Váró Péter gólja döntött a Rétság elleni rangadón

Patak FC – Rétság FC  1 : 0 ( 1 : 0 )
Játékvezető: Boda Viktor (Szemesi Zsolt, Trubin Balázs)

Patak: Pincze G – Horváth B (Szabó Z 76′), Simó Zs, Csókási Cs, Mócsány R – Oravecz R, Váró P (Kürtössy  O 62′), Fábián L (Várhegyi T 46′), Németh L (Dombi D 70′) – Bogdány Zs, Pásztor G (Sinkovics K 62′ ).

Rétság: Pataki – Tövis, Benkocs B (Homolya A 44’), Molnár M, Rózsa (Durján 60’) – Szklenár, Benkocs K, Körmöci, Ragács – Homolya E, Tajthy (Hekli 53’)

Góllövő: Váró P ( 35′ )

Sárgalap: Bogdány Zs ( 42′ ) ill: Molnár D ( 75′), Homolya A ( 81′ )

Jó időben, szépszámú néző előtt került sor a forduló egyik rangadójára. A tabella második és negyedik helyezettjei egyaránt vereséget szenvedtek az előző fordulóban, most viszont egymás ellen készült a két gárda, hogy ki köszörüljék a csorbát, nos ez csapatunknak sikerült… Csapatunkat mától új csapatkapitány, Csókási Csaba vezeti!

Váró Péter (középen) gólja döntötte el ezt a nagyon fontos rangadót!

Mindkét csapat igen erős kerettel készült a tizenkilencedik forduló rangadójára, a hazai oldalon tizennyolc, a vendégek részéről tizenhat játékossal! Az első percek óvatos ismerkedéssel teltek, de az már rögtön látszott, hogy mindkét csapat alaposan fel van tüzelve. A hazai csapat kicsivel többet támadott, de komoly helyzet nélkül, a vendégek előtt igazából még ennyi sem volt. Viszont a mezőnyben küzdelem annál több. Aztán esély nyílt a vezetés megszerzésére. Jobb oldalról élesen belőtt labda átgurult a kapu előtt, de támadónk, Bogdány előtt is. Nem sokkal ezután hatalmas tűzijáték alakult ki a vendégek kapuja előtt, egymás után háromszor lőttük erősen és pontosan kapura a labdát, de a lelkes Rétsági védők mindháromszor a gólvonalról menteni tudtak! Ez nagy lehetőség volt a gólszerzésre! Ezután megismétlődött a korábbi lehetőség. A forgatókönyv ugyanaz, jobbról belőtt labda a kapu előtt átmegy mindenki előtt, majd ezáltal gólhelyzetbe kerülő Bogdány sem tudott bele érni, így újabb lehetőség maradt ki.
A 35. percben jártunk amikor jobbról Váró kapott labdát, amivel két csel után tisztára játszotta magát, majd kilőtte a kapu jobb oldalát! Nagyon kellett ez a gól, hogy előnnyel mehessünk pihenőre! A folytatásban Várhegyi váltotta Fábiánt ezzel gyorsabbá vált a középpálya. Küzdöttek a csapatok becsülettel, többet támadtunk, de a Rétság kontráiban mindig ott volt a veszély. Pásztor lövését és Bogdány szabadrúgását tapsolták meg a nézők, bizony joggal, mindkét lövés alig kerülte el a kaput! Horváth került gólhelyzetben, be hét méterről leadott lövésébe az utolsó pillanatban ugrott bele a vendégek védője! A meccs vége felé jártunk, amikorra már a csapat fele le lett cserélve és majdnem újabb gólt értünk el, amivel le is zárhattuk volna a találkozót. Bogdány kapott remek kiugratást, már csak na kapussal ált szemben, de lövésébe még bele tudott érni így nem sikerült gólra váltani a meccslabdát! Viszont a legvégén a Rétság előtt is egy nagy ziccer volt, de játékosuk rosszul találta el a labdát és az csúnyán mellé-fölé ment!
Nagyon fontos és értékes győzelmet szereztünk egy nagyon jól felkészített Rétság ellen! Férfias küzdelem, rengeteg párharc és ami a legfontosabb, sportszerű játék jellemezte a mérkőzés egészét!
Szép volt fiúk! Hajrá Patak!

Bella Sándor: Nagyon értékes győzelmet szereztünk egy remekül felkészített és motivált Rétság ellen. A motiváltság terén mi is jól álltunk, teljesen rendben volt a társaság, a fiúk sokat tettek azért, hogy megnyerjék a mérkőzést. Talán az első félidőben ha kicsit pontosabbak vagyunk a kapu előtt, még két gólt biztosan rúghattunk volna, nagy lehetőségek maradtak ki! A második félidő már kiegyensúlyozottabb volt, a hátránya miatt a Rétság is nagyobb sebességre kapcsolt. Volt, hogy mi mentünk a második találatért, volt, hogy védekeznünk kellett, nehogy kiegyenlítsen a vendégcsapat. Összességében igazi rangadó volt, ahol talán egy picivel többet tettünk a győzelemért, több helyzetet is dolgoztunk ki és talán mezőnyben is többet birtokoltuk a labdát. a vereség semmit nem von le a Rétság érdemeiből, egy remekül kézben tartott és irányított együttes! Büszke vagyok a srácokra, mert fáradhatatlanul tették a dolgukat, maximális fegyelemmel futballozva! Férfias küzdelem volt, egy sportszerű mérkőzésen. További sok sikert kívánok a Rétság csapatának és Havay Zoli barátomnak!

Havay Zoltán: A hétvégén a Patak csapatához látogattunk, szerettünk volna pontot vagy pontokat elhozni, sajnos ez nem sikerült. Úgy gondolom, hogy férfias küzdelem volt és megint a lábunkban maradtak a gólok. A jobban akaró csapat nyert, megérdemelten. Köszönöm a sportszerű játékot az ellenfélnek és további sok sikert kívánunk nekik a bajnokságban! Mielőbbi gyógyulást kívánunk a sérültjeinknek! (Nógrádifutball.hu)

 

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.