Tíz gólt hozott a Megyei Kupa második fordulója

Legénd SE – Patak FC  1 : 9 ( 0 : 3 )
Játékvezető:Hegedűs Máté (Péter Csaba, Istvanovszki Ambrus)

Legénd: Oláh A (Miklián 70’) – Megyeri, Oláh T, Nagy D, Soós (Kucsera 72’) – Garaba (Gyetvai 74’), Virág, Urbán, Marozsán – Mészáros, Ságodi Oláh M 63’)

Patak: Oláh R (Farkas D 46′) – Tóth A, Horváth B, Mócsány R, Fábián L (Németh L 46′) – Oravecz R, Várhegyi T, Sinkovics K, Dombi D – Bogdány Zs, Forgács L.

Góllövők: Mészáros R (53′ büntető) ill: Forgács L (1′, 29′), Bogdány Zs (27′,68′, 78′, 82′, 89′), Sinkovics K (60′ büntető), Várhegyi T (65′)

Sárgalap: Oláh A (60′), Oláh T (65′)

A második körrel folytatódott a Megyei Kupa sorozata. A Legénd vendégei voltunk, akik lelkesen készültek ellenünk. A nyáron megfiatalított társaság tizenhét fővel melegített a mérkőzésre, míg a vendég Patak mindössze tizenhárom fővel képviseltette magát. Csapatunkból még mindig túl sok volt a hiányzó…
Ennél gyorsabb találatot biztosan nem szereztünk még tét mérkőzésen, de lehet más csapatok sem nagyon. Az óra mutató még csak a huszonhetedik másodpercnél járt, amikor Forgács a léc alá vágta a labdát! Ezután hiába vártuk az újabb találatot, az nem jött, a játék szépen lassan folydogált a vendégek irányítása alatt. A hazaiak lelkesek voltak, de látszott rajtuk az összeszokottság hiánya és a rutintalanság. Amiért viszont részünkről is jár feléjük a dicséret, az az, hogy a mérkőzés egészében sportszerűen és fegyelmezetten játszottak annak ellenére is, hogy végül kilenc gólt kaptak.
Az első félóra előtt a 27. percben aztán Bogdány növelni tudta az előnyt, majd két perc múlva egy igazán szépen végig vitt támadás után Forgács már a harmadik találatot vitte be a hazai kapuba.

Két rutinos futballista. Várhegyi Tamás (fehér) és Virág János (fekete) közül az előbbi örülhetett hiszen győzött a csapata, ő maga pedig egy negyven méteres szabadrúgás gólt szerzett!

A magabiztos és megnyugtató előny miatt mindkét cserelehetőséget kihasználta a csapat, Oláh helyére Farkas, míg Fábián helyére Németh érkezett. Könnyelműségünknek köszönhetően egy büntetőt végezhetett el a hazai csapat az 53. percben amit Mészáros értékesített, de sok időt nem hagytunk az örömre, mert a 60. percben mi is büntetőhöz jutottunk, amikor Forgácsot ütötte el a kapus. A tizenegyest Sinkovics értékesítette, majd öt perccel később újabb gólt szereztünk. Nem is akármilyet…! Várhegyi végezhetett el szabadrúgást, a labda a kaputól negyven!! méterre. Középpályásunk lövése a bizonytalan hálóőr fölött átpattanva a felső kapufáról vágódott a gólvonal mögé! Parádés találat volt! Innen már nem volt megállás, alig három perc telt el, amikor a 68. percben balról Németh középre adott, Bogdányra senki sem figyelt, aki így egy elegáns mozdulattal a tehetetlen kapus mellett mellel a hosszú sarokba juttatta a labdát. A hazaiak frissítettek, nekik volt miből, viszont láthatóan elfáradtak a csapatok. A lelkesedés viszont még megvolt így elsősorban a Forgács – Bogdány párosnak köszönhetően további gólokat szereztünk! A 78. percben majd a 82.- ben és a legvégén a 89. percben is egyaránt Bogdány volt a befejező aki így öt találatot jegyezhetett fel a mérkőzés végén.
Azért most még nagyon kezeljük a helyén ezt az eredményt, még mi is túl sok hibával, lassan játszottunk, ellenfelünk lelkes volt ugyan, de nagy volt a különbség még így is a két csapat között. Felkészülés híján még jócskán van lemaradásunk, de most már lassan fel kell venni azt a ritmust, amire szükségünk lesz a bajnokságban. Szép volt fiúk! Hajrá Patak!

Bujnyik János: Gratulálok a Patak csapatának! Sajnos tisztában voltunk vele, hogy ki az esélyesebb. Amit tudtunk, megtettünk.

Bella Sándor:Egy sportszerű mérkőzést játszottunk egy megfiatalított, de még kicsit rutintalan Legénd ellen. Az első félidőben megnyugtató előnyre tettünk szert, amit a másodikban tovább növeltünk, így győzelmünk nem forgott veszélybe. Ismét kevesen voltunk, jó lett volna frissíteni, mert többen is elfáradtak a meccs végére. Köszönjük a hazaiak vendégszeretetét és a kedvességét! (Nógrádifutball.hu)

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.