jól állt hozzá a mérkőzéshez és elég jó iramban kezdték meg a játékot.

Szabó Zoltán ( 14 ) nem csak jól, eredményesen is játszott!

A 3. percben máris nagy helyzet adódott méghozzá a hazai kapu előtt! Bogdány cselezgetett, majd lőtt kapura 18 méterről, a labda át szállt a kapus fölött, de a kaput is mintegy öt centire kerülte el a labda!
Amint az várható volt és részünkről egyben tudatos is, a hazai csapat volt a kezdeményezőbb, de komolyabb helyzetig nem jutottak el, vészkapusunknak Simónak nem igazán volt védeni valója. A 11. percben nagyon szép támadás után vezetést szereztünk! Faludi – Bogdány összjáték után Faludi futott ki a bal oldalra és a tizenegyes pont magasságából beadott, amire jobbhátvédünk Szabó Z érkezett és felugorva senkitől sem zavartatva a léc alá fejelt! Nem látszott, hogy az egyik csapat egy fővel kevesebben lenne, jó volt az iram és mind két csapat bátran vállalt fel a támadó játékot, de azt is meg kell említeni, hogy a védekezésre is nagyon figyelt mind két gárda! A következő percekben több hazai próbálkozás volt, de mellé, fölé lődöztek, néhány labdát viszont Simó szemfülesen csípett el! Szenecei növelhette volna az előnyünket, de a Bogdánytól vissza kapott labdát tiszta helyzetből fölé vágta.
A 32. percben jött az egyenlítés. Talán kicsit elhamarkodottan ( hazai pálya előnye ) szabadrúgást kapott Ősagárd a tizenhatos vonaláról, szemben a kapuval! Holecz jól csavarta el a labdát, ami a jobb alsó sarokba kötött ki. Teljesen nyílt volt a mérkőzés, többet birtokolta a hazai csapat a labdát, mi viszont tetszetősebben és pontosabban játszottunk. Helyzetek pedig nagyjából azonosak voltak mind két oldalon.
A 41. percben a bal oldalon járattuk a labdát mikor egy labdavesztés után az Ősagárd egyből le kontrázott minket, a tizenhatos magasságából beadták a labdát ami át szállt Mócsány fölött és az üresen maradt Barnoki gólra váltotta a ziccert! Kár volt ezért a gólért, mert a mi eladott labdánkból született.
A fordulást követően sem változott a játék, a kapuk előtti próbálkozások sorra ki maradtak, abba biztos lehetett mindenki, hogy lesz még gól ezen a meccsen! Egyre jobb erőre kaptunk és ha egy-két esetben időben és pontosan passzolunk, akkor akár egyenlíteni is sikerült volna, helyette újabb hibánkat kihasználva növelte az előnyét Ősagárd! A 67. percben Mák a tizenhatoson belül ahelyett, hogy felszabadított volna, le akarta kezelni a labdát, de az át csúszott a lába alatt, amire egyből rá csapott Magyar T és egy igazítás után a bal alsó sarokba lőtt hat méterről! Ha kár volt az előző gólért, akkor ezért még jobban, de nem lehet hibáztatni érte senkit!
Ezután változtattunk, a biztonságból egy merész húzást választottunk, már csak három védővel játszottunk, de a középpályán is ennyien voltunk, hogy elől is hárman próbáljunk faragni a hátrányunkon. Ezután szembe tűnő volt, hogy a hazai csapat 3 : 1-es vezetésnél el kezdte az időt húzni! Bátor változtatásunknak is köszönhetően a 75. percben egy szemtelenül szép góllal vissza jöttünk a meccsbe! Várhegyitől kap Faludi egy labdát a kaputól jó 20 méterre, amit álló helyzetből egy laza

A mérkőzés után csapatunkat is meg vendégelték az ősagárdiak!

csavarással küldött a kapu bal oldalába! Az utolsó negyed óra viszont egyértelműen a miénk volt! A hazai csapat csak egy-két esetben jött ki a szorításunkból, de esélyük szerte foszlott a tizenhatosunknál, mert védőink eszén már nem jártak túl! Mák fejelt fölé ígéretes helyzetből, majd Bogdány kerülhetett volna ziccerbe kétszer is, de egyik alkalommal sem tudta át venni a labdát.  Gálnak és Faludinak is voltak lövési kísérletei, de ezek is célt tévesztettek így a lefújáskor a hazai csapat örülhetett, de rögtön hozzá is kell tenni, hogy a mieinknek sincs oka a szégyenkezésre. Szép tavaszunk volt, amiért büszkék lehetünk! A mérkőzés után a hazai csapattól egy kedves meghívásnak eleget téve egy finom vacsorán vehettünk részt, amit ezúton is nagyon szépen köszönünk! Szép volt fiúk! Hajrá Patak!

( Nógrádfoci.hu )

A 2018 – 2019-es bajnokság végeredménye
Megjegyzés: második hiányos kiállás miatt ( Legénd, Ősagárd ) 1 büntetőpont levonva!

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.