A szabadnap után győzelemmel folytatta a Patak

Keszeg SE – Patak FC  2 : 9 ( 0 : 6 )
Játékvezető: Pál Adrienn (Hegedűs Máté)

Keszeg: Petuker – Kovács R, Fábián, Mezei B (Cseri 73’), Mezei Cs – Gyetván, Bán, Pistyúr (Marosi 57’) – Gömöri (Belencsák 85’), Muszta.

Patak: Pincze G (Oláh R 46′) – Kürtössy O (Szabó L 46′), Simó Zs, Csókási Cs, Mócsány R – Horváth B, Várhegyi T, Sinkovics K, Németh L – Oravecz R, Bogdány Zs.

Góllövők: Gömöri B (50′), Kovács R (52′) ill: Németh L (3′, 83′), Horváth B (5′), Oravecz R (15′, 25′, 62′), Bogdány Zs (30′, 83′), Várhegyi T (42′)

Sárgalap: Kovács R (54′), Gyetván T (65′), Cseri K (81′)

Egy hét „kényszerpihenő” után csapatunk visszatért a pályára. A szabadnapot követően ismét idegenben volt jelenésünk annál a Keszegnél, aki az első három fordulóban a bajnokság első három helyezettjével mérkőzött. Több hiányzónk is volt, és mint utólag kiderült a meccskeretből további három játékos is távol maradt. Így csak három cserejátékos ült a kispadra, közülük a még mindig sérült Váró végül nem kapott lehetőséget.

Mócsány Roland volt az úr földön és levegőben! A bal oldalunkat lezárta ahogy kell.

Jól kezdett a csapat, Németh már a 3. percben betalált, őt Horváth követte két percen belül. A gyors gólok megadták csapatunknak az alaphangot, fegyelmezett tiszta játékkal sorra alakítgattuk ki a helyzeteinket ami után Oravecz a 15. percben már háromra növelte az előnyt. Jó felfogásban futballozott a csapat, a hazaiak előtt nem sok lehetőség adódott. Oravecz duplázta meg góljai számát a 25. percben, majd Bogdány is csatlakozott lezárva az első félórát. A félidőt viszont csapatkapitányunk zárta le, miután szabadrúgásból szerzett újabb találatot.
Két cserénk volt, mindketten pályára léptek a második játékrészben. Kapusposzton Pincze helyére Oláh, mezőnybe pedig Kürtössy helyére Szabó L érkeztek. Aztán az 50. percben szépített a hazai csapat. A védelmünk kicsit bealudt, talán nem hitte el, hogy gól is lehet belőle, a hazai csapat viszont kihasználta ezt a megingásunkat amiért dicséret jár nekik érte! Két perc múlva újabb gólt értek el a hazaiak, ekkor egy tizenhét méterről lőtt szabadrúgás után. Azért itt álljunk meg egy szóra! A hazai játékos Simóra vezette a labdát, védőnk a tőle megszokott tiszta, de határozott szereléssel megállította a támadót, majd azonnal kitért balra és vezette tovább a labdát. Mindenki meglepetésére szabadrúgás lett az ítélet! Most sem értjük igazából! A nem túl erős lövés végül utat talált a kapuba, ennél a gólnál viszont kapusunk „sáros” egy kicsit. Miután a csapat túl tette magát a két találaton, újra magához ragadta a kezdeményezést. Sajnos nem lehetett az első félidőhöz hasonló folyamatos játékot produkálni, mert valamiért a játékvezető a második játékrészben taktikát váltott és állandóan megállította a játékot, aminek persze mi voltunk a szenvedő fele. A játék természetesen nem volt továbbra sem durva, sem sportszerűtlen. Azért a gólok sem maradtak el, mert Oravecz triplázni tudott a 62. percben, majd a mérkőzés végére a két rutinos játékosunk Németh és Bogdány is megduplázta góljai számát. Előbbi a 82. percben, utóbbi egy minutummal utána a 83. percben, ezzel kialakítva a végeredményt!
A mai mérkőzésen eredményben és játékban is nagy volt a különbség a két csapat között! Dicséretes, hogy a csapat fegyelmezetten, ellenfelét tisztelve futballozott kilencven percig! Nagyon sportszerű mérkőzés volt! Szép volt fiúk! Hajrá Patak!

 Cseri Kornél: Rendkívül csalódott vagyok… Olyanok vagyunk, mint a bánatos szemű kisgyerek, aki ül a hintában, és arra vár, hogy valaki meglökje. Tudom, hogy a srácok is pontosan tisztában vannak azzal, hogy teljesen elfogadhatatlan, hogy hazai pályán könnyed edzőpartnerei legyünk bárkinek, még ha az az éllovas is! A legkevesebb, hogy a hazai meccseinken megszakadunk mindenki ellen, és ha a játék akadozik is, akkor azt kipótoljuk szívvel-lélekkel! Ezt ma tizenöt percig oltunk képesek megcsinálni, a többiben csak egy csapat volt a pályán… Amíg ezt nem valósítjuk meg, addig nem segít semmilyen formáció, taktika vagy elképzelés! Nagyon remélem, hogy ez egy olyan pofon volt most, ami végérvényesen felébreszt minket abból az apátiából, amibe süllyedtünk! Én maximálisan hiszek a csapatban és kiállok bármikor a fiúkért, mert nagyon megérdemelnék a sikerélményt… De be kell végre látnunk, hogy senki nem fog jönni, hogy meglökje a hintánkat! Nekünk kell magunknak összeszorítani a fogainkat és elkezdeni tiszta erőből hajtani…

Bella Sándor: Jól kezdtünk, hiszen az első negyedóra végén már három góllal vezettünk. A kérésemnek megfelelően fegyelmezetten játszott a csapat, labdabiztosak voltunk és a szünetig még háromszor vettük be a hazai kaput. A második félidő elején két gyors gólt kaptunk, amiért kár, mert elkerülhetőek lettek volna. Továbbra is mi domináltunk, alakítottunk és hagytunk ki helyzeteket, de végül még három ízben sikerült gólt szerezni a mérkőzés végéig. Sportszerű találkozó volt. További sok sikert kívánok a Keszeg csapatának! (Nógrádifutball.hu)

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.