Tizenkilenc perc alatt szerzett öt góllal magabiztos győzelem Ipolyszögön

Ipolyszög SE – Patak SE 1 : 5 ( 0 : 5 )
Játékvezető: Kalmár Petra ( Szakal Tamás, Rácz Dániel )

Ipolyszög: Tóth Z – Jakus ( Maglódi 46′ ), Tóth G, Keresztes, Nagy Á ( Kárdási E 67′ ) – Kárdási J ( Muladi 46′ ), Tóth Á, Bache, Pataki – ifj. Trepinszki, Takács ( Bognár 65′ )

Patak: Oláh R – Szabó Z, Simó Zs, Csókási Cs, Kürtössy O ( Molnár M 46′ ) – Várhegyi T, Paulicsek M – Oravecz R, Faludi T, Németh L – Bogdány Zs.

Gólszerzők: Kárdási E ( 71′ ) ill: Oravecz R ( 10′ ), Bogdány Zs ( 17′ ), Faludi T ( 20′ ), Németh L ( 22′ ), Oravecz R ( 29′ büntető )

Sárgalap: Nagy Á ( 26′ ), Tóth Z ( 28′ ), Jakus N ( 30′ ), Tóth Á ( 78′ ) ill: Faludi T ( 26′ ), Kürtössy O ( 36′ ), Bogdány Zs ( 52′ )

A tizennegyedik fordulóban Ipolyszögre volt hivatalos csapatunk, abban bízva, hogy sikerül begyűjteni az újabb három pontot. Nem volt könnyű hét a csapat mögött, mert nem lehetett tudni, folytatódik-e a bajnokság, vagy újból beszüntetésre kerül? Nos, ha foghíjasan is, de folytatódhat, és három mérkőzést azért csak lejátszottak csoportunkban. Nagyon szűkös kerettel, mindössze tizenkét hadra fogható játékossal érkeztünk Ipolyszögre, a házigazdáink ellenben tizenheten sorakoztak fel. 

Az ötödik pataki találat is a kapuban Oravecz büntetője után!

Már az első perctől kezdve kezdeményezőbben léptünk fel a hazai csapat ellen, szándékunkat, hogy nyerni szeretnénk, már a második percben egy Faludi kapufa jelezte. A 10. percben érett góllá a Pataki nyomás, ekkor Oravecz fejezett be egy formás akciót, majd a következő tizenkilenc percben további négy találatot vitt be a csapat! Faludi ívelhetett hosszan a kapu irányába Bogdány felé, csatárunk szabadon volt, így tisztán fejelhetett a jobb alsó sarokba a 17. percben. A tizenhatos bal sarkától végezhettünk el szabadrúgást egy kezezést követően a 20. percben. A letett labda mögé Faludi állt, aki szintén a kapu jobb oldalába lőtt! Még fel sem ocsúdtak a hazaiak, amikor egy gyors jobb oldali támadás után Oravecz a kiinduló kapus mellett középre passzolt, és az érkező Némethnek nem volt nehéz dolga az üres kapuba lőni csapata negyedik találatát a 22. percben. És még mindig a félórán belül voltunk, amikor Oravecz fordult le egy testcsellel a kapusról, aki így csak szabálytalankodni tudott vele szemben, tizenegyes! A büntetőt Oravecz magabiztosan értékesítette, így az első félóra játék után el is dőlt a mérkőzés! A félidő hátralévő idejében becsülettel hajtott a csapat az újabb találatért, de több gól már nem esett, így elégedetten mehetett a csapat pihenőre. A szünetben Kürtössyt Molnár váltotta, és joggal várhattuk a hasonló eredményes folytatást, de valami egészen más történt…
kezdetben néhány játékvezetői ítélet borzolta a kedélyeket, majd sorra jöttek a rosszabbnál rosszabb döntések a játékosoktól. Meg duplázhattuk volna az eredményt, helyette kaptunk egy fegyelmezetlen második félidőt. Ezt használta ki végül Ipolyszög, és a 71. percben, némi pataki segédlettel, de szépíteni tudtak.
Magabiztosan nyertük meg a mérkőzést, akár sokkal nagyobb arányban is meg lehetett volna, de ennél nagyobb baj, hogy a mai meccs második félidejére szétesett a társaság! A sok kiosztott sárgalap ellenére sportszerű mérkőzés volt. Hajrá Patak!

Takács Gergely: – Elég faramuci héten vagyunk túl. Vállalod, nem vállalod, játszol, nem játszol, ezt hallottad egész héten! Mi természetesen játszunk, amíg van kivel, nem az eredmény miatt, hanem, mert szeretjük ezt a sportot, szeretünk együtt lenni, szeretünk focizni! Tudtuk, hogy az osztály legjobb csapata lesz az ellenfelünk, de meg sem fordult a fejünkben, hogy ne játszunk, az eredmény számunkra sokadlagos tényező. Ennek rendje és módja szerint a meccs már az első félidőben eldőlt, hiszen a vendégek rúgtak egy ötöst a szünetig. A fordulás után is megvoltak a helyzeteik, de kapusunk ihletett formában védett. Az eredményen csak kozmetikázni tudtunk, hogy ne legyen csúfos a vége. Legjobban a játékvezető hölgyet sajnáltam, mert a két asszisztense nem tudta megugrani a nem túl magas lécet, és sokszor megégették őt a téves ítéleteikkel! Sportszerű meccsen, megérdemelt vendégsiker született.

Bella Sándor: – Egy félidő, azon belül is tizenkilenc perc elég volt ma, hogy a lényegi kérdéseket le rendezzük Ipolyszög ellen. Kombinatív futballt játszva korán vezetést szereztünk és a harmincadik percben már öt találatnál tartottunk. Nagy kedvvel, fegyelmezetten és ami nagyon fontos, eredményesen játszottunk. A szünetben semmi rendkívüli dolog nem történt, így számomra teljességgel érthetetlen, és felfoghatatlan, hogyan tudtuk leamortizálni azt, amit az első félidőben felépítettünk? Ez számomra rejtély. De a lényeg, hogy újabb három ponttal gazdagodtunk! Sportszerű mérkőzés volt, további sok sikert az Ipolyszög csapatának! ( Nógrádfoci.hu )

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.