26. forduló: Vereséggel és a negyedik hellyel zártuk ezt a felemásra sikeredett szezont.

Bercel KSK – Patak SE  5 : 4 ( 2 : 1 )
Játékvezető: Boda Viktor ( Szemesi Zsolt, Bangó Rómeó )

Bercel: Jantos – Szilágyi, Széles B., Jakus, Hromada (Boér, 52.) – Turi (Kovács B., 71.), Makrai, Széles G. (Káposzta, 52.), Rácz D. – Menyhei (Kohr, 66.), Dallos

Patak: Pincze G – Kürtössy O ( Ánik G 77′ ), Simó Zs, Paulicsek M, Fábián L – Oravecz R, Várhegyi T, Németh L ( Pincze D 77′ ), Varga F – Huttyán A, Bogdány Zs

Gólszerzők: Menyhei Z ( 16′ büntető, 51′, 61′), Rácz D ( 26′ ),  Dallos D ( 57′ ) ill: Németh L ( 23′ ), Oravecz R ( 66′ ), Huttyán A ( 81′, 82′ )

Sárgalap: Bogdány Zs (63′ )

A csapat jó hangulatban, felszabadultan érkezett Bercelre, hogy a két gárda eldöntse, ki milyen pozícióban végez a 2017-2018-as bajnoki év végén. Volt tétje a mai záró mérkőzésnek, hiszen a hazai győzelem és egy bánki vereség esetén bajnok lehetett volna a Bercel. Vendég győzelem esetén pedig a harmadik helyet csíphettük volna el! Természetesen lebegett szemünk előtt egy ilyen lehetőség, de tudtuk jól, semmiképpen sem várhat könnyű mérkőzés ránk a jó erőkből álló Bercel ellen! De azzal viszont egyáltalán nem számoltunk, hogy legnagyobb ellenfelünk a játékvezető  lesz majd! Nem jó ilyeneket írni, de tény, hogy a spori a mérkőzés elején belenyúlt a meccsbe, majd további ténykedésével alaposan felkorbácsolta a csapatunk és szurkolóink idegeit! De ne varrjuk a játékvezetés nyakába vereségünket…
A meccs elején csak puhatolóztak a csapatok, a másik gyengéjét szerették volna kiismerni. Egy-két alkalommal a hazai kapu elé kerültünk, de a gólhoz még messze voltunk. Rendben zajlott a találkozó, mígnem a tizenhatodik percben Kürtössy szerelését ítélte szabálytalannak a spori és azonnal a büntető pontra mutatott! A tizenegyes értékesítése nem okozott gondot a hazaiak játékosának és máris vezettek!
Huttyán került földre furcsa körülmények között a kaputól tizenhat méterre, de meglepetésre a síp most néma maradt! A következő lehetőségünket viszont már gólra váltottuk! Varga F tálalt Németh elé, aki szép mozdulattal egyenlített!Örömünk nem tarthatott sokáig, mert három perc múlva sajnos óriási potya góllal ismét vezetést szereztek a hazaiak. Többször kerülhettünk volna gólhelyzetbe, de vagy rossz döntéseket hoztunk, vagy a kulcs pillanatokban pattant el előlünk a labda! A félidő vége előtt viszont egy hazai kapu előtti kezezés után ismét néma maradt a játékvezető sípja! Értetlenül állunk ez előtt, hiszen egyértelmű volt, de még az asszisztense sem volt hajlandó beinteni a kezezést! Tudtuk, hogy a folytatásban nem lesz könnyű dolgunk, de nem voltunk elkeseredve és az eredeti terveink szerint szerettük volna folytatni a találkozót. 
Az események a második félidőre gyorsultak fel, Huttyán került ziccerbe és már csak a kapussal volt szemben, amikor elvesztette a labdát, amiből egyből lekontráztak a hazaiak és 2-2 helyett máris 3-1 lett az eredmény! Hat perccel később kísértetiesen hasonló szituációból született a Bercel újabb gólja! Ekkor Bogdány került helyzetbe és vendég gól helyett megint a hazaiak örülhettek egy gyors kontrát követően!
Alig egy óra játék után az ötödik gól is a kapunkba került és ekkor már reménytelennek tűnt a helyzetünk! A csapat viszont szerencsére nem így gondolta! Az igaz, hogy ekkorra már annyi játékvezetői „tévedést” megszenvedtünk, de a csapat akarata és elszántsága ellen még ő sem tudott semmit sem tenni!
Oravecz gólja és a szurkolók gólöröme adott még egy kis pluszt csapatunknak, hogy a végén emelt fővel hagyhassuk el a berceli katlant! A hajrában Huttyán egy perc alatt két gólt is szerzett és máris egy gólosra csökkent a hátrányunk. Sajnos az idő már kevés volt így már nem fért bele újabb vendég találat, viszont ebben az időszakban egy nagy felső kapufát jegyezhettünk!
Vereségünk ellenére megtartottuk a negyedik helyet, ami számunkra az idei kínkeserves tavaszi szezon után igenis jó helyezésnek mondható! Jó és sportszerű ellenféltől kaptunk ki ma, de a mieinket is dicséret illeti amiért négy gólos hátrányban sem adták föl! Ez a mai találkozó játékvezetői szemszögből teljes mértékben kudarc volt, nem biztosított egyenlő feltételeket a pályán a két csapat között! Nem fogjuk a játékvezetőre fogni a mai vereségünket, de tény, hogy ítéleteivel alaposan összezavarta a fejeket. A bajnoki cím győztesének Bánknak és a dobogón végző Bercelnek és Nőtincsnek gratulálunk! Szép volt fiúk! Hajrá Patak!

