Tíz emberrel játszva magabiztos győzelem Legénden!

Legénd SE – Patak SE  1 : 5 ( 1 : 2 )
Játékvezető: Strehó Erik ( Szabó Tibor, Körmöczi Ádám István )

Legénd: Farkas – Mizera, Koczkár, Durucz F, Virág – Durucz R, Tóth J ( Márkus 67′ ), Füle, Fazekas – Néma ( Kalla 70′ ), Franyó

Patak: Pincze G – Gál M, Simó Zs, Csókási Cs, Kürtössy O – Csejk B, Faludi T, Várhegyi T, Mák Cs – Bogdány Zs

Gólszerzők: Néma Cs ( 7′ ) ill: Mák Cs ( 16′ ), Faludi T ( 30′ tizenegyesből ), Bogdány Zs ( 48′ 82′, 84′ )

Nem indult túl jó előjelekkel a mai legéndi kirándulásunk, mert minden erőfeszítés ellenére csupán tíz hadra fogható játékos húzott szerelést! Sajnos ma hét ember hiányzott az állandó játékosok közül, de ha ide vesszük azt az ötöt, akiknek van igazolásuk, de a tavasszal még egy mérkőzésen sem játszottak ( ketten egy-egy találkozón voltak jelen ), akkor ez már komoly létszám hiányt jelent!
Esős hűvös időben került sor a mérkőzésre, ahol a hazai csapat már a hetedik percben vezetést szerzett. Egy jobb oldali hazai támadást követően Csejk gyengén adta haza a labdát amit Pincze G perdítette rá Kürtössyre, róla visszafelé pattant éppen az ott álló hazai játékos elé, akinek így könnyű volt közelről a jobb alsó sarokba helyezni. Korán hátrányba kerültünk, de a csapat elszánt volt és igyekezett tíz emberrel is dominálni. Nem volt nagy az iram, de ez be tudható a csúszós talajnak és a ( tudatosan ) visszafogott játékunknak. 
Az első negyedóra végére sikerült az egyenlítés. Várhegyi végezhetett el szabadrúgást a jobb oldali tizenhatos vonalától a tizenegyes pont magasságában, amit Bogdány a bal kapufára perdített, a kipattanót Mák lőtte a kapuba. Egalizáltuk az eredményt és innentől kezdve nem látszott, hogy az egyik csapat egy fő „mínuszban” játszik. A csapat fegyelmezetten játszott, igaz helyzetek csak elvétve akadtak. A hazaiak a helyezésükhöz képest meglepően nagy akarattal futballoztak, de elég sok hibával is. Azért két jó lövésük akadt az első félidőben!

Faludi Tamás büntetőből szerzett góljával vette át csapatunk a vezetést!

A30. percben jártunk, amikor Kürtössy lódult meg, de a tizenhatos sarkánál egy ütközés után a földre került! A játékvezető büntetőt ítélt, amit Faludi a balra mozduló kapus mellett a kapu jobb oldalába lőtt! Meg volt a várt vezetés és most már nyugodtabban szervezhettük a játékunkat. A szünetben kisebb ápolásokra volt szükség, mert Csejk, Gál és Várhegyi is kapott kisebb rúgást. A folytatásban már igazából kilencen játszottunk, mert Csejk sérülése komolynak látszott, szinte már lépni sem tudott. Mégis egy nem mindennapi góllal növeltük az előnyünket a 48. percben! Pincze kirúgása után Bogdány kezelte le a labdát a félpályánál és indult vele előre, majd három védőt megforgatva a kifutó kapus mellett lőtt a kapu közepébe! Parádés egyéni megoldás volt!  
Ezután a csapat kicsit vissza húzódva adta át a terepet és a kezdeményezést a hazai csapatnak, ami a sérüléseket figyelembe véve teljesen jó döntés volt! A mérkőzés ezen szakaszában a legéndiek nagy odaadással játszottak és bizony volt három olyan lövésük, ami alig pár centivel kerülte el a kaput!  Kontrákra építettünk, voltak is helyzetek, majd a 82. percben Gál a jobb oldalról élesen középre adott és a határozottan érkező Bogdány a védőjét megelőzve közelről a felső léc alá lőtt! Ez szép támadás volt szép befejezéssel! Két perccel később ugyanez a páros állította be a végeredményt! Mák a bal oldalon vezeti fel a labdát ami a jobb oldalon érkező Gál elé kerül amit az alapvonalról a „hosszún” érkező Bogdány elé tálalt és ő egy lépésről az üres kapuba lőtt! 
Tíz emberrel és köztük három sérülttel szereztünk szép győzelmet a kicsit sem feltartott kezekkel futballozó Legénd otthonában! A csapat ma is bizonyította, hogy érdemes a figyelemre, hogy vasárnaponként megéri rá áldozni két órát! Szép volt fiúk! hajrá Patak!

( Nógrádfoci.hu )

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.