Fővárosi vereséggel kezdődött a csapat felkészülése

UTE U-18  –  Patak SE    3 : 1  ( 1 : 0 )

Felkészülési mérkőzés. 2018 01 27

Budapest, Szusza stadion, műfüves pálya

 

Patak: Mák N – Kürtössy O, Gál M, Pincze D, Fábián L – Varga F, Várhegyi T – Faludi T, Németh L, Gilyen M – Ujvári J

Játszott még: Vajzer M, Beluczki T, Mák Cs

Gólszerző: Ujvári J ( 67’ )

 

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését labdarúgó csapatunk, ellenfelünk az Újpest fiataljai ( U-18 ) voltak. A „minden kezdet nehéz” ránk is igen jellemző, mert most is igen karcsú keret állt rendelkezésre az első mérkőzésre, de egy kicsit kozmetikázva a csapaton, azért sikerült egy 14-es kerettel útra indulnunk Budapestre.

A kapuban Mák Norbert ( Szendehely ), mezőnyben pedig a korábban pataki színekben is futballozó Faludi Tamás és Mák Csaba ( Nagyoroszi ) segítették ki csapatunkat! Ezúttal is köszönjük nekik!

Az ifi csapatot hárman képviselték, Gilyen Márton, Beluczki Tamás és Vajzer Martin. Egy új arc is feltűnt a fiúk között, Gál Máté a Dejtár SE labdarúgója tavasztól csapatunkat erősíti tovább!

A mérkőzésen kisebb meglepetésre három játékvezető is volt, akik a kilencven perc során szigorú bíráknak bizonyultak.

A gyors Újpesti fiatalok ellen nem sok esélyünk volt tartalékos csapatunkkal.

A mérkőzést a lila-fehérek szervezték elsősorban, sokat futva és passzolva igyekeztek feltörni csapatunk hátsó alakzatát. Kapusunknak egy alkalommal bravúrra is szüksége volt, hogy megóvja a kaput a góltól. A 22. percben vezetést szereztek a hazaiak és ugyan sokat volt a mi térfelünkön a labda, további gólt már nem tudtak szerezni. A mi részünkről több ígéretes kontra támadást jegyezhettünk fel, igaz legtöbb esetben  a koncentráció hiánya és a pontatlanság hiúsította meg, hogy gólt szerezzünk. Egy esetben viszont kis híján egyenlítettünk! Mák Cs jobb oldalról adott középre amire Németh mozdult, de fejese fölé ment! Az újpesti védő látványos mozdulattal lökte ki egyensúlyából játékosunkat!

A második félidőt bátrabban kezdtük és nagyobb összpontosítással három perc alatt megfordíthattuk volna a mérkőzést! Az 52.  percben Németh léphetett ki a védők gyűrűjéből és már csak a kapussal állt szemben, de az utolsó labda érintése hosszúnak bizonyult, így a hazai hálóőr könnyedén vetődhetett a labdára! Három perccel később a bal összekötő helyéről igen jó helyzetből lőhetett ismét kapura, de a kapust találta telibe! Mindkettő nagy helyzet volt! És ami nekünk nem sikerült ebből a helyzetből a liláknak bejött és kettőre növelték az előnyüket a 65. percben! Hogy ne maradjunk gól nélkül arról az egy szem támadónk, Ujvári gondoskodott és szépített a 67. percben! Nem sokkal ezután gólszerzőnk került kecsegtető helyzetbe, de rosszul találta el a labdát és egy újabb lehetőségünk maradt kihasználatlanul. Az utolsó negyedórára kicsit feljebb toltuk a támadásainkat, megpróbáltunk kihozni egy döntetlent, de a gólt nem mi, hanem a hazai csapat szerezte így 3 : 1 –es győzelmet aratott, tegyük hozzá rászolgáltak, de a mi csapatunk sem okozott csalódást a körülményekhez képest első felkészülési mérkőzésükön! Hajrá Patak!

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.