7. forduló: Ellentétes félidők után igazságos pontosztozkodás a listavezető ellen

Nézsa SE – Patak SE  1 : 1  ( 0 : 1 )
Játékvezető: Gordos Árpád

Nézsa: Maring – Lestyán Balázs, Nyáry ( Urbán 8′ ), Lestyán Bence, Kovács L – Varga V, Bach, Kohlács ( Irk 85′ ), Povozsán – Juhász ( Rapavi  71′ ), Fritz

Patak: Pincze G – Balla G ( Szabó P 88′ ), Simó Zs, Faludi T, Ánik G – Gál M, Csejk B, Várhegyi T, Szabó Z – Kollár B ( Sándor L 54′ ), Bogdán Zs

Góllövők: Faludi T ( 37′ ) ill: Fritz ( 65′ )

A korábbi évekből sok kellemes emléket őriz csapatunk a jelenlegi listavezető Nézsa ellen. Több emlékezetes győztes csatát vívtunk mai ellenfelünkkel, viszont azt szinte minden mérkőzésről elmondhatjuk, hogy ez a párosítás mindig sportszerű keretek között zajlott! De a világ változik, immár két év óta most játszottunk először egymás ellen bajnoki mérkőzést, ahol is a jelenlegi listavezető volt a favorit, legalább is papíron.
Sajnos nem a legjobb előjelekkel készülhettünk a mai találkozóra, mert több hiányzónk mellett a mai tervezett keretből végül hárman, Pap, Bojtos és Dombi sem tarthatott velünk, így elég „karcsú” kerettel, mindössze tizenhárom játékossal érkeztünk nézsára abban a reményben, hogy pontot, pontokat kellene szereznünk.

A mai mérkőzésen kapusunk Pincze Gábor volt a legjobb! Több jó védése mellett büntetőt is hárított!

Jól kezdtünk, már a második percben vezetést szerezhettünk volna, de Bogdány, aki már csak a kapussal állt szemben, el vétette ziccerét! Nagy lehetőség volt…
Fegyelmezetten játszott a csapat sőt mi több, kézben tartottuk a mérkőzést! Az első negyedórához érve újból Bogdány előtt adódott komoly lehetőség a gólszerzésre, de a jobb kapufát trafálta telibe! Érett a vendég gól, de ahhoz nagyobb figyelem és pontosság kellett volna.
Gál M húzott el a jobb oldalon, beadását Bogdány alig lőtte mellé. Szép támadás volt. Sokat birtokoltuk a labdát, szépen játszottunk, de gólt nem tudtunk rúgni. A 26. percben váratlanul büntetőhöz jutott Nézsa. A büntetőt Pincze G hárította! Nagyon kellett ez a védés, mert nem sokkal ez után vezetést szereztünk. A 37. percben jártunk, Gál jobb oldalról végzett el bedobást Várhegyi felé, aki középre gurított és az érkező Faludi egyből a bal alsó sarokba lőtt! Érett ez a gól és nagyon jókor jött. Szünetig volt még ugyan lehetőség a csapat előtt, de nem szereztünk újabb gólt.
Változtatás nélkül folytattuk a mérkőzést és azonnal helyzetbe is kerültünk, de Bogdány lövése ismét nem talált célt. Volt még egy helyzetünk aztán a hazai csapat egyik percről a másikra azonnal átvette a mérkőzés irányítását.Láthatóan fogyóban volt az erőnk, már nem voltunk képesek meg tartani a labdákat, mint korábban. Ezt a hazai csapat jól használta ki és egyre másra erőltette ránk akaratát. Szerencsénkre a pontossággal ők is hadilábon álltak így sokáig elkerültük a gólt, ami valljuk be, a másik oldalon is érett már. A 65. percben viszont már semmi sem állt a hazaiak egyenlítő gólja elé és ha kicsit szerencsés körülmények között is, de a kapunkba került a labda. A mérkőzés hátralévő huszonöt perce ekkor vált még izgalmasabbá. A hazaiak rendre gyors támadásokat vezettek, a láthatóan elfáradt játékosaink között, de védelmünk állta a sarat. A végére aztán mintha újra erőt kaptunk volna, ismét voltak helyzeteink. Ezek az utolsó percek voltak azok, ahol amelyik csapat ismét betalált volna, az meg is nyeri a mérkőzést. De ez nem történt meg, így egy sportszerű mérkőzésen végül is igazságos pontosztozkodás született! Szép volt fiúk! Hajrá Patak!


( Nógrádfoci.hu )

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.