Vitányi László: – Az utolsó bajnokink olyan volt, mint az egész szezonunk: nagy részben fölényben voltunk, aztán meg nem figyeltünk oda, “elhittük”. Sajnálom, hogy a Patak lemaradt a dobogóról, egyben gratulálok a Bánk bajnoki címéhez! A szezon végén sok a köszönet, sok a gratuláció, most így teszek én is! Szeretném megköszönni elnökünk áldozatos munkáját egész évre, több ilyen eltökélt berceli legény kellene a csapat körül. Ki kell emelnem azt a néhány felnőtt játékost, akik időt, energiát nem kímélve tartották karban saját szabadidejükből a pályát. Kész csoda, hogy az ifi végig tudta játszani a bajnokságot, meg kell köszönni mindenkinek, aki a tavasszal segített nekünk, le a kalappal! Minden játékosnak hálás vagyok, mert jó napokat szereztek nekem, jó embereket és kiváló focistákat ismertem meg bennük. Tavaly bronzot nyertem az aktuális felnőtt csapatommal, idén ezüstöt, remélem, jövőre már arany következik valahol. Az elnök úrral egyeztettük a terveket, a jövőt, a csapatot. Sajnos úgy fest, nem lesz megyei első osztály, ráadásul sokat az edzéslátogatottságon sem tudunk változtatni, ezek együtt pedig azt eredményezhetik, hogy megköszönve az idei évet, de távozom Bercelről. A végén a Nógrádifutball folyamatos érdeklődését is szeretném megköszönni! Jó pihenést mindenkinek!

Bella Sándor: – Jó hangulatban, felszabadultan érkeztünk Bercelre, hogy egy erős, jó focit játszó csapat ellen, remélhetőleg jó mérkőzést játszva fejezzük be ezt az idényt! Vérmes remények már egyik félnél sem nagyon lehettek, ezért igazából egy felszabadult, tetszetős futballban bízva léptek pályára a csapatok. Ennek csak egyetlen szépséghibája volt, méghozzá az, hogy játékvezetőket is küldtek erre a mérkőzésre! Bevallom, ezt a meccset különbül lehozta volna a két csapat, ha nincsenek „bírók”! Nem hinném, hogy egy-egy játékvezető utasításba kapná, hogy mikor és kinek kell „segíteni”, de azt sem, hogy önszántukból akarják eldönteni a mérkőzéseket! Kérdezem, de akkor miért…? A találkozó egyébként teljesen rendben volt, végig sportszerűen zajlott, ahol a nézők szép gólokat, kapufákat és helyenként ötletes megoldásokat láthattak a csapatoktól! Sajnálom és elnézést kérek a berceliektől a kialakult helyzet miatti durva bekiabálásoktól, de mindez elkerülhető lett volna, ha nem akarják elrontani ezt a kellemesen induló vasárnap délutánt! A Bercel egyébként megérdemelten nyert, mert jobban és talán szerencsésebben használta ki a lehetőségeit, a mieinknek pedig azért jár dicséret, mert ismét fel tudtunk állni a padlóról! A bajnoki címet szerző Bánk csapatának gratulálok, csakúgy, mint a második Bercel és a harmadik Nőtincs együttesének is! A Nógrádifutball szerkesztőinek pedig szeretném megköszönni az egész éves kitartó munkájukat! A többi csapatnak jó pihenést, majd eredményes felkészülést kívánok! ( Nógrádfoci.hu )

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